در حالی که ایران و کوبا هر دو از تحریم های غیرقانونی ایالات متحده رنج می برند که باعث می شود شرکت های دارویی خارجی تجارت با آنها را متوقف کنند به همین دلیل هر دو کشور به دنبال تقویت اعتماد به نفس هستند و در همین راستا ایران و کوبا توافق نامه ای را برای به اشتراک گذاشتن فناوری های تولید واکسن خود با یکدیگر امضا کردند.

به گزارش پارس تودی، براساس گزارش ها آخرین مرحله از آزمایشات بالینی واکسن کوبایی”Soberana2” در ایران انجام می شود، همچنین ایران اواخر ماه گذشته آزمایش های انسانی نخستین واکسن داخلی خود علیه ویروس کرونا را آغاز کرد در حالی که کوبا در حال حاضر چها واکسن کاندیدا در آزمایش های فاز انسانی دارد. واکسن Soberana2 کشور کوبا آزمایش های مرحله دوم پیشرفته ترین واکسن خود را که از 22 دسامبر آغاز شده بود به پایان رسانده است. بر اساس اظهارات مقامات آزمایش فاز 3 روی حدود 150 هزار نفر در هاوانا انجام می شود.

موسسه واکسن فینلای کوبا اواخر روز جمعه اعلام کرد با موسسه پاستور ایران توافق نامه ای برای همکاری در آزمایش واکسن Soberana2 امضا کرده است. این موسسه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: این هم افزایی هر دو کشور را قادر می سازد تا در ایمن سازی علیه ویروس کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 با سرعت بیشتری پیشرفت کنند.

بر اساس اعلام کوبا چندین کشور به واکسن های ویروس کرونای این کشور علاقه مند شده اند، اما این نخستین توافق نامه ای است که به امضا رسیده است.

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ماه گذشته گفت: 50 هزار داوطلب برای انجام آزمایشات بالینی فاز 3 واکسن ها جذب می شوند. وی افزود: همکاری و تولید مشترک با انستیتوی واکسن کوبا ادامه خواهد داشت زیرا این همکاری باعث می شود دو کشور در زمینه ایمنی در برابر ویروس کرونا سریع تر حرکت کنند.

جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در نوامبر سال گذشته گفت: در سفر به هاوانا از دستاوردهای این کشور در زمینه نانو و واکسن کووید-19 در مبارزه با ویروس کرونا تحت تاثیر قرار گرفته است.

علاوه بر تولید واکسن خود، ایران در طرح کواکس نیز مشارکت دارد که از ساخت و توزیع منصفانه‌ دو میلیارد دوز واکسن کرونا تا پایان سال ۲۰۲۱ حمایت کند. بر اساس اظهارات ست برکلی، مدیرعامل اتحادیه جهانی واکسن، کواکس بزرگ ‌ترین تلاش بین‌المللی از زمان توافقنامه‌ اقلیمی پاریس محسوب می ‌شود.

آیت الله خامنه ای، رهبر انقلاب اسلامی با تمجید از واکسن ایرانی برای مبارزه با ویروس کرونا که باعث افتخار شده گفت: واردات واکسن های آمریکایی یا انگلیسی ممنوع است زیرا آنها کشورهای قابل اعتمادی نیستند و احتمال دارد بخواهند واکسن خود را برای دیدن نتایج در سایر کشورها آزمایش کنند.

همچنین حسن روحانی، رئیس جمهور ایران اطمینان داد دولت تمام تلاش خود را برای تولید واکسن ویروس کرونا در داخل کشور و خرید واکسن های قابل اعتماد از خارج انجام داده است.

مترجم: الهه زارعی