سرطان سلول مرکل نوعی نادر و تهاجمی از سرطان پوست است. کارسینومای سلول مرکل به این دلیل نامگذاری شده است که این سلول های سرطانی پوست شبیه سلول های مرکل هستند که در لایه بالایی پوست قرار دارند. این سلول ها بیشتر در نوک انگشتان، لب ها و صورت متمرکز هستند، اما سلول های کارسینومای سلول مرکل به احتمال زیاد در سر، گردن و سایر مناطقی که بیشتر در معرض تابش آفتاب قرار دارند، ایجاد می شوند. به گزارش مدیکال نیوزتودی، در زیر با دلایل کارسینومای سلول مرکل، علائم و چگونگی پیشگیری از آن آشنا شوید، همچنین گزینه های تشخیص و درمان را توصیف می کنیم.

سرطان سلول مرکل چیست؟

سرطان سلول مرکل نوعی سرطان است که در پوست یا بافت های اندام های داخلی پوشاننده ایجاد می شود. سرطان زمانی اتفاق می افتد که سلول ها به طور تصادفی تقسیم شده و از کنترل خارج می شوند. این رشد سلولی در نهایت توده ای را تشکیل می دهد که تومور سرطانی نامیده می شود. کارسینومای سلول مرکل یکی از انواع سرطان پوست که سلول های آن شبیه سلول های مرکل است. این موارد در نزدیکی انتهای عصب پوست قرار دارند و به ایجاد حس لامسه سبک کمک می کنند، همچنین آنها اطلاعات مربوط به جزئیات مانند فشار و بافت را از پوست به مغز منتقل می کنند.
سلول های مرکل ویژگی های مشترکی با سلول های عصبی و تولید کننده هورمون دارند. در نتیجه آنها به عنوان سلول های عصبی و غدد درون ریز طبقه بندی می شوند و به نوبه خود کارسینومای سلول مرکل برخی اوقات کارسینوم نورو اندوکرین پوست نامیده می شود. نام دیگر کارسینومای سلول مرکل سرطان ترابکولار است. کارسینومای سلول مرکل بسیار نادر است. در سال 2018، حدود 2 هزار نفر در ایالات متحده این تشخیص را دریافت کردند. با این حال، به نظر می رسد شیوع آن در حال افزایش است.
بین سال های 2000 تا 2013، تعداد مبتلایان به کارسینومای سلول مرکل در کشور 95 درصد افزایش یافته است. کارشناسان تخمین می زنند تا سال 2025، هر ساله حدود 3 هزار و 250 مورد جدید کارسینومای سلول مرکل در ایالات متحده تشخیص داده می شود. شیوع فزاینده آن به احتمال زیاد مربوط به افزایش جمعیت سالمندان در ایالات متحده است تقریبا همه مبتلایان به کارسینومای سلول مرکل 50 سال یا بیشتر هستند.

علل بروز سرطان سلول مرکل

کارسینومای سلول مرکل تمایل دارد که در ناحیه سر و گردن ایجاد شود، مناطقی که با گذشت زمان بیشترین نور آفتاب را دریافت کرده اند. عوامل خطر عبارتند از:
قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش: قرار گرفتن در معرض نور ماورا بنفش بیش از حد یا طولانی مدت می تواند به دی ان ای ژن هایی که رشد سلول های پوست را کنترل می کنند آسیب برساند و منجر به سرطان پوست شود. به طور معمول به دلیل گذراندن وقت زیر نور آفتاب بدون محافظت رخ می دهد، اما تخت های برنزه و نور درمانی برای پسوریازیس نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشد.
سن بالاتر: کارسینومای سلول مرکل در افراد زیر 50 سال غیر معمول است و از هر 10 نفر مبتلا به این سرطان 8 نفر در ایالات متحده 70 سال یا بالاتر است. این احتمال می رود به این دلیل باشد که آسیب پوست با گذشت زمان افزایش می یابد و با افزایش سن سیستم ایمنی بدن ضعیف می شود.
سیستم ایمنی ضعیف: سیستم ایمنی سالم به تخریب سلول های سرطانی کمک می کند.
جنسیت مردمردان در ایالات متحده ممکن است دو برابر زنان مبتلا به کارسینومای سلول مرکل شوند.
رنگ پوست روشن تر: افراد مبتلا به این نوع پوست بیشتر در معرض خطر کارسینومای سلول مرکل هستند.
یک عفونت ویروس پولیوما ویروس سلول مرکل: حدود 8 نفر از هر 10 نفر مبتلا به کارسینومای سلول مرکل این ویروس را در سلول های سرطانی خود دارند. بسیاری از افراد در بعضی از مواقع در دوران کودکی به ویروس مبتلا می شوند و به ندرت منجر به بیماری کارسینومای سلول مرکل می شود.

علائم و نشانه های سرطان سلول مرکل

کارسینومای سلول مرکل به طور معمول در نواحی زیر ایجاد می شود:
صورت
گردن
بازوها
پاها
به ندرت ممکن است در مری یا بینی ایجاد شود، اما تمایل دارد مناطقی را تحت تاثیر قرار دهد که با گذشت زمان در معرض سطح قابل توجهی از اشعه ماورا بنفش قرار گرفته اند. علائم کارسینومای سلول مرکل می تواند مانند سایر انواع شایع تر سرطان پوست باشد. با این حال، تومورهای کارسینومای سلول مرکل:
تمایل به سفت و محکم بودن دارند
ممکن است صورتی، قرمز یا بنفش رنگ باشد
به طور معمول بدون درد هستند، اما می توانند باز شوند و دردناک باشند زخم خونریزی یا زخم ایجاد کنند
به سرعت رشد می کنند
ممکن است شبیه گزش حشرا ، کیست ها یا حالت های ناخن باشد
ممکن است گسترش یابد، توده های کوچک تر و جدیدی در زیر پوست ایجاد شود
ممکن است باعث تورم غدد لنفاوی اطراف شود
دارای قطر متوسط 1.7 سانتی متر تقریبا برابر با یک سکه
ممکن است گنبدی شکل باشد
مانند تومورهای کارسینوم سلول سنگفرشی به ندرت پوسته پوسته می شوند

تشخیص سرطان سلول مرکل

برای تشخیص کارسینومای سلول مرکل پزشکی که متخصص بیماری های پوستی، سرطان یا هر دو است:
پوست اطراف رشد و گره های لنفاوی اطراف را بررسی می کند
سلول های پوستی یا تومور آسیب دیده را برای بررسی دقیق تر برمی دارد
اگر این موضوع حضور کارسینومای سلول مرکل را تایید کند، فرد تحت بیوپسی غدد لنفاوی نگهبان (SLNB) قرار می گیرد. این شامل استفاده از سوزن های بسیار ظریف برای گرفتن نمونه های ریز از گره های لنفاوی اطراف است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد میزان سرطان، پزشک سپس از اسکن های PET و MRI و آزمایشات دیگر استفاده می کند.

درمان سرطان سلول مرکل

درمان کارسینومای سلول مرکل دشوار است زیرا تمایل به رشد و گسترش سریع دارد. بهترین روش به عواملی از جمله بستگی دارد:
سن فرد
سلامت عمومی
محل تومور
مرحله یا میزان پیشرفت سرطان

گزینه های درمان به صورت مرحله ای

در حالی که ملاحظات مختلف به تعیین بهترین روش درمان کمک می کند مرحله کارسینومای سلول مرکل اغلب مهمترین عامل است. در زیر با مراحل و روش های درمانی توصیه شده آشنا شوید:

کارسینومای سلول مرکل بدون انتشار آشکار

پس از انجام SLNB برای بررسی شیوع سرطان اغلب افراد تحت برداشت موضعی گسترده قرار می گیرند. این روش سلول های سرطانی را از روی پوست پاک می کند. اگر کارسینومای سلول مرکل روی صورت یا سایر مناطق حساس باشد ممکن است فرد تحت عمل جراحی میکروگرافی قرار گیرد که به حفظ سلامت پوست کمک می کند. برخی از افراد ممکن است به طور متناوب تحت پرتودرمانی قرار گیرند به ویژه غدد لنفاوی اطراف را هدف قرار دهند.

کارسینومای سلول مرکل با گسترش

درمان این مشکل بسیار دشوار است. یک فرد ممکن است نیاز داشته باشد:
جراحی برای از بین بردن سلول های آسیب دیده
پرتو درمانی
شیمی درمانی
داروهای ایمونوتراپی مانند پمبرولیزوماب

کارسینومای سلول مرکل دوره ای

هنگامی که کارسینومای سلول مرکل بازگشت پزشکان اغلب ترکیبی از موارد زیر را توصیه می کنند:
جراحی برای برداشتن بیشتر بافت آسیب دیده به احتمال زیاد با غدد لنفاوی اطراف
پرتو درمانی
شیمی درمانی
داروهای ایمونوتراپی
درمان مکرر کارسینومای سلول مرکل می تواند بسیار دشوار باشد به ویژه اگر در نواحی مختلف برگردد. اگر این اتفاق بیفتد پزشکان تمرکز خود را روی کاهش علائم و نه بهبود بیماری می گذارند، همچنین برخی از افراد درمان های تکمیلی را برای کارسینومای سلول مرکل انجام می دهند، از جمله:
طب طبیعی
تغییرات رژیم غذایی
مکمل های تقویت کننده سیستم ایمنی بدنسر

چشم انداز
چشم انداز یک فرد مبتلا به کارسینومای سلول مرکل به مرحله سرطان، روش درمانی و عواملی مانند سن و قدرت سیستم ایمنی بدن وی بستگی دارد، همچنین لازم به ذکر است بسیاری از افراد مبتلا به این نوع سرطان عود می کنند که به طور معمول طی 2 تا 3 سال از زمان تشخیص اولیه است.
جلوگیری
پیشگیری از بسیاری از عوامل خطر برای کارسینومای سلول مرکل مانند سن و جنس مذکر دشوار یا غیرممکن است. با این حال، می تواند به موارد زیر کمک کند:
قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش را محدود کنید.
در فضای بیرون در سایه بمانید.
هنگام بیرون از خانه از لباسی استفاده کنید که بدن را بپوشاند.
از کرم ضد آفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید.
از چراغ های خورشیدی و تخت های برنزه خودداری کنید.
ماهانه پوست را معاینه و در اسرع وقت با پزشک درباره تغییرات مربوطه صحبت کنید.
یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید.
به طور منظم ورزش کنید.
هیدراته بمانید.
استراحت کافی داشته باشید.
هنگام فعالیت جنسی از محافظت استفاده کنید.
از داروهای وریدی استفاده نکنید.
از استعمال دود سیگار خودداری و در صورت لزوم سیگار را ترک کنید.
خلاصه
هر فردی که به سرعت در حال رشد یا گسترش زخم یا رشد پوستی است باید در اسرع وقت با پزشک تماس بگیرد. دریافت زودهنگام درمان کارسینومای سلول مرکل خطر عوارض را کاهش می دهد و چشم انداز را بهبود می بخشد. وقتی به دنبال درمان کارسینومای سلول مرکل هستید حتما یک متخصص را پیدا کنید که تجربه درمان این بیماری را داشته باشد.

مترجم: الهه زارعی