ویروسی که باعث بیماری کووید 19 می شود عمدتا از طریق قطرات تنفسی افراد مبتلا با سرفه کردن، عطسه، صحبت کردن و خندیدن به دیگران منتقل شده و به ندرت ممکن است از طریق هوا انتقال یابد. برای این انتقال، ذرات بسیار کوچک ویروس باید چند دقیقه تا چند ساعت در هوا بمانند تا بتوانند بطور بالقوه دیگران را در همان مکان آلوده کنند.
ویروس کرونا می تواند از طریق لمس سطوح توسط افراد آلوده به دیگران سرایت کند. هرچند تصور می شود احتمال این نوع انتقال کمتر از انتقال فرد به فرد باشد. گرچه متخصصان هنوز پاسخ تمام سوالات مربوط به بیماری کووید 19 را نیافته اند، اما در این مطلب هر آنچه تا به امروز در مورد خطر ابتلا به ویروس از سطوح آلوده و شرایط معمول، شناخته شده است را خواهید یافت.

بیشتربخوانیم:علائم کرونا در کودکان را بشناسید

ظروف و بسته بندی غذا و خوراکی ها:

تاکنون هیچ مدرکی دال بر ابتلای افراد به ویروس کرونا از طریق لمس ظروف و بسته بندی مواد غذایی به دست نیامده است، اما برخی رستوران ها برای کاهش خطر انتقال ویروس، خدماتی را ارائه می دهند که سفارش و تحویل بدون تماس انجام می شود. اما اگر هنوز هم نگران هستید، رعایت نکات کلی ایمنی غذایی شرط احتیاط است. برای رعایت احتیاط میتوانید پس از دست زدن به ظروف بسته بندی غذایی دستان خود را حداقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون شسته و سپس غذا را به یک ظرف تمیز منتقل کنید. قبل از خوردن غذا دوباره دستان خود را بشویید و پس از دور انداختن ظرفها، هر سطحی که با آنها تماس داشته اند را تمیز و ضد عفونی کنید.

 سوپرمارکت ها و فروشگاه های مواد غذایی:

 این احتمال وجود دارد که ویروس کرونا بر روی سطح میوه ها و سبزیجاتی که توسط یک فرد مبتلا به ویروس لمس شده، باقی بماند. هرچند هنوز مشخص نیست این نوع تماس می تواند شما را به کووید 19 مبتلا کند یا خیر.

بهترین کار رعایت نکات ایمنی غذایی و شستشوی کامل میوه ها و سبزیجات قبل از مصرف آنها است. برای این کار لازم نیست حتما از صابون استفاده کنید. می توانید میوه ها یا سبزیجاتی که دارای پوست ضخیم هستند را با یک برس تمیز کرده و به محض برگشتن به خانه ، دستان خود را به خوبی با آب و صابون بشویید.

تمام کیسه های نایلونی که از فروشگاه به خانه آورده می شوند را تمیز و ضد عفونی کنید. میتوانید کیسه های پارچه ای را با ماشین لباسشویی شسته و کیسه های پلاستیکی را با استفاده از محلول های ضد عفونی کننده تمیز کنید.

درهنگام خرید مواد غذایی، حتما ماسک بزنید. رعایت این نکته در فروشگاه هایی که به دلیل کمبود فضا رعایت فاصله اجتماعی با سایر افراد امکان پذیر نیست مهم تر است.

سطوح خانگی: در مطالعه ای که توسط موسسه ملی بهداشت ایالات متحده (NIH) انجام شد، محققان دریافتند که ویروس کرونا می تواند تا چهار ساعت روی سطوح مسی، تا 24 ساعت روی مقوا و تا سه روز روی سطوح استیل و پلاستیکی زنده بماند. سطوحی که بیشتر با آنها در تماس هستیم مانند سطح میزها ، کانتر آشپزخانه (پیشخوان)، دستگیره درها، کلیدهای روشنایی، توالت ها ، شیرهای آب و سینک ها را باید مرتبا تمیز و ضد عفونی کنیم.
آب آشامیدنی: تا به امروز وجود ویروس کرونا در آب آشامیدنی مشاهده نشده است. تأسیسات تصفیه آب قبل از ورود آب به خانه، با استفاده از یک سری فرایند ها آب آشامیدنی را فیلتر و ضد عفونی می کنند.

تماس نزدیک با افراد: در دوران همه گیری ، سعی کنید فاصله خود را با کسانی که با شما در یک خانه زندگی نمی کنند حفظ کنید. قانون فاصله اجتماعی را در ذهن داشته و فاصله 2 متری خود را با دیگران را رعایت کنید.
قطرات منتشر شده از مجاری تنفسی فرد مبتلا به کووید 19، می توانند از طریق سرفه ، عطسه یا گفتگو تا نزدیک به180 سانت پرتاب شده و شما را آلوده کنند.

بیشتربخوانیم:علائم کرونا در کودکان

 

حیوانات خانگی : چند مورد از ابتلای برخی از حیوانات خانگی از جمله سگ و گربه به ویروسی کرونا گزارش شده که ناشی از تماس این حیوانات با افراد ناقل بوده است. به یاد داشته باشید که حیوانات اغلب هیچ علائمی دال بر ابتلا به ویروس کرونا ندارند. همانطور که پیشتر گفته شد، در اغلب اوقات نحوه انتقال ویروس عامل کرونا از طریق فرد به فرد است. هرچند در حال حاضر متخصصان حیوانات را عامل عمده انتشار ویروس کرونا نمی دانند، اما این مساله در دست مطالعه و بررسی بیشتر است.
رعایت تمامی مواردی که در مورد خود و افراد خانواده تان انجام می دهید برای حیوانات خانگی تان نیز ضروری است. برای مثال آنها را حداقل (2 متر) از افراد دیگر و حیوانات خارج از خانه دور نگه داشته و حد الامکان در خانه بمانید.
پشه و کنه: هیچ مدرکی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق نیش پشه یا کنه منتشر نشده است.
استخرهای شنا: وان های آب گرم و پارک های آبی هم تا به امروز به عنوان منبع انتشار و سرایت ویروس کرونا معرفی نشده اند. اما اگر به استخرهای عمومی یا پارک ها آبی می روید، برای رعایت احتیاط بهتر است فاصله فیزیکی خود با افراد غریبه را حفظ کنید. وقتی داخل آب هستید ماسک صورت را کنار بگذارید زیرا ماسک مرطوب تنفس را دشوار می کند. اما هنگامی که داخل آب نیستید، از ماسک صورت استفاده کنید تا امکان سرایت ویروس را به حداقل برسانید. اگر احساس مریضی دارید حتما در خانه بمانید.
مدفوع ، ادرار و سایر ترشحات بدن: قطرات تنفسی منبع اصلی انتشار ویروس کرونا هستند و از سوی دیگر این ویروس در مدفوع برخی از افراد مبتلا به کووید 19 هم مشاهده شده است.

متخصصان هنوز نمی دانند که خطر انتقال ویروس از مدفوع تا چه اندازه جدی است، اما ویروس کرونا ممکن است از طریق فاضلاب های تصفیه نشده گسترش یابد. همچنین اطلاعات دقیق و قابل استنادی در باره انتقال ویروس از طریق سایر ترشحات بدن مانند ادرار، استفراغ ، شیر مادر یا منی در دست نمی باشد.

هرچند ویروس کرونا تا اندازه ای ناشناخته و غیرقابل پیش بینی است اما همه ما میتوانیم با رعایت اصول فاصله گذاری اجتماعی و دستورالعمل های محلی بهداشت عمومی، مانند ماندن در خانه و استفاده از ماسک در زمان بیرون رفتن ، به کاهش خطر ابتلا به عفونت ناشی از ویروس کرونا کمک کنیم.

برای مطالعه منبع روی لینک کلیک کنید.

مترجم: امیر محمد جواهری