تقریبا 70 درصد بزرگسالان آمریکایی بین 35 تا 44 سال حداقل یک دندان دائمی خود را از دست داده اند. این عارضه به دلیل پوسیدگی دندان، ضربه یا بیماری لثه رخ می دهد که همه این موارد افراد را به سمت کاشت دندان سوق می دهد.

کاشت دندان به عنوان یک گزینه مناسب در علم دندانپزشکی امری نسبتا رایج است. حدود 500 هزار نفر هر ساله در ایالات متحده از این روش استفاده می کنند که بیش از نیمی از آنها در مطب های دندانپزشکی انجام می شود.

در صورت انجام ایمپلنت بدون مشکل باز هم عوارض نادری مانند عفونت فرد را تهدید می کند. به گزارش تایمزسوفاندیا، در ادامه به بررسی رایج ترین علائم عفونت ایمپلنت دندان می پردازیم.

درد و مشکل جویدن

مقداری درد بعد از هر عمل تهاجمی دندانپزشکی امری طبیعی است. با این حال، این درد با داروهای با یا بی نسخه قابل کنترل است. اگر درد به ویژه هنگام صحبت یا جویدن افزایش یا گسترش یابد یا حتی در روند خوردن اختلال ایجاد کند نشانه وجود عفونت است.

تب، قرمزی و تورم

کمی تورم اطراف محل جراحی پس از کاشت دندان مانند درد امری طبیعی است. گرچه این نشانه ها باید بعد از چند روز کاهش یابد، اما در صورت افزایش تورم و قرمزی به ویژه هنگام همراهی با تب علامت عفونت است.

بیشتر بخوانید:درمان های خانگی برای کبد چرب

طعم بد دهان

عفونت های ایمپلنت دندان به دلیل تجمع باکتری های بد و باقی مانده رخ می دهد. همانطور که این موارد روی لثه نشسته و به داخل دهان نشت می کنند ممکن است طعم بد، عجیب و غیرقابل حذف را تجربه کنید، همچنین احتمال می رود این عارضه به صورت پیوسته و طولانی مدت ادامه داشته باشد که نشانه بروز عفونت است.

خونریزی یا ترشح چرک

هنگام بروز عفونت گلبول های قرمز و سفید به ناحیه آسیب دیده هجوم می آورند تا عوامل بیماری زا را از بین ببرند. در مورد لثه ها این بدان معناست که در نهایت خون و چرک به داخل دهان نشت می کند. در صورت داشتن خونریزی که بعد از چند روز همچنان ادامه دارد یا افزایش می یابد به احتمال زیاد نشانه وجود عفونت است.

کاشت شل

برای جلوگیری از شل شدن ایمپلنت های دندانی مستقیم به استخوان فک پیچ می شوند. هنگامی که کاشت انجام می شود ایمپلنت ها باید تا آخر عمر ثابت بمانند. سست شدن یا تکان خوردن آنها نشانه وجود مشکل است که باید درصد رفع آن بربیایید.

بیشتر بخوانید:ایدز؛ علائم، تشخیص، درمان و پیشگیری از ایدز (HIV)

چرا مشکلات کاشت دندان اتفاق می افتد؟

در ایمپلنت های دندانی یک دلیل واحد برای عفونت وجود ندارد و اغلب ترکیبی از عوامل مختلفی برای بروز آن دخیل هستند. افراد دارای بیماری زمینه ای مانند دیابت، پریودنتیت یا سرطان در معرض خطر بالاتری از بهبودی ضعیف قرار دارند.

در صورت داشتن هر یک از این شرایط برای انجام اقدامات احتیاطی مناسب به پزشک خود اطلاع دهید. از دست دادن شدید استخوان در فک یکی دیگر از دلایل بروز مشکلات است که می تواند به دلیل پریودنتیت (درمان التهاب مزمن لثه) پیشرفته یا مصرف داروهای بی فسفات برای سرطان یا پوکی استخوان باشد.

از دست دادن استخوان به طور معمول از طریق پیوند ترمیم می شود، اما همچنان احتمال بروز عوارض را افزایش می دهد. در برخی موارد مقصر این روش جراحی است به همین دلیل مراجعه به دندانپزشکی با تجربه کاشت زیاد و سابقه خوب بسیار حیاتی است.

درنهایت بهداشت نامناسب دندان و رعایت نکردن دستورالعمل های مراقبت های بعدی نیز می تواند باعث ایجاد مشکلات پیرامون کاشت دندان شود. بعد از انجام کاشت نکات زیر را رعایت کنید:
فعالیت بدنی خود را کاهش دهید
رژیم توصیه شده را دنبال کنید (برای جلوگیری از شل شدن ایمپلنت)
آنتی بیوتیک تجویز شده یا سایر داروها را مصرف کنید
بهداشت خوب اما ملایم دندان را رعایت کنید
دندانپزشک برای مراقبت بعد از کاشت رعایت دستورالعمل هایی را برای شما توصیه می کند، بنابراین برای دریافت بهترین نتیجه مطابق دستور پزشک خود رفتار کنید و نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت کنید.

در صورت بروز علائم عفونت ایمپلنت چه کاری باید انجام داد؟

اگر یک یا چند مورد از علائم فوق را پس از ایمپلنت دندان مشاهده کردید زمان را از دست ندهید. نادیده گرفتن علائم و نشانه ها و ناامیدی در برطرف شدن این مسئله نه تنها اوضاع را بهتر نمی کند بلکه شما را در معرض خطر گسترش عفونت به سایر نواحی بدن قرار می دهد. در صورت مشاهده هر یک از این علائم بلافاصله با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

چگونه می توان از مشکلات کاشت دندان جلوگیری کرد؟

اگر نمی خواهید عفونت یا سایر مشکلات کاشت دندان را تجربه کنید بسیار مهم است دستورالعمل های مراقبت های بعدی را به دقت دنبال کنید. حتی مهمتر از آن مراجعه به یک دندانپزشک معتبر و باتجربه برای انجام کاشت دندان است. بیماران در صورت رعایت نکات بعد از عمل هرگز با علائم عفونت و مشکلاتی پیرامون کاشت دندان مواجه نخواهند شد.

مترجم: الهه زارعی