انواع چای و فواید آنها برای سلامتی

از چای سبز گرفته تا چای تهیه شده از گل هیبیسکوس، چای سفید تا بابونه همه چای ها سرشار از فلاونوئیدها و سایر فواید برای حفظ سلامت هستند. هزاران سال در شرق چای به عنوان کلیدی برای سلامتی، خوشبختی و خردمندی مورد توجه قرار گرفته است. این نوشیدنی توجه محققان غربی را نیز به خود جلب کرده که در حال حاضر فواید زیادی برای سلامتی دارند.

مطالعات نشان می دهند برخی از چای ها به درمان یا پیشگیری از ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی و دیابت کمک می کنند. برخی از انواع چای ها ضمن حمایت از روند لاغری باعث کاهش کلسترول و هوشیاری ذهنی می شود، همچنین به نظر می رسد چای دارای خواص ضد میکروبی است.

سخنگوی انجمن رژیم درمانی آمریکا می گوید: به نظر نمی رسد چای هیچ گونه جنبه منفی داشته باشد. این نوشیدنی یک جایگزین عالی برای قهوه محسوب می شود. نخست اینکه چای کافئین کمتری دارد. ثابت شده است ترکیبات موجود در چای – فلاونوئیدهای آنها – برای قلب گزینه مفیدی محسوب می شوند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

اگرچه سوال های زیادی در مورد مدت زمان لازم برای دم کردن چای برای بهره مندی از بیشترین فواید آن و میزان نیاز به نوشیدن وجود دارد، اما متخصصان تغذیه معتقدند هر چای، چای خوب است. به گزارش وب ام دی، با این وجود، آنها برای جلوگیری از مصرف کالری اضافی و شیرین کننده ها چای دم کرده خانگی را بر نوع آماده آن ترجیح می دهند.

فواید چای برای سلامتی: چای سبز، سیاه و سفید

فواید چای برای سلامتی: چای سبز، سیاه و سفید

چای نامی است که به بسیاری از دم کرده ها اطلاق می شود، اما اهل فن فقط چای سبز، سیاه، سفید، اولونگ و چای پوئر را واقعی می دانند. همه آنها از گیاه کاملیا سیننسیس، درختچه ای بومی چین و هند به دست می آیند و حاوی آنتی اکسیدان های منحصر به فرد به نام فلاونوئیدها هستند.

قوی ترین آنها که با نام اپی‌گالوکتشین گالات شناخته می شود در برابر رادیکال های آزاد که می توانند در ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی و گرفتگی عروق نقش داشته باشند گزینه مفیدی محسوب می شوند. همه این چای ها دارای کافئین و تیانین هستند که بر مغز تاثیر می گذارد و به نظر می رسد هوشیاری روانی را افزایش می دهد.

هرچه برگ چای بیشتر پردازش شود به طور معمول میزان محتوای پلی فنول آن کاهش می یابد، پلی فنول ها شامل فلاونوئیدها هستند. چای های اولونگ و سیاه اکسید یا تخمیر می شوند، بنابراین غلظت پلی فنول های آنها کمتر از چای سبز است، اما قدرت آنتی اکسیدانی آنها هنوز بالا است. در ادامه برخی از مطالعات در مورد فواید چای برای سلامتی توضیح داده شده است:

چای سبز: چای سبز از برگ ‌ها و جوانه ‌های کاملیا سیننسیس که فرایند پژمردگی و اکسیده شدن چای معمولی را نگذرانده به دست می ‌آید. چای سبز اصالتا محصول کشور چین است، اما تولید و توزیع آن در سایر کشورهای شرق آسیا نیز رواج پیدا کرده است.

غلظت بالای اپی‌گالوکتشین گالات در چای سبز به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. آنتی اکسیدان های چای سبز در رشد مثانه، پستان، ریه، معده، لوزالمعده و روده بزرگ اختلال ایجاد کند. جلوگیری از گرفتگی عروق، چربی سوزی، مقابله با استرس اکسیداتیو در مغز، کاهش خطر ابتلا به اختلالات عصبی مانند بیماری های آلزایمر و پارکینسون، کاهش خطر سکته مغزی و بهبود سطح کلسترول از ویژگی های نوشیدن آن محسوب می شوند.

چای سیاه: چای سیاه تهیه شده از برگ های تخمیر شده چای حاوی بیشترین میزان کافئین است و پایه چای های طعم دار همراه با برخی چای های فوری را تشکیل می دهد. مطالعات نشان می دهند چای سیاه ریه ها را از آسیب ناشی از قرار گرفتن در معرض دود سیگار محافظت کند، همچنین خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.

چای سفید: از جوانه ‌ها و گلبرگ های تازه گیاه چای به دست می ‌آید. برای جلوگیری از اکسایش این گلبرگ های تازه را در نور طبیعی آفتاب خشک کرده سپس مراحل بعدی تهیه چای را طی می ‌کنند. یک مطالعه نشان می دهد چای سفید در مقایسه با چای های فرآوری شده قوی ترین خاصیت ضد سرطانی را دارد.

چای اولونگ: در یک مطالعه رو فاز حیوانی مشخص شد آنتی اکسیدان های چای اولونگ سطح کلسترول بد پایین تری دارند. یکی از انواع چای اولونگ، وویی به عنوان مکمل کاهش وزن به فروش می رسد، اما این ادعاها مورد حمایت علم قرار نگرفته است.

چای پوئر: این نوع چای از برگ های تخمیر شده و کهنه تهیه می شود. یک مطالعه روی فاز حیوانی نشان می دهد حیواناتی که به آنها چای پوئر داده شد ضمن کم کردن وزن سطح کلسترول LDL نیز در آنها کاهش یافت.

فواید چای برای سلامتی: چای های گیاهی

فواید چای برای سلامتی: چای های گیاهی

چای های گیاهی که از گیاهان، میوه ها، دانه ها یا ریشه های غوطه ور در آب گرم تهیه می شوند دارای غلظت کمتری از آنتی اکسیدان ها در مقایسه با چای سبز، سفید، سیاه و اولونگ هستند. ترکیبات شیمیایی آنها بسته به نوع گیاه مورد استفاده بسیار متفاوت است. انواع آن شامل زنجبیل، جینکو بیلوبا ، جینسینگ، هیبیسکوس، یاسمن، گل رز، نعناع، چای قرمز، بابونه و اکیناسه است.

تحقیقات محدودی در مورد فواید چای های گیاهی برای سلامتی انجام شده است، اما ادعا می شود این چای ها به کاهش وزن، جلوگیری از سرماخوردگی و ایجاد خواب آرام کمک می کنند. در اینجا برخی از یافته ها آمده است:

چای بابونه: آنتی اکسیدان های آن به جلوگیری از بروز عوارض دیابت مانند از دست دادن بینایی و آسیب عصبی و کلیوی کمک و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند.

اکیناسه: اغلب به عنوان راهی برای مقابله با سرماخوردگی مطرح می شود، اما تحقیقات روی اکیناسه بی نتیجه بوده است.

ختمی: یک مطالعه کوچک نشان می دهد نوشیدن روزانه سه فنجان چای هیبیسکوس فشار خون را در افرادی با سطح متوسط رو به ​​بالا کاهش می دهد.

رویبوس (چای قرمز): گیاه آفریقای جنوبی که تخمیر می شود. اگرچه فلاونوئیدهایی با خواص ضد سرطان دارد، اما مطالعات پزشکی در این زمینه محدود است.

فواید چای برای سلامتی: چای های فوری

اغلب چای های فوری حاوی مقدار کمی چای واقعی و مقدار زیادی قند یا شیرین کننده های مصنوعی هستند. برای حفظ سلامتی و جلوگیری از بروز عوارض جانبی برچسب روی محصولات را به دقت بخوانید.

آیا چای می تواند برای سلامتی مضر باشد

آیا چای می تواند برای سلامتی مضر باشد؟

بیشتر چای ها مفید هستند، اما سازمان غذا و داروی امریکا هشدارهایی در مورد چای های به اصطلاح رژیمی حاوی سنا، آلوئه، خولان و سایر ملین های گیاهی داده است، همچنین این سازمان به مصرف کنندگان هشدار می دهد مراقب مکمل های حاوی گیاهان دارویی باشند که ادعا می کنند درد را از بین می برند و با سرطان مبارزه می کنند. هیچ یک از ادعاها توسط علم پشتیبانی نمی شود و برخی از گیاهان منجر به بروز مشکلات روده، آسیب کبد و کلیه و حتی مرگ می شود. ساز مان غذا و داروی آمریکا درباره مصرف مکمل های شامل موارد زیر هشدار می دهد:

کامفری

افدرا

پوست بید

ژرماندر

لوبلیا

چاپارال

دکتر دایان ال مک کی، دانشمند دانشگاه تافتس که روی آنتی اکسیدان ها مطالعه می کند، می گوید: شما باید نوشیدنی های سالم را به طور منظم در رژیم غذایی خود برای بهره مندی از فواید آن قرار دهید زیر این فقط در مورد غذاها صدق نمی کند بلکه آنچه که می نوشید نیز می تواند به حفظ سلامت شما کمک کند.

مترجم: الهه زارعی