انواع سمعک و نحوه انتخاب بهترین سمعک در سنسومگ

اگر شما مبتلا به کم شنوایی هستید، ممکن است این سوال به ذهن تان برسد که آیا سمعک می تواند به بهبود شنوایی کمک کند یا خیر.

سمعک ها نمی توانند شنوایی طبیعی را بازیابی کنند، اما آنها می توانند توانایی شنوایی شما را بهبود بخشند و همچنین می توانند نقش مهمی در افزایش کیفیت زندگی شما داشته باشند.

کم شنوایی می تواند تاثیر زیادی بر زندگی شما داشته باشد، از شغل شما گرفته تا روابط شما با خانواده و دوستان تان. سمعک ها می توانند تفاوت بزرگی ایجاد کنند، به ویژه اگر مدل مناسب را انتخاب کرده و تنظیم آن متناسب با میزان کم شنوایی شما درست انجام شود.

به مطالعه این مقاله ادامه دهید تا در مورد انواع مختلف سمعک ها و نحوه انتخاب بهترین سمعک اطلاعاتی بدست آورید.

سمعک چیست؟

سمعک دستگاه الکترونیک کوچکی است که برای بهبود شنوایی طراحی شده است. آنقدر کوچک که بتوان آن را داخل یا پشت گوش خود قرار داد. آنها به بهتر شنیدن شما در موقعیت های مختلف کمک می کنند. نحوه کار سمعک:

  • میکروفون صداهای اطراف شما را دریافت می کند.
  • تقویت کننده صداها را تقویت می کند.
  • بلندگو صداهای تقویت شده را به گوش شما ارسال می کند.

بیشتر افراد مبتلا به کم شنوایی می توانند از سمعک استفاده کنند. افرادی که گوش داخلی یا عصب گوش آنها آسیب دیده، مبتلا به کم شنوایی حسی عصبی هستند. این آسیب می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  • بیماری
  • سالمندی
  • سر و صدا های بلند
  • داروها

به کم شنوایی ناشی از مشکلات مجرای گوش، پرده گوش یا گوش میانی کم شنوایی انتقالی می گویند. در بیشتر مواقع، درمان آن جراحی یا سایر درمان های پزشکی است. اما این گزینه ها برای همه مناسب نیست. در این موارد نیز سمعک می تواند به بهبود شنوایی کمک کند.

انواع سمعک

سمعک ها با توجه به محل قرارگیری آنها، نحوه عملکرد آنها و ویژگی های خاص به دو نوع کلی تقسیم بندی می شوند:

  • سمعک های پشت گوشی
  • سمعک های داخل گوشی

سمعک های پشت گوشی

سمعک های پشت گوشی کلاسیک (BTE) در محفظه‌ای پلاستیکی پشت گوش شما قرار می گیرند و با قالبی که داخل مجرای گوش خارجی قرار می گیرد، صدا را به گوش هدایت می کنند. سمعک های پشت گوشی برای همه گروه های سنی انتخاب مناسبی هستند. آنها از نظر اندازه و قدرت انواع مختلفی دارند و می توانند برای کم شنوایی ملایم تا عمیق تجویز شوند.

به نوع دیگر سمعک های پشت گوشی که کوچکتر و ظریف تر هستند، سمعک های ریک (RIC) یا رایت (RITE) می گویند. هر دو دارای قسمتی پشت گوش هستند که با سیمی باریک به بلندگو در مجرای گوش متصل می شوند. سمعک های ریک یا رایت برای افرادی که دوست ندارند، سمعک های شان دیده شوند و در فرکانس های پایین کم شنوایی ندارند یا کم شنوایی خفیفی دارند، انتخاب مناسبی است.

سمعک های داخل گوشی

سمعک های داخل گوشی  در مجرای گوش خارجی و قسمت صدفه لاله گوش قرار می گیرند.

انواع سمعک داخل گوشی:

  1. سمعک نامرئی IIC و CIC
  2. سمعک داخل مجرا (ITC)
  3. سمعک داخل گوشی (ITE)

در سمعک های داخل گوشی تمام قسمت ها در پوسته ای قرار دارد که داخل مجرای گوش خارجی قرار می گیرد. سمعک های داخل گوشی (ITE) و سمعک های داخل مجرا (ITC) از سمعک های نامرئی بزرگتر هستند و برای برخی ممکن است استفاده از آنها راحت تر از مدل های نامرئی باشد.

سمعک های نامرئی کاملا در مجرای گوش خارجی قرار می گیرند. با توجه به شکل و اندازه مجرای گوش خارجی کاربر، دیده نمی شوند یا کمی دیده می شوند. قالب گیری صحیح از عمق مجرای گوش در تجویز سمعک نامرئی مهم است. این مدل برای کم شنوای های ملایم تا شدید مناسب است. استفاده از سمعک های نامرئی به دلایل مختلف برای کودکان و سالمندان توصیه نمی شود.

نحوه انتخاب

یکی از بهترین راه ها برای این که بدانید سمعک برای شما مناسب است یا نه و این که کدام مدل برای شما بهترین انتخاب است، مراجعه به کلینیک شنوایی و سمعک است. شنوایی‌ شناسان پس از معاینه گوش و شنوایی سنجی و با در نظر گرفتن عوامل مختلف از جمله سبک زندگی، مدل های مناسب را به شما توصیه می کنند.

قیمت سمعک

قیمت سمعک بر اساس فناوری و ویژگی های به کار رفته در سمعک تعیین می شود. تولیدکنندگان سمعک محصولات خود را با تکنولوژی ها و ویژگی های متفاوتی عرضه می کنند. سمعک های دیجیتال معمولا در چهار سطح تکنولوژی تولید می شوند:

  • پایه
  • استاندارد
  • پیشرفته
  • عالی

پیشرفته ترین سطح سمعک ها شامل جدیدترین و عالی ترین ویژگی ها از جمله پیشرفته ترین مدار کاهنده نویز، بیشترین تعداد کانال برای تنظیم سمعک متناسب با شکل کم شنوایی و قابلیت های بی سیم خواهد بود. با کاهش قیمت، از سطح تکنولوژی پایین تر و ویژگی های کمتری در سمعک استفاده می شود.

برای این که بدانید کدام سطح تکنولوژی و چه محدوده قیمتی برای شما مناسب است، با شنوایی شناس خود مشورت کنید. شنوایی شناسان با توجه به کم شنوایی و سبک زندگی می توانند در انتخاب سمعک مناسب به شما کمک کنند.