یک مطالعه جدید نشان می دهد زنان باردار مبتلا به چاقی می توانند از طریق بهبود رژیم غذایی و فعالیت بدنی بیشتر خطرات سلامتی برای نوزادان خود را کاهش دهند.

به گزارش ساینس دیلی، رژیم غذایی و شیوه زندگی مادران در دوران بارداری با تغییراتی در DNA نوزادان مرتبط است. تحقیقاتی که در مجله پزشکی “PLosMed” منتشر شده است، تأثیر گلوکز بالا در مادران مبتلا به دیابت بارداری و تغییرات DNA نوزادان مورد بررسب قرار گرفته است.

دیابت بارداری همراه با افزایش چاقی در سراسر جهان شایع تر شده و می تواند خطر عوارض دوران بارداری و زایمان و همچنین افزایش خطر بیماری متابولیک را در زندگی کودک افزایش دهد. سطح بالای گلوکز در مادران مبتلا به دیابت بارداری باعث ایجاد تغییرات اپی ژنتیکی در جنین در حال رشد می شود که منجر به پیامدهای نامطلوب برای سلامتی کودک می شود.

محققان دانشگاه ساوت‌همپتون و کالج کینگ لندن داده های بیش از 550 زن باردار مبتلا به چاقی و فرزندان آنها را از نظر تغذیه و فعالیت در دوران بارداری مورد مطالعه قرار دادند. این آزمایش برای بهبود رژیم غذایی و فعالیت بدنی زنان باردار چاق در سراسر انگلستان است.

نتایج نشان می دهد دیابت بارداری و سطح بالای گلوکز در مادران با تغییر در سطح و الگوی اصلاح عملکرد DNA نوزادان ارتباط دارد. علاوه بر این آنها دریافتند مداخله در رژیم غذایی و ورزش به طور قابل توجهی این تغییرات متیلاسیون را در نوزادان مرتبط با دیابت بارداری در مادران کاهش می دهد.

کارن لیلیکروپ، استاد اپی ژنتیک در دانشگاه ساوت‌همپتون می گوید: این یافته ها نشان می دهد بهبود رژیم غذایی و فعالیت بدنی می تواند در رشد فرزندان آنها تاثیر بگذارد. این یافته ها بسیار دلگرم کننده است و اکنون نیاز به مطالعات بیشتری است تا مشخص شود آیا کاهش این تغییرات اپی ژنتیکی از طریق یک سبک زندگی سالم در دوران بارداری با بهبود نتایج سلامتی برای کودکان در زندگی بعدی همراه است یا خیر.

پروفسور لوسیلا پستون، رئیس مرکز بهداشت مادر و جنین تامی می افزاید: ما مدتی است می دانیم که کودکان مادرانی که دیابت بارداری داشتند بیشتر در معرض خطر چاقی قرار دارند و این تحقیق جدید حاکی از آن است که مسیرهای اپی ژنتیک درگیر می شود.

مدیر اجرایی مرکز تامی جین بروین نیز اذعان می دارد: چاقی در دوران بارداری می تواند مادام العمر تاثیرات منفی بر مادر و نوزاد بگذارد، بنابراین یکی از بهترین کارهایی که مادران می توانند انجام دهند این است که قبل از شروع بارداری سلامتی خود را از جمله وزن خود را بهبود بخشند. با این حال، این مطالعه نشان می دهد مادرانی که اضافه وزن دارند می توانند با استفاده از رژیم غذایی سالمی در دوران بارداری عوارض را کاهش دهند. همه مادران آینده نیاز به مشاوره تغذیه سالم دارند و افرادی که دارای اضافه وزن هستند باید تشویق شوند که در دوران بارداری رژیم غذایی سالمی داشته باشند.

مترجم:الهه زارعی