خواص شگفت انگیز جوانه ها برای سلامتی

برای حفظ سلامتی باید از همه گروه های غذایی اصلی مانند سبزی های برگ سبز، میوه ها، آجیل و حبوبات در برنامه غذایی خود بگنجانیم. جوانه ها را نیز باید به صورت مرتب مصرف کنیم. جوانه زنی روشی است که طی آن بذرها و حبوبات جوانه می زنند. فرآیند جوانه زنی هنگامی شروع می شود که دانه ها برای مدت چند ساعت با دسترسی به دما، سایه و محیط مناسب در آب خیسانده می شوند.

در حالی که جوانه ماش برای اغلب ما آشناتر به نظر می رسد، اما می توان جوانه زنی را برای بسیاری از دانه های مختلف مانند عدس، سویا، لوبیای کلیه، برنج قهوه ای، کینوا و جودوسر نیز انجام داد. در میان سبزی ها نیز بسیاری از مردم ترجیح می دهند از جوانه های سبزی هایی مانند خردل چینی، شنبلیله، تربچه و کلم بروکلی استفاده کنند حتی جوانه بسیاری از انواع مغزها و دانه ها نیز قابل خوردن و مغذی هستند.

 

ارزش غذایی و فواید جوانه ها برای سلامتی منجر می شود بسیاری از افراد به سمت مصرف آنها گرایش پیدا کنند. بر اساس اظهارات متخصصان تغذیه، خیساندن بذرها در آب باعث نرم شدن پوسته ها و غشاهای خارجی می شود که حاوی برخی مواد ضدمغذی هستند و جذب مناسب را تسهیل نمی کنند، همچنین نشاسته تولیدکننده گاز را از بین می برد و زمان پخت حبوبات را نیز کاهش می دهد.

جوانه ها که به طور معمول به صورت خام یا پخته خورده می شوند ضمن کمک به حداکثر جذب مواد مغذی ویتامین های اصلی، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها از فواید خوبی برای سلامتی نیز برخوردار هستند. آنها نه تنها یک نیروگاه اصلی مغذی محسوب می شوند بلکه فواید آنها برای سلامتی شما را متقاعد می کند آنها را در رژیم غذایی خود اضافه کنید، در ادامه چند دلیل از این دست به شما می گوییم:

جوانه ها برای هضم مفید هستند

جوانه زدن حبوبات، دانه ها یا سبزیجات ضمن کمک به از بین بردن فیتیک اسید موجود در غشاها وجود آنزیم های گوارشی را در دانه ها محدود می کند. در حال حاضر بسیاری از آنزیم های مهم موجود در دانه ها تسهیل روند هضم و متابولیسم بدن را کنترل می کنند، همچنین برای بهبود واکنش های شیمیایی در معده هنگام هضم غذا نیز کار می کنند. علاوه براین، آنزیم ها با هضم غذا مواد را به طور موثر تجزیه می کنند که باعث جذب بهتر مواد مغذی می شوند.

به یاد داشته باشید جوانه زدن حبوبات یا سبزی های چلیپایی فیبر غذایی را به دانه ها اضافه می کند که باعث جمع شدن سموم از بدن شده و معده را تمیز و سالم نگه می دارد.

جوانه ها برای هضم مفید هستند

جوانه ها به کاهش وزن کمک می کنند

گرچه مصرف میوه، سبزی ها، آجیل و دانه های با کیفیت خوب برای کاهش وزن موثر بسیار مهم است، اما باید گفت از خوردن جوانه ها نیز غافل نشوید. آنها نه تنها سرشار از مواد مغذی مفید هستند بلکه کالری کمی نیز دارند به همین دلیل کارشناسان تغذیه آنها را به عنوان میان وعده در نظر می گیرند، همچنین فیبر موجود در دانه های جوانه زده با ایجاد احساس سیری در فرد آزادسازی گرلین، هورمون مهم گرسنگی را محدود می کند. لوبیا چیتی و شنبلیله جوانه زده به ویژه گزینه های مناسب کاهش وزن برای رژیم غذایی به شمار می آیند.
جوانه ها برای مصونیت و گردش خون مفید هستند
جوانه ها حاوی دوز سالم ویتامین ها و مواد معدنی مانند آهن، مس، منگنز و پتاسیم هستند که به تقویت تولید گلبول قرمز در بدن کمک می کنند، ضمن تقویت جریان خون بیشتر از همه خون سالم و اکسیژن را به اندام های حیاتی بدن می رسانند. جوانه بذرها و دانه ها برای ارتقای سطح ویتامین C و آنتی اکسیدان های شناخته شده است که ضمن کمک به گلبول های سفید خون از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی و خطر بیماری ها و عفونت ها را دفع می کند.

جوانه ها سلامت قلب را بهبود می بخشند

برخی از جوانه ها حاوی اسیدهای چرب مفید امگا 3 هستند که سطح مضر کلسترول بد بدن را که برای سلامتی شما مضر است کاهش می دهد، همچنین در صورت مصرف منظم آنها خواص ضدالتهابی به کاهش استرس اکسیداتیو و کاهش خطر ابتلا به عوارض قلبی عروقی کمک می کند.

جوانه ها باعث سلامت پوست و مو می شوند

جوانه ها منبع غنی ویتامین A، ویتامین C، آنتی اکسیدان ها هستند که برای سلامت پوست و مو بسیار مفید هستند. ویتامین A رشد فولیکول های مو، بازسازی سلول ها را تحریک می کند و پوست را نیز مرطوب نگه می دارد. در همین حال زینک می تواند سطح سبوم را در پوست سر تحریک کند، بنابراین برای سلامتی پوست و مو عالی هستند.

جوانه ها خاصیت ضدسرطانی دارند

جوانه ها خاصیت ضدسرطانی دارند

جوانه ها حاوی چندین خاصیت سم زدایی قلب و روده است. آنچه بسیاری نمی دانند این است که جوانه ها حاوی مقادیر زیادی گلوکورافانین، یک آنزیم اصلی است که بدن را در برابر انواع مختلف سرطان محافظت می کنند.

مترجم: الهه زارعی