انگور از هزاران سال قبل پرورش داده می شده و توسط چندین تمدن باستان مورد احترام و توجه بسیاری قرار گرفته است. انگور دارای انواع مختلفی از جمله سبز، قرمز، سیاه، زرد و صورتی و دانه دار و بی دانه است و به صورت خوشه ای رشد می کند.

انگور در مناطق معتدل سراسر جهان از جمله جنوب اروپا، آفریقا، استرالیا و آمریکای شمالی و جنوبی کاشته می شود اغلب انگورها محصول کالیفرنیا واقع در ایالات متحده هستند. این میوه به دلیل داشتن مواد مغذی و آنتی اکسیدانی فراوان، فواید زیادی برای سلامتی دارد. به گزارش هلث لاین، در اینجا فواید برتر مصرف انگور برای سلامتی توضیح داده شده است.

انگور حاوی مواد مغذی به ویژه ویتامین های C و K

انگور دارای چندین ماده مغذی مهم است و یک فنجان انگور قرمز یا سبز رنگ یعنی حدود 151 گرم حاوی مواد مغذی زیر است:

کالری: 104

کربوهیدرات ها: 27.3 گرم

پروتئین: 1.1 گرم

چربی: 0.2 گرم

فیبر: 1.4 گرم

ویتامین C: 27 درصد مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه

ویتامین K: 28 درصد مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه

تیامین: 7 درصد مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه

ریبوفلاوین: 6 درصد مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه

ویتامین B6: 6 درصد مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه

پتاسیم: 8 درصد مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه

مس: 10 درصد مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه

منگنز: 5 درصد مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه

یک فنجان انگور به وزن تقریبی 151 گرم بیش از یک چهارم مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه ویتامین K، ویتامین محلول در چربی برای لخته شدن خون و سلامت استخوان ها را تامین می کند، همچنین منبع خوبی از ویتامین C، یک ماده مغذی ضروری و آنتی اکسیدان قوی لازم برای سلامت بافت همبند است.

بیشتر بخوانید:وزن افراد سیگاری بعد از ترک افزایش می یابد؟

آنتی اکسیدان انگور از بروز بیماری های مزمن جلوگیری می کند

محتوای آنتی اکسیدان بالا از بروز بیماری های مزمن جلوگیری می کند. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و به ترمیم آسیب سلول ها در اثر رادیکال های آزاد، مولکول های مضر که باعث استرس اکسیداتیو می شوند، کمک می کنند. استرس اکسیداتیو با چندین بیماری مزمن از جمله دیابت، سرطان و بیماری های قلبی مرتبط است.

انگور دارای تعداد زیادی ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی است، در واقع بیش از هزار و 600 ترکیبات گیاهی مفید در این میوه شناسایی شده است و بیشترین غلظت آنتی اکسیدان ها در پوست و دانه های انگور وجود دارد. به همین دلیل بیشتر تحقیقات در مورد انگور با استفاده از عصاره های دانه ای یا پوستی آن انجام شده است.

توجه داشته باشید انگور قرمز به دلیل آنتوسیانین هایی که به آنها رنگ می دهد تعداد بیشتری آنتی اکسیدان دارد، یکی از آنتی اکسیدان های موجود در این میوه رسوراترول است که در دسته پلی فنول قرار می گیرد.

مطالعات زیادی در مورد فواید آن انجام شده است که نشان می دهد رسوراترول در برابر بیماری های قلبی از شما محافظت می کند، قند خون را کاهش می دهد و از توسعه سرطان محافظت می کند، همچنین انگور حاوی ویتامین C، بتاکاروتن، کوئرستین، لوتئین، لیکوپن و اسید الاژیک است که آنتی اکسیدان های قدرتمندی محسوب می شوند.

انگور در برابر انواع خاصی از سرطان از شما محافظت می کند

انگور حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات گیاهی مفید است که احتمال دارد به محافظت در برابر انواع خاصی از سرطان کمک کند. رسوراترول یکی از ترکیبات موجود در این میوه از نظر پیشگیری و درمان سرطان در مطالعات انجام شده نتایج خوبی در برداشته است.

انگور با کاهش التهاب و ایفای نقش یک آنتی اکسیدان و جلوگیری از رشد و گسترش سلول های سرطانی در بدن در برابر سرطان از شما محافظت می کند. با این حال، ترکیب بی نظیر ترکیبات گیاهی موجود در انگور ممکن است مسئول مزایای ضد سرطانی آنها باشد.

علاوه بر رسوراترول، انگور حاوی کوئرستین، آنتوسیانین و کاتچین است که همه این موارد اثرات مفیدی علیه سرطان دارند. نتایج مطالعات نشان می دهد عصاره های انگور از رشد و گسترش سلول های سرطانی روده بزرگ انسان در مطالعات آزمایشگاهی جلوگیری می کند.

همچنین مطالعات نشان می دهد عصاره انگور از رشد و گسترش سلول های سرطانی پستان در مدل های آزمایشگاهی و موش جلوگیری می کند. در حالی که مطالعات انجام شده در مورد انگور و سرطان در فاز انسانی محدود است، اما می توان گفت رژیم غذایی حاوی مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان مانند انگور با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است.

انگور برای سلامت قلب مفید است

دلایل مختلفی وجود دارد که می توان با استناد بر آنها گفت خوردن انگور برای قلب مفید است. احتمال می رود به کاهش فشار خون کمک کند:

یک فنجان انگور با وزن تقریبی 151 گرم حاوی 288 میلی گرم پتاسیم است که 6 درصد مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه را برای بدن تامین می کند، این ماده معدنی برای حفظ سطح فشار خون سالم لازم است. مصرف کم پتاسیم با افزایش خطر فشار خون بالا، بیماری های قلبی و سکته مغزی مرتبط است.

حتی ممکن است انگور به کاهش کلسترول کمک کند، ترکیباتی که در انگور وجود دارد با کاهش جذب کلسترول به محافظت در برابر سطح کلسترول بالا کمک می کند. علاوه بر این، رژیم های غذایی حاوی رسوراترول مانند رژیم مدیترانه ای نشان می دهد سطح کلسترول را نیز کاهش می دهد.

انگور با کاهش سطح قند خون از دیابت محافظت می کند

انگور حاوی 23 گرم قند در هر فنجان با وزن 151 گرم است که احتمال می رود شما را به فکر بیندازد آیا گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت است یا خیر؟

شاخص گلیسمی پایین آن 53 است که نشان دهنده میزان سریع افزایش قند خون است. علاوه بر این، ترکیبات موجود در انگور حتی ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد. به علاوه تحقیقات نشان می دهد رسوراترول حساسیت به انسولین را افزایش می دهد که ممکن است توانایی بدن را برای استفاده از گلوکز بهبود بخشد و از این رو سطح قند خون را کاهش دهد، همچنین رسوراترول با افزایش تعداد گیرنده های گلوکز در غشای سلول ممکن است اثر مفیدی بر قند خون داشته باشد. کنترل سطح قند خون به مرور زمان عامل مهمی در کاهش خطر ابتلا به دیابت است.

انگور حاوی ترکیبات مفید برای سلامت چشم است

مواد شیمیایی گیاهی موجود در انگور در برابر بیماری های شایع چشم از شما محافظت می کند. رسوراترول از سلول های شبکیه چشم انسان در برابر اشعه ماورابنفش مراقبت می کند. این امر ممکن است خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای وابسته به سن، یک بیماری شایع چشم را کاهش دهد. همچنین بر اساس نتایج یک مطالعه مروری رسوراترول می تواند به محافظت در برابر گلوکوم، آب مروارید و بیماری چشم دیابتی کمک کند.

علاوه بر این، انگور حاوی آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین است که چندین مطالعه نشان می دهند این ترکیبات به محافظت از چشم در برابر آسیب نور آبی کمک می کنند.

بیشتر بخوانید:با فواید روغن نارگیل آشنا شوید

انگور حافظه، توجه و خلق و خوی را بهبود می بخشد

خوردن انگور برای سلامت مغز گزینه مفیدی محسوب می شود و حافظه را تقویت کند، همچنین رسوراترول می تواند به محافظت در برابر بیماری آلزایمر کمک کند اگرچه برای تایید این مورد نیاز به مطالعات روی فاز انسانی است.

انگور حاوی مواد مغذی مهم برای سلامت استخوان است

انگور حاوی بسیاری از مواد معدنی لازم برای سلامت استخوان ها از جمله کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر، منگنز و ویتامین K است. اگرچه مطالعات روی موش ها نشان می دهد رسوراترول باعث بهبود تراکم استخوان می شود، اما این نتایج روی انسان هنوز تایید نشده است. مطالعات مبتنی بر فاز انسانی درباره تاثیر انگور بر سلامت استخوان در حال حاضر وجود ندارد.

انگور در برابر برخی از باکتری ها، ویروس ها و عفونت های مخمری محافظت می کند

تحقیقات نشان می دهند ترکیبات متعدد موجود در انگور برای محافظت و مقابله با عفونت های باکتریایی و ویروسی محافظت می کند. انگور منبع خوبی از ویتامین C است که به دلیل تاثیر مفید آن بر سیستم ایمنی بدن شهرت دارد.

در مطالعات آزمایشگاهی نشان داده شده است عصاره پوست انگور از شما در مقابل ویروس آنفولانزا محافظت می کند، علاوه بر این ترکیبات موجود در انگور در مطالعات آزمایشگاهی ویروس تبخال، آبله مرغان و مخمر را نیز متوقف کرده است، همچنین رسوراترول می تواند در برابر بیماری های ناشی از غذا نیز از شما محافظت کند.

انگور با کند کردن روند پیری باعث افزایش طول عمر می شود

ترکیبات گیاهی موجود در انگور بر روند پیری و طول عمر تاثیر می گذارد. تحقیقات نشان می دهد رسوراترول طول عمر انواع مختلف حیوانات را طولانی می کند. این ترکیب باعث تحریک خانواده ای از پروتئین ها به نام سیرتین می شود که با طول عمر ارتباط دارند.

یکی از ژن هایی که رسوراترول فعال می کند، ژن SirT1 است، همان ژنی که توسط رژیم های کم کالری فعال می شود و در مطالعات فاز حیوانی با طول عمر بیشتر مرتبط است، همچنین رسوراترول چندین ژن دیگر مرتبط با پیری و طول عمر را تحت تاثیر قرار می دهد.

انگور با کاهش التهاب از بروز بیماری های مزمن جلوگیری می کند

التهاب مزمن نقشی اساسی در بروز بیماری های مزمن مانند سرطان، بیماری های قلبی، دیابت، آرتروز و بیماری های خودایمنی دارد. خواص ضد التهابی قدرتمند رسوراترول مشهور است. در مطالعه ای روی 24 مرد مبتلا به سندرم متابولیک، یک عامل خطر برای بیماری قلبی عصاره پودر انگور معادل تقریبا 1.5 فنجان (252 گرم) انگور تازه تعداد ترکیبات ضد التهابی را در خون آنها افزایش داده است.

انگور خوشمزه به راحتی در یک رژیم غذایی سالم گنجانده می شود

انگور به راحتی در رژیم غذایی سالم قرار می گیرد، در اینجا چند روش برای لذت بردن از آنها آورده شده است:

انگور را بصورت میان وعده بخورید.

برای داشتن یک خوراکی خالص انگور را فریز کنید.

انگور را به سالاد سبزیجات یا مرغ اضافه کنید.

از انگور در سالاد میوه استفاده کنید.

انگور یا آب انگور را به اسموتی ها اضافه کنید.

برای پیش غذا یا دسر انگور را به این ترکیبات اضافه کنید.

آب انگور را 100 درصد بنوشید.

در پایان

انگور چندین ماده مغذی مهم و ترکیبات گیاهی قدرتمند دارد که برای سلامتی گزینه مفیدی محسوب می شوند. اگرچه این میوه حاوی قند است، اما شاخص گلیسمی کمی دارد و به نظر نمی رسد باعث افزایش سطح قند خون شود.

آنتی اکسیدان موجود در انگور مانند رسوراترول التهاب را کاهش می دهد و به محافظت از شما در برابر سرطان، بیماری های قلبی و دیابت کمک می کند. انگور به راحتی می تواند در رژیم غذایی چه به صورت تازه، چه منجمد یا حتی به صورت آب میوه گنجانده شود. در ضمن توجه داشته باشید برای بهره مند شدن از بیشترین فواید این میوه انگور تازه و قرمز را انتخاب کنید.

مترجم: الهه زارعی