طی موج جدید ویروس کرونا بیماران مبتلا به دیابت که به ویروس آلوده شدند شاهد جهش زیادی در سطح قند خون بودند که نه تنها خطر بزرگی برای زندگی این گروه از افراد محسوب می شود بلکه احتمال عفونت های موکورمیکوز را نیز افزایش می دهد.
به گزارش تایمزسوفاندیا، علاوه بر مقابله با علائم شدید کرونا افراد مبتلا به دیابت با چالش های زیادی در ارتباط با بیماری دیابت از قبل هم مواجه بوده اند به همین دلیل هنگام فرا رسیدن نوبت دریافت واکسن کرونا هنوز ترس و بدبینی پیرامون آن برای برخی از این افراد وجود دارد.

آیا بین واکسن کرونا و دیابت ارتباط وجود دارد؟

واکسن های کرونا به صورت تقلیدی از عفونت عمل می کنند است. مانند کرونا ویروس سندرم حاد تنفسی ۲، واکسن نیز همچنین پاسخ ایمنی را در بدن فعال می کند که منجر به بروز عوارض جانبی پس از دریافت واکسن می شود. با این حال، برخلاف عفونت های کووید-19، واکسن ها به هیچ وجه با افزایش سطح قند خون ارتباط ندارند.

آیا بیماران دارای سطح قند خون بالا می توانند واکسن کرونا را دریافت کنند؟

با توجه به اینکه واکسن های کووید هیچ ارتباطی با سطح قند خون در بدن ندارند کارشناسان توصیه می کنند در نخستین فرصت واکسن زده شود. در حالی که موج جدید در حال حاضر گوشه رینگ قرار دارد، اما باید با انجام اقدامات احتیاطی و تزریق واکسن کرونا به سرعت حریف را ضربه فنی کرد و از هر گونه سسستی و تعللی پرهیز کرد.

چرا افراد با سطح قند خون بالا باید واکسن کرونا بزنند؟

موج هر موج جدید آسیب های جبران ناپذیری بر زیرساخت های پزشکی هر کشوری و زندگی مردم وارد کرده است. با توجه به اینکه برخی کشورها در سایه خطر موج جدید قرار دارند واکسیناسیون به موقع همه افراد بسیار مهم است.
در چنین شرایط حساسی آسیب پذیرترین افراد جامعه باید واکسیناسیون را در اولویت قرار دهند. در حالی که افراد جوان و سالم نیز باید واکسن کووید دریافت کنند، اما افراد دارای بیماری زمینه ای مانند دیابت باید هر چه زودتر علیه کرونا واکسینه شوند.
عفونت های ویروس کرونا می تواند آسیب زیادی به سلامتی افراد وارد کند به ویژه در افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای به همین دلیل قبل از رسیدن موج جدید باید واکسن خود را تزریق کنند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با آزمایش ذخیره تخمدان

چه چیزی باید در نظر گرفته شود؟

در صورت ابتلا به دیابت و جهش ناگهان در سطح قند خون موارد خاصی را باید بخاطر بسپارید. بر اساس اظهارات برخی از پزشکان واکسن هیچ ارتباطی با سطح قند ندارد. اگر سطح قند تحت کنترل است انجام برخی اقدامات توصیه می شود، اما در صورت بالا بودن بسیار سطح قند خون درد هنگام تزریق به احتمال زیاد احساس می شود. علاوه بر این، افراد دارای سطح قند خون بالا مستعد ابتلا به عفونت از محل واکسیناسیون نیز هستند.

آیا بیماران مبتلا به دیابت بیشتر در معرض خطر عفونت هستند؟

احتمال آلودگی هر فردی به ویروس کرونا وجود دارد. با این حال، شدت آن در افراد مختلف فرق می کند. هنگامی که صحبت از بیماران دیابتی می شود احتمال ابتلا به عفونت در آنها بیشتر است.
شورای تحقیقات پزشکی هند نیز در رهنمودهای خود اذعان می دارد افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت قرار دارند.
جدا از آن افراد دارای سطح قند خون بالا نیز مستعد ابتلا به عفونت های موکورمیکوز هستند که به افراد زیادی آسیب وارد کرده است.

مترجم: الهه زارعی