موج جدید ویروس کرونا بیشتر و به روشی عمیق جوانان را تحت تاثیر قرار داده است. از آنچه که به طور فزاینده ای مشاهده می شود ویروس در رویکرد خود قوی تر شده و به اندام های حیاتی بدن آسیب وارد می کند و برای بسیاری حتی صدمات قابل توجهی قبل از بروز علائم کلاسیک ایجاد می کند. از سوی دیگر، عفونت ریه و آسیب ریوی به طور فزاینده ای در اغلب مبتلایان مشاهده می شود که نیاز افراد به استفاده از اکسیژن درمانی را افزایش می دهد.

به گزارش تایمزسوفاندیا، بر اساس یافته های مشاهده شده در برخی کشورها سویه های جهش یافته کرونا ویروس سندرم حاد تنفسی 2 در بیماران حتی در روزهای پیش از بروز علائم تا 25 درصد به ریه آسیب می زند.

آیا راه های جدید باعث ایجاد عفونت های شدیدتر می شود؟

میزان آسیب ناشی از انواع جدیدتر ویروس کرونا جهش مضاعف یا سویه جهش یافته سه گانه که اخیرا ظهور یافته به عفونت های شدید دامن می زند. حتی برای افرادی که از نظر علائم منفی هستند سی تی اسکن قفسه سینه یافته های حیرت انگیزی را نشان می دهد. بر اساس اظهارات پزشکان در مقایسه با موج اول همه گیری عفونت ها از سرعت خفیف به سرعت در حال بد شدن هستند و در بسیاری از موارد پیشرفت آسیب به ریه بیمار از روز 2 یا 3 به بعد مشاهده می شود بدان معنا که بدون توجه مناسب و مراقبت های پزشکی موارد به سرعت به وضعیت حاد تبدیل می شوند که نیاز به بستری شدن در بیمارستان پررنگ می شود. آنچه در حال حاضر مشاهده می شود این است که عوارض ریوی به طور عمده در بیماران جوان تر زیر 45 سال گزارش شده است، همچنین مهمترین خطرات می توانند با شروع آسیب ریوی و تنفسی همراه باشند، بنابراین بسیار مهم است پزشکان به افراد مبتلا توصیه کنند ضمن بررسی علائم خود از تغییر روند بیماری و علائم غافل نشوند و از ابتدای بیماری پیگیری تغییرات را مدنظر قرار دهند. در اینجا برخی از علائم و نشانه ها وجود دارد که باید در صورت ابتلا به این بیماری نسبت به آنها هوشیار باشید همانطور که در مطالعه قبلی منتشر شده توسط مطالعه پزشکی جان هاپکینز آمده است:

تنگی نفس شدید

مقابله با تنگی نفس و سخت نفس کشیدن ناشی از کمبود اکسیژن دشوار است. این امر می تواند زمانی رخ دهد که ویروس شروع به گسترش سریع کند و ورود اکسیژن خون را به داخل ریه ها مسدود کند که این امر بیشتر باعث لغزش سطح اکسیژن و ایجاد مشکلات تنفسی می شود. آنچه كه پزشكان هم اكنون مشاهده می كنند این است كه ویروس جهش یافته با آغاز حمله شدید باعث نوسانات عمده در اکسیژن می شود. سطح SP02 حتی بین بیماران سالم بدون مشکلات قبلی نیز بین 70 تا 80 به ثبت رسیده که به طور جدی خطرناک است. علاوه براین، کمبود اکسیژن شدید می تواند منجر به هیپوکسی شود.

ذات الریه کووید

ذات الریه کووید همچنان یکی از مخوف ترین عوارض این ویروس است. هنگامی که فردی به ویروس آلوده می شود ضمن مختل کردن و انسداد دیواره های ریه خون رسانی به اندام ها را کاهش می دهد. در چنین شرایطی بدن مجبور به جبران کمبود و افزایش اکسیژن دریافتی می شود. از آنجا که کیسه های هوا آسیب دیده اند هجوم مایعی وجود دارد که بیشتر سلول های ملتهب و پروتئین است و این تجمع مایعات منجر به ذات الریه می شود. این عارضه به عنوان سندرم دیسترس حاد تنفسی (ARDS) شناخته می شود که در صورت به خطر افتادن عملکرد ریه منجر به ذات الریه می شود. آنچه قبلا در مراحل بعدی عفونت مشاهده می شد در حال حاضر در مراحل اولیه مشاهده شده و باعث ایجاد بروز عوارض می شود.

بیشتر بخوانید:خواص نشاسته برای سلامتی / از کاهش وزن تا درمان دیابت و سرطان روده بزرگ

درد قفسه سینه

در حالی که ویروس بیشترین عارضه را برای مجاری تنفسی و ریه ها ایجاد می کند التهاب گسترده، مشکلات تنفسی و کمبود اکسیژن باعث درد قفسه سینه و آسیب کشنده ریوی می شود.

سرفه مداوم

سرفه به طور معمول یکی از نخستین علائم کلاسیک ابتلا به کرونا ویروس سندرم حاد تنفسی 2 است. در عفونت های متوسط تا شدید ویروس با ایجاد التهاب و انسداد زیاد می تواند عملکرد حیاتی را بیشتر مختل کرده و سرفه های سخت و مداوم ایجاد کند. سرفه ناشی از کووید به طور کلی سخت احساس می شود می تواند ضمن تحریک گلو از نظر طبیعت نیز خشک است (بلغم تولید نمی کند).

بیشتر بخوانید:10 علامت عمده کمبود آهن در بدن و راه‌های درمان آن

لخته شدن خون

ویروس کرونا همچنین می تواند بر خون جریان یافته در بدن تاثیر بگذارد که می تواند فشار خون را افزایش داده و لخته های متعددی ایجاد کند. مراحل خفیف سپسیس نیز ممکن است هنگامی رخ دهد که عفونت از طریق جریان خون گسترش یابد و باعث آسیب گسترده به بافت شود. طوفان سیتوکین ناشی از کرونا نوعی واکنش خودایمنی ایجاد شده در بدن نیز مشکلاتی را ایجاد می کند. به یاد داشته باشید به طور مرتب علائم حیاتی بدن خود را بررسی کنید از جمله چک کردن اکسیژن و عادت هایی که می توانند به مدیریت بهتر مشکلات تنفسی و تنگی نفس کمک کنند.
مترجم: الهه زارعی