تمیز کردن اتاق همیشه یکی از سخت ترین کارهایی بوده که افراد آن را مدام پشت گوش انداخته و انجام آن را به تعویق می اندازند. راهکارهایی وجود دارد که این کار در مدت زمان کوتاه تری انجام شده و وقت چندانی از شما نگیرد. یکی از ساده ترین این راه ها، تهیه چک لیست و پیشروی طبق آن است. با این کار، شما در زمان انجام کار کاملا متمرکز عمل کرده و دیگر پراکنده کار نمی کنید.

چک لیست تمیز کردن اتاق

لیست کردن کارها و پیشروی بر اساس آن، باعث افزایش سرعت عمل شما خواهد شد. در این مطلب چک لیست تمیز کردن اتاق را آماده کرده ایم. طبق این چک لیست کار خود را آغاز کنید تا تنها در 15 دقیقه اتاقی مرتب و تمیز داشته باشید.

1.تخت خود را مرتب کنید

بسیاری از افراد مرتب کردن تخت خواب را کاری بیهوده می دانند و معتقدند که وقتی شب در زمان استراحت دوباره قرار است به هم ریخته شود، دلیلی برای مرتب کردن آن وجود ندارد. با این حال باید بدانید که این کار در ظاهر ساده، تاثیر فوق العاده زیادی در تمیز و مرتب نشان دادن اتاق شما خواهد داشت.

2.ظرف های کثیف را از اتاق خارج کنید

در حین انجام کار ممکن است خوراکی یا نوشیدنی های مختلفی خورده باشید که ظرف آن ها همچنان در اتاق باقی مانده است. این ظرف ها را از اتاق بیرون ببرید تا فضای اضافی اشغال نکند. با این کار بخشی از فضای اتاق خالی شده و می توانید با دید بازتری اطراف خود را بررسی کنید.

3.زباله ها را دور بریزید

یک کیسه بزرگ بردارید و آشغال خوراکی هایی که خورده اید، بسته بندی محصولات آرایشی و بهداشتی که تمام شده، دستمال کاغذی های جمع شده و هر آن چیزی که در اتاق پیدا می شود اما قابل استفاده نیست را داخل آن بریزید.

4.لباس های اضافی را جمع کنید

جمع کردن لباس های پخش شده روی تخت، صندلی، حتی کف زمین و روی درب کمد یکی از بزرگ ترین معضلاتی است که در زمان مرنب کردن اتاق خود با آن مواجه می شوید. یک سبد بزرگ بردارید و تمام لباس ها را داخل آن بریزید تا در زمان مناسب آن ها را بر اساس برچسب روی لباس دسته بندی کرده و شستشو دهید.

در این مرحله ممکن است با لباس هایی رو به رو شوید که زیاد استفاده نشده و هنوز نیازی به شستشو ندارند. به یاد داشته باشید که این لباس ها در معرض آلودگی قرار داشته اند و ممکن است استفاده از آن ها باعث انتقال آلودگی به بدن شما شود. بنابراین تمام لباس هایی که روی زمین یا صندلی و … قرار گرفته اند را فارغ از میزان تمیز یا کثیف بودن آن ها، جمع آوری کرده و برای شستشو آماده نمایید.

5.وسایل اضافی را در جای خود قرار دهید

وسایل اضافی و خرده ریزها بیشتر از هر چیز دیگری می توانند اتاق را شلخته نشان دهند. بعد از جمع آوری لباس ها، تنها کافی است که این لوازم اضافی را در جای خود قرار دهید تا اتاق شما ظاهری مرتب به خود بگیرد. خرده ریزها یا وسایل اضافی که فعلا جای مشخصی برای آن ها تعیین نکرده اید و نمی دانید که با آن ها چکار کنید را در گوشه ای کنار هم قرار دهید تا بقیه اتاق تمیز شود.

6.گردگیری کنید

تا اینجا اتاق شما کامملا مرتب شده و تمامی وسایل اضافی آن جمع آوری شده است. پس از مرتب کردن، نوبت به تمیز کردن اتاق می رسد. یک دستمال پارچه ای تمیز بردارید و آن را کمی نمدار کنید. این دستمال را با ملایمت روی تمام سطوح بکشید تا گرد و غبار نشسته روی آن ها را جمع کند. از تمیز کردن لوستر، شیشه ها و نقاط دور از دسترس غافل نشوید.

7.جارو بکشید

آخرین مرحله از تمیز کردن اتاق به جارو کشیدن زمین اختصاص دارد. از یک جارو برقی کمک بگیرید و تمام سطح زمین را با آن تمیز کنید. توجه داشته باشید که گوشه ها و نقاطی که دسترسی به آن ها ساده نیست را حتما با دقت بالا تمیز کنید. تنها در ین صورت می توانید مطمئن شوید که کثیفی زمین از جای دیگر به این نواحی تمیز شده منتقل نشده و نتیجه تمیز کردن اتاق شما برای مدت زمان مشخصی ماندگار می شود.

تمیز کردن اتاق کودک

تمیز کردن اتاق کودک کاری نسبتا زمان بر است؛ اما با رسیدگی منظم به آن می توانید این زمان را کوتاه تر کرده و کار خود را سبک کنید. تنها کافی است که در پایان هر روز لوازم پخش شده در اتاق را جمع کرده و در جای خود قرار دهید. به این ترتیب نظم ظاهری اتاق تا حد زیادی حفظ شده و کار زیادی برای روزهای بعدی شما باقی نمی ماند.

برای مرتب و تمیز کردن اتاق کودک می توانید از خود کودک نیز  کمک بگیرید. این کار ممکن است در ابتدا سرعت کار شما را کاهش دهد اما در طولانی مدت تاثیر مثبت آن را مشاهده خواهید کرد. علاوه بر این، در تربیت کودک نیز نقش داشته و از این طریق می توانید به او آموزش دهید که چگونه باید محیط اطراف را مرتب کرده و به تمیز کردن اتاق خود بپردازد.

به یاد داشته باشید که سیستم ایمنی بدن کودکان حساس تر بوده و در مواجهه با آلودگی ها به سرعت از خود واکنش نشان می دهد. این واکنش می تواند در قالب انواع حساسیت پوست و یا ابتلا به بیماری های مختلف خود را نشان دهد. با توجه به این نکته، تمیز کردن اتاق آن ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و باید با دقت بیشتری انجام شود.

سخن پایانی

در این مقاله در رابطه با تمیز کردن اتاق اطلاعاتی به شما ارائه دادیم. سعی کردیم این مطلب را به صورت یک چک لیست دسته بندی نماییم تا استفاده از آن برای شما ساده تر شود. امیدواریم که پیروی از این مراحل به افزایش سرعت عمل شما در زمان تمیز کردن اتاق کمک کند.