ورود واکسن ها علیه ویروس کرونا به بازار برای بسیاری از افرادی که مایل به ادامه زندگی عادی خود هستند خبر خوبی است. با این حال، در میان موارد کمی از افراد واکسینه شده گزارش شده که آزمایش کووید-19 آنها بعد از تزریق مثبت شده است. حتی اگر گزارش ها پراکنده و اندک باشند برای افرادی که به کار واکسن ها برای فرار از ویروس امید دارند یک طنز بی رحمانه به نظر می رسد که میلیون ها نفر جان خود را توسط این ویروس از دست داده و بسیاری را در معرض خطر قرار داده است.

آیا ویروس را حتی پس از واکسیناسیون انتقال می دهید؟

با این حال، کارشناسان نگران نیستند زیرا به معنای بی اثر بودن واکسن نیست. به گزارش تایمز سوفاندیا، حتی اگر ناخوشایند باشد، اما باید بدانید این احتمال وجود دارد که فرد حتی پس از واکسیناسیون به راحتی ویروس را منتقل کند، دلایل زیادی برای این امر وجود دارد.

واکسن ها فوری کاری انجام نمی دهند

علیرغم گزارش هایی که ممکن است منتشر شود انتقال ویروسی شاخص روشنی برای کار نکردن واکسن یا بروز مشکلی در نحوه تجویز آن نیست، واکسن ها به سرعت کار نمی کنند. در حقیقت، این باید یادآوری دیگری باشد برای اینکه چرا مردم باید اقدامات احتیاطی را هفته ها پس از واکسیناسیون همچنان ادامه دهند. در حالی که واکسن ها برای ایجاد یک پاسخ ایمنی خوب عمل می کنند که بر خلاف عامل بیماری زا کار می کند، پاسخ دادن به آن ممکن است گاهی هفته ها طول بکشد. در حالی که که منتظر اثربخشی واکسن هستید، اما همچنان در معرض خطر ابتلا به عفونت قرار دارید و اگر احتیاط نکنید به راحتی می توانید به آن مبتلا شده و به دیگران هم انتقال می دهید.

برای محافظت کامل به بیش از یک دوز واکسن نیاز دارید

یک بار تزریق واکسن قطعا از 2 دوز کمتر است و به این دلیل است که از افرادی که نخستین دوز را دریافت کرده اند خواسته شده است برای تزریق به موقع دوز دوم نیز اقدام کنند. در مورد بیشتر واکسن هایی که هم اکنون تجویز می شوند برنامه های دو دوزه برای موثر بودن و فرار از ویروس مورد نیاز است. اقدامات احتیاطی در مقابل شل شدن قرنطینه یا عدم اتخاذ تدابیر ایمنی به معنی این است که ویروس می تواند به سیستم شما نفوذ کند و شما هم می توانید آن را به دیگران منتقل کنید.
ممکن است به کرونا مبتلا نشوید، اما همچنان می توانید ویروس را منتقل کنید
واکسن میزان بیماری و شدت آن را کاهش می دهد نه انتقال آن را. عامل مهم دیگری که باید هنگام واکسیناسیون به خاطر بسپارید این است که اکثر واکسن هایی که برای استفاده در حال حاضر برجسته شده اند برای جلوگیری از بیماری شما موثر هستند یعنی از ایجاد ویروس در بدن جلوگیری می کنند. در حالی که برخی از واکسن ها می توانند به راحتی علائم را مسدود کنند، اما در برابر عفونت کاملا از شما محافظت نمی کنند. در فقدان این دانش بسیاری از افرادی که واکسینه شده اند هنوز هم می توانند ناقل عوامل بیماری زا باشند و آن را به دیگران که ممکن است واکسینه نشده باشند، انتقال دهند. این، به عنوان یک روند در سایر بیماری های همه گیر و عفونی در سال های گذشته نیز مشاهده شده است. در حال حاضر، در حالی که مطالعات در مورد سطح بالینی هنوز هم در حال ارزیابی است، مشخص شده است فقط چند واکسن مانند تزریق آکسفورد – آسترازنکا قدرت تاثیر بر میزان انتقال را دارند. هرچه بیشتر زمان بگذرد موقعیت بهتری برای دریافت واکسن های کارآمدتر با حمایت تحقیقاتی علیه ویروس کرونا خواهیم داشت.

واکسن کرونا در معرض چاله است

ممکن است دنیا واکسن دریافت کرده باشد، اما بخاطر بسپارید ممکن است هنوز بهترین آنها نباشد، همچنین ما هنوز اطلاعات علمی کافی برای پشتیبانی از نوع ایمنی واکسن علیه ویروس کرونا نداریم. دلیل؟ آنها جدید و آزمایشی هستند و برخی هنوز تحت مطالعه هستند. بیشتر آنها نه تنها تجربی بلکه سریع استفاده می شوند. بیشتر واکسن ها از جمله فایزر و مدرنا بیش از 90 درصد اثربخشی دارند که همچنین می تواند با جمع آوری اطلاعات و مشاهدات بیشتر احتیاط کند. این بدان معناست که ممکن است سال ها طول بکشد تا ما واکسن 100 درصد ایمن و موثر یا واکسنی را که می تواند عفونت ها را به طور کامل خنثی کند به دست آوریم، بنابراین این چیزی نیست جز یادآوری اینکه یک واکسن به تنهایی به ما کمک نمی کند تا همه گیری را از بین ببریم. حتی اگر این یک گام بزرگ در مهار شیوع ویروس کرونا باشد، اما ما نباید از رویکرد خود راضی باشیم و باید با احتیاط ماسک بزنیم و از تمام قوانین بهداشتی پیروی کنیم.

اگر بعد از واکسیناسیون به کرونا مبتلا شوید چه اتفاقی می افتد؟

در هر زمان می توانید دوباره به ویروس کرونا آلوده شوید. آنتی بادی ها پس از تعامل با عامل بیماری زای عفونی در بدن شروع به تولید می کنند، اما این برای محافظت از فرد در برابر بیماری مجدد کافی نیستند همانطور که در مورد بسیاری از افراد که به طرز عجیبی بیش از یک بار به ویروس آلوده شده اند، وجود دارد. آنتی بادی ها و مصونیت سیستماتیک ممکن است کاهش یابد یا احتمال دارد اتفاق بیفتد شاید واکسن برای شما خیلی موثر نباشد و باعث شود ویروس مشکلاتی ایجاد کند. به یاد داشته باشید احتمال می رود به ویروس با شدت کمتری یا حتی بدون علامت آلوده شوید، بنابراین بزرگ ترین اقدام برای همه ما باید این باشد که به خاطر داشته باشیم هنوز یک ویروس فعال تهدید کننده سلامتی ما وجود دارد، بنابراین رعایت فاصله اجتماعی و ماسک زدن هنوز هم بهترین راه برای جلوگیری از بیمار شدن است.

حرف آخر

واکسن از شما در برابر بیماری شدید محافظت می کند، اما اگر قبلا آلوده شده اید ممکن است مانع از انتشار ویروس به دیگران شود. بر اساس نظر برخی از متخصصان بهتر است طوری رفتار کنید که گویی واکسینه نشده اید و اقدامات پیشگیرانه لازم را برای ایمن نگه داشتن خود و اطرافیان خود ادامه دهید.
مترجم: الهه زارعی