بسیاری از زنان از ایجاد اختلال در چرخه قاعدگی در پی تزریق واکسن کرونا شکایت دارند. برخی از زنان تاخیر در پریود یا خونریزی شدید را گزارش می دهند.
با مطالعه پاسخ واکسن در همین مورد کارشناسان دریافتند هرگونه تغییر بالقوه در چرخه قاعدگی پس از واکسن کووید کوتاه مدت است و بر باروری فرد تاثیری ندارد.
در میان زنانی که تغییرات ایجاد شده در چرخه قاعدگی را گزارش کرده اند مواردی در بارداری های هورمونی با اثر طولانی مدت، تغییر هورمون های تایید کننده جنسیت و زنان پس از یائسگی، تاخیر در پریود گزارش شده است.
به گزارش تایمزسوفاندیا، برخی از خانم ها تاخیر در دوره، برخی دیگر شروع زودهنگام چرخه قاعدگی، برخی خونریزی شدید و حتی برخی کاهش خونریزی را گزارش داده اند تعداد زیادی از زنان نیز هیچ تغییری را در چرخه قاعدگی خود مشاهده نکردند. به نظر می رسد
این عارضه کوتاه مدت حداکثر فقط برای یک یا 2 چرخه رخ می دهد. با این حال، ارتباط بین واکسیناسیون کروناو دوره ها هنوز مشخص نیست. بسیاری از خانم ها هر ماه در مقایسه با ماه دیگر احتمال می رود تغییراتی در چرخه های خود مشاهده کنند و الگوی قاعدگی می تواند تحت تاثیر عواملی از جمله استرس قرار بگیرد. به دلیل وجود همه گیری محققان نمی توانند دوره های افراد را قبل و بعد از واکسیناسیون به صورت کنترل شده ردیابی کنند.
بیشتر بخوانید:بیماری پروانه ای چیست؟ / علائم و عوارض آن را بشناسید
بر اساس اظهارات متخصصان هرچیزی به اندازه یک همه گیری جهانی و تغییر دهنده زندگی می تواند منجر به ایجاد تغییرات در چرخه قاعدگی زنان شود. تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است تا بدانیم چرا برخی از زنان دوره های سنگینی را تجربه می کنند.
طبیعی است زنان در طول زندگی خود گاه به گاه دچار تغییر موقتی در پریود خود می شوند. بسیاری از زنان 30 ساله که واکسن کرونا زده اند برایشان احتمال همزمانی این وقایع وجود دارد. دقت داشته باشید اگر بعد از دوران یائسگی خونریزی دارید در چنین شرایطی باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
واکسیناسیون ممکن است باعث پاسخ التهابی زیادی شود که می تواند چرخه قاعدگی را مختل کند.
رحم و تخمدان ها به طور مداوم در حال بازسازی بافت هستند که این شامل تخمک گذاری و رشد و ترمیم پوشش داخلی رحم است همه این موارد از طریق فرایندهای التهابی برقرار می شوند، بنابراین تصور کنید اگر به طور غافلگیرانه از یک رویداد ایمنی رنج می برید تمام التهابی که همراه آن است ممکن است به طور ناخواسته بسیاری از سیستم های دیگر بدن را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
البته در نظر داشته باشید چرخه های قاعدگی را با باروری و توانایی بچه دار شدن اشتباه نگیرید. هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد واکسیناسیون کووید می تواند بر باروری تاثیر بگذارد فقط احتمال می رود قاعدگی را یک یا 2 ماه به تاخیر بیندازد.
مترجم: الهه زارعی