میوه کیوی در واقع یک توت بزرگ است که روی گونه ای از تاک های چوبی در تیره آکتینیدیا رشد می کند.  کیوی به کشت در نیوزیلند شهرت دارد، اما این توت پررنگ در واقع به شرق چین تعلق دارد.
این میوه به طور معمول به شکل بیضی رشد می کند و تقریبا اندازه یک تخم مرغ معمولی است. پوست آن به رنگ قهوه ای و با وجود پوست مبهم بسیار خوشمزه است. گوشت کیوی به رنگ سبز روشن با بافتی منحصر به فرد، اما دلپذیر و ردیفی از دانه های ریز سیاه که مشخص است آنها نیز قابل خوردن هستند. کیوی ها طعم شیرین، ترش و ملس دارند و همین ویژگی آن را به یک میان وعده محبوب و سالم در وعده صبحانه یا ناهار تبدیل می کند.
به گزارش وب ام دی، کیوی سرشار از ویتامین ها به ویژه ویتامین C، آنتی اکسیدان ها و فیبر غذایی است و مزایای بیشماری برای سلامتی به همراه دارد، این میوه غالبا ترش از سلامت قلب، دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می کند. عطر و طعم آن با بافت دلپذیر و کم کالری بودن این میوه را به گزینه ای خوشمزه و سالم برای یک میان وعده تبدیل می کند.
مزایای کیوی برای سلامتی
ویتامین ها، فیبر و آنتی اکسیدان ها می توانند فواید بیشماری برای سلامتی بدن تامین کنند. گوشت این میوه سرشار از ویتامین هایی است که با حمایت از سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به بیماری را در فرد کاهش می دهد. فیبر غذایی محلول موجود در کیوی می تواند به تحریک هضم منظم و سالم کمک کند، همچنین کیوی می تواند سایر مزایای سلامتی مانند:
بهبود سیستم ایمنی
کیوی حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است که پاسخ ایمنی بدن را تحریک می کند. در واقع میوه کیوی تقریبا 230 درصد از مقدار توصیه شده ویتامین C در روز را شامل می شود و ترکیبی از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی را در هر تکه از میوه فراهم می کند. همچنین کیوی سرشار از آنتی اکسیدان است که این گزینه به از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن و کاهش استرس اکسیداتیو کمک می کنند. در نهایت احتمال می رود از بدن در مقابل التهاب و بیماری محافظت کند.
تاثیر کیوی بر سلامت قلب
کیوی دارای خواصی است که فشار خون را کاهش می دهد، بنابراین با کمک به حفظ فشار خون سالم و تامین ویتامین C مورد نیاز بدن می تواند خطر سکته مغزی و بیماری های قلبی را کاهش دهد.
فراتر از این، همچنین کیوی حاوی سطح بالایی از فیبر غذایی است و فیبرها با کاهش LDL یا کلسترول بد می توانند عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش دهند. باید بدانید مازاد کلسترول می تواند منجر به تصلب شرایین شود.

بیشتربخوانیم:ویژگی های درمانی پوست کیوی

ارتباط کیوی و سلامت دستگاه گوارش

کیوی چه از نظر پوست و چه از نظر گوشتی حاوی مقادیر زیادی فیبر غذایی است. فیبر می تواند به کاهش یبوست و انواع دیگر مشکلات گوارشی و ناراحتی های مربوط به آن کمک کند.
درمان آسم با کیوی
فراوانی ویتامین C در کیوی با کاهش علائم خس خس سینه در برخی از بیماران آسم ارتباط دارد، این امر خصوصا در مورد كودكان صادق است به نظر می رسد این گروه از افراد بیشترین بهره را از مصرف كیوی می برند.
تضمین سلامت چشم با کیوی
میوه ها و سبزیجات هر کدام حاوی ویتامین و مواد معدنی مفید برای بدن هستند، درباره کیوی هم باید بدانید مقادیر بالای ویتامین های آنتی اکسیدان و کاروتنوئیدهای موجود در کیوی ممکن است به جلوگیری از بیماری چشم کمک کرده و سلامت کلی چشم را تقویت کند.

بیشتربخوانیم:بهترین میوه برای افراد سیگاری

ارزش غذایی کیوی

کیوی منبع بسیار خوبی از موارد زیر است:
ویتامین C
فیبر رژیمی
آهن
کاروتنوئیدها
آنتی اکسیدان ها
مصرف یک عدد کیوی با وزن140 گرم شامل موارد زیر است:
کالری: 90
پروتئین: 1 گرم
چربی: 1 گرم
کربوهیدرات ها: 21 گرم
فیبر: 5 گرم
قند: 15 گرم
مقدار مناسب مصرف کیوی
کیوی یک میان وعده خوشمزه و سالم است، اما مانند همه میوه ها حاوی قند طبیعی نیز است. به همین دلیل باید کیوی را در حد متوسط مصرف کنید. محدود کردن مصرف کیوی به 140 گرم یا کمتر از آن برای حفظ یک رژیم غذایی متعادل ضروری است.

بیشتربخوانیم:میوه هایی که برای جوانسازی پوست موثرند

موارد هشدار دهنده درباره مصرف کیوی

کیوی میوه مفیدی محسوب می شود، اما بسیاری از افراد نسبت به کیوی آلرژی دارند شدت علائم آن از خفیف تا شدید قابل تغییر است علائم خفیف آن ممکن است شامل موارد زیر باشد:
خارش یا احساس ناراحتی در ناحیه زبان، لب ها یا دهان پس از مصرف کیوی
بثورات پوستی قابل مشاهده
در صورت مشاهده علائم شدید زیر با اورژانس تماس بگیرید:
دشواری در تنفس یا سایر علائم آسم
تورم گلو، لب یا دهان
درد شکم
سرگیجه
استفراغ
طرز استفاده از کیوی
کیوی ها به دلیل خواصی که دارند طعم پررنگ و غالبی را به هر چیزی که به آن اضافه شوند می بخشند برای حفظ این عطر و طعم بی نظیر و ویتامین C موجود در آن بهتر است به صورت خام استفاد شود. کیوی را حتی می توان به عنوان یک پودر مکمل سرو کرد، اما بیشتر ترجیح داده می شود به صورت خام مصرف شود. در اینجا چند روش برای سرو کیوی آورده شده است:
کیوی های تازه را برش دهید و کنار بشقاب صبحانه تان قرار دهید تا لذت یک صبحانه بی نظیر را برای خود تکمیل کنید.
اسموتی کیوی توت فرنگی را حتما امتحان کنید.
کیوی های خرد شده را در سالاد میوه ای استفاده کنید.
برای یک دسر سبک و گوارا ترکیب کیوی با ماست یونانی گزینه فوق العاده ای می شود.
مترجم: الهه زارعی