به احتمال زیاد شنیده اید باید هر شب به مقدار کافی بخوابید. عدم انجام این کار شما را در وضعیتی قرار می دهد که “بدهی خواب” نامیده می شود و می تواند منجر به بروز علائم و مشکلات سلامتی شود.

دقیقا چقدر باید بخوابید؟

نیاز به خواب بیشتر به سن بستگی دارد، اما علاوه بر سن به فاکتورهای دیگری نیز بستگی دارد، همچنین نیازهای خواب شما ممکن است تحت تاثیر بارداری، افزایش سن، کمبود خواب و کیفیت خواب قرار گیرد. اگر خیلی کم بخوابید ممکن است تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید، اما اگر این کار را انجام ندادید ممکن است بخواهید با دکتر صحبت کنید.
به گزارش هلث لاین، اگر بیش از حد می خوابید ممکن است بخواهید به پزشک خود بگویید زیرا خواب آلودگی بیش از حد می تواند نشانه چندین مسئله مختلف باشد و خواب زیاد حتی می تواند خطرات سلامتی را به همراه داشته باشد.

دستورالعمل های خواب

در اینجا دستورالعمل های فعلی بنیاد ملی خواب وجود دارد:
ساعت های سنی خواب در روز
نوزاد تازه متولد شده 14 تا 17 ساعت (شامل چرت زدن)
نوزادان 12 تا 15 ساعت (شامل چرت زدن)
کودکان نوپا 11 تا 14 ساعت (شامل چرت زدن)
کودکان در سن پیش دبستانی 10 تا 13 ساعت
کودکان در سن مدرسه 9 تا 11 ساعت
نوجوانان 8 تا10 ساعت
بزرگسالان 7 تا 9 ساعت
سالمندان 7 تا 8 ساعت

دلایل احتمالی خواب زیاد

به خواب زیاد، خواب آلودگی یا “خواب طولانی” نیز می گویند این وضعیت حدود 2 درصد از افراد را درگیر می کند. افرادی که دچار خواب آلودگی هستند ممکن است به 10 تا 12 ساعت خواب در شب نیاز داشته باشند تا بهترین حالت را داشته باشند.
از آنجا که زندگی روزمره ممکن است مسئولیت هایی را شامل شود که اجازه چنین استراحتی را نمی دهد، افراد با خواب طولانی ممکن است در طول روز احساس خستگی مفرط کرده و هربار بخواهند 15 ساعت بخوابند.
اگر غالبا نیمه شب بیدار می شوید ممکن است دچار خواب آلودگی شدید شوید. ممکن است همه بیداری های شبانه خود را به یاد نداشته باشید، اما می توانند خواب عمیق کافی را برای شما ایجاد کنند تا احساس شادابی کنید.
هایپرسومنیا یا پرخوابی به طور معمول از کودکی شروع می شود. اگر همیشه مثل الان احساس خستگی نکرده اید ممکن است اتفاق دیگری رخ دهد و عوامل سبک زندگی می توانند نقش داشته باشند. اگر به طور منظم خواب کافی ندارید بدن شما ممکن است سعی کند با خواب زیاد این کمبود را جبران کند، همچنین تعدادی از شرایط سلامتی وجود دارد که ممکن است باعث خواب بیش از حد شما شود، مانند:
مشکلات تیروئید
بیماری قلبی
آپنه خواب
افسردگی
نارکولپسی یا حمله خواب
داروهای خاص

عوارض خواب بیش از حد

برای افراد مبتلا به هایپرسومنیا خواب زیاد ممکن است باعث موارد زیر شود:
اضطراب
انرژی کم
مشکل حافظه
حتی اگر اختلال خواب ندارید باید بدانید خوابیدن بیش از حد به طور منظم ممکن است بر سلامتی شما تاثیر منفی بگذارد. برخی از عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشد:
سردرد
چاقی
دیابت
کمردرد
افسردگی
بیماری قلبی
افزایش خطر مرگ
افرادی که بیش از حد می خوابند نیز ممکن است در معرض خطر بالای تصادفات رانندگی باشند. اگر بیش از حد می خوابید همیشه هنگام کار با تجهیزات سنگین احتیاط کنید.

خواب زیاد چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر علائم خواب آلودگی شما بیش از شش هفته طول بکشد بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. در قرار ملاقات پزشک به احتمال زیاد در مورد خواب و عادت های زندگی، داروها و سابقه سلامتی شما سوالاتی خواهد کرد، همچنین ممکن است از نظر جسمی معاینه شوید.
اگر نمی توان خواب زیاد شما را به سایر شرایط پزشکی نسبت داد پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:
میزان خواب آلودگی خود را در مقیاس خواب آلودگی Epworth ارزیابی کنید. شما در واقع با این کار به پزشک کمک می کنید تا متوجه شود خواب چگونه بر زندگی روزمره شما تاثیر می گذارد.
دفتر خاطرات خواب داشته باشید. شما عادات خواب خود را ثبت خواهید کرد مانند زمان خوابیدن، بیدار شدن و تعداد دفعات بیدار شدن، بنابراین پزشک می تواند به مقدار و الگوی خواب شما دست پیدا کند. قبل از مراجعه به پزشک باید یک هفته خواب خود را پیگیری کنید.
آزمایش چندگانه خواب انجام دهید. شما یک شب در مرکز خواب به یک مانیتور متصل خواهید شد که فعالیت مغز، حرکت چشم، حرکت پا، ضربان قلب و موارد دیگر را اندازه گیری می کند.
یک آزمایش تاخیر چندین خواب انجام دهید. این آزمایش به طور معمول روز بعد از پلی سونوگرافی انجام می شود این خواب شما را هنگام خوابیدن در طول روز اندازه گیری می کند.

چشم انداز

اگر بیش از حد خوابیدن شما ناشی از یک مسئله اساسی در سلامتی باشد درمان آن به شما کمک می کند خواب طبیعی داشته باشید. ایجاد تغییراتی در سبک زندگی که به عادات نامناسب خواب منجر می شود نیز ممکن است کمک کند، همچنین اگر دارویی وجود دارد که ممکن است برای شما مفید باشد از پزشک خود بپرسید.
بیشتربخوانیم:قرص ترانکوپین چیست؟

5 نکته برای خواب بهتر:

با رعایت این نکات زمینه را برای استراحت خوب در شب فراهم کنید:

یک برنامه خواب را امتحان کنید

هر روز در یک ساعت مشخص بخوابید و بیدار شوید حتی آخر هفته ها. وقتی هر روز سر یک ساعت مشخص به رختخواب می روید و بیدار می شوید بدن خود را مطابق الگوی انتظار خواب در آن زمان تنظیم می کنید ممکن است در نهایت وارد ریتمی شوید که خواب راحت تر به سراغ شما بیاید.

یک محیط خواب ایده آل ایجاد کنید

راحت بودن محیط خواب به بدن کمک می کند تا راحت بخوابد. اطمینان حاصل کنید اتاق خواب شما خنک، تاریک و ساکت است. ممکن است بخواهید اتاق را با استفاده از پرده تاریک کنید. از خوابیدن با تلویزیون روشن خودداری کنید حتی اگر صدای آن خاموش باشد و تعویض بالش یا تشک خود را در صورت ناراحتی در نظر بگیرید.

دستگاه های الکترونیکی خود را خاموش کنید

صفحه های رایانه، تلفن یا هر چیزی را که نور آبی ساطع می کنند خاموش کنید. در شب این نوع نور می تواند ریتم شبانه روزی طبیعی بدن شما را مختل کرده و خواب شما را بهم بریزد، بنابراین دستگاه های خود را خاموش کنید و قرار گرفتن در معرض نور آبی را دو تا سه ساعت قبل از خواب محدود کنید.

عادت های زندگی خود را در نظر داشته باشید

مراقبت از خود در ساعات بیداری به خواب شما کمک می کند به چیزهایی که مصرف می کنید فکر کنید. در صورت مصرف بیش از حد کافئین نزدیک به زمان خواب ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند. الکل می تواند شما را خواب آلود کند، اما در واقع کیفیت خواب شما را بدتر می کند، بنابراین چای گیاهی یا شیر گرم جایگزین های بهتری هستند. ورزش برای بدن شما مفید است، اما انجام آن قبل از زمان نزدیک خواب ممکن است خواب شما را مختل کند.

دفتر خاطرات خواب داشته باشید

اگر در مورد خواب خود نگرانی دارید درباره آن بنویسید. همه چیز را در مورد عادت ها و کارهای معمول خود در آن بگنجانید تا بتوانید به پزشک خود نشان دهید. حتما یادداشت کنید چه مدت هر شب می خوابید، چه مدت طول می کشد تا به خواب بروید، اگر در طول روز چرت می زنید و هر چیز دیگری که به خواب شما ربط دارد را یادداشت کنید.
مترجم: الهه زارعی