مرکز ارزیابی شنوایی و سمعک کاشن و مجموعه های وابسته به آن ، با بیش از 22 سال سابقه  در شرق ، شمال ، مرکز و غرب تهران  آماده ی خدمت رسانی در حوضه ارزیابی شنوایی و تجویز و تنظیم انواع سمعک به همشهریان محترم می باشد.

متخصصین شنوایی شناس مجرب ( یا همان ادیولوژیست ) در مرکز ما در زمینه ی ارزیابی شنوایی و تعادل ، تجویز سمعک و توانبخشی شنوایی فعالیت می کنند.

برای معرفی بهتر رشته ی شنوایی شناسی بایستی گفت که متخصصین شنوایی شناس در تعامل و همکاری نزدیک با متخصصین گوش و حلق و بینی ، با انجام انواع آزمایشات شنوایی و تعادل در فرآیند تشخیص و درمان بیماری های گوش و تعادل دخیل خواهند بود .

همچنین در صورتی که فردی دچار افت شنوایی باشد و مشکل وی قابل درمان نباشد ، متخصصین شنوایی شناس اقدام به تجویز و ارائه ی سمعک متناسب با نیاز های فرد می کنند.

جهت آگاهی عموم مردم و نیز جلوگیری از فریب آن ها توسط افراد سودجو و غیر متخصص باید گفت که متخصص شنوایی شناس تنها مرجع قانونی و ذی صلاح در زمینه ی تجویز و ارائه ی سمعک میباشد و حساسیت این موضوع به قدری است که تجویز و استفاده از سمعک نامناسب نه تنها به بهتر شنیدن کمک نمیکند بلکه ممکن است به باقی مانده ی شنوایی افراد کم شنوا نیز آسیب جدی و جبران ناپذیری وارد کند.

مراحل تجویز و تهیه سمعک برای یک فرد کم شنوا

همانطور که قبلا اشاره شد، در صورتی که فرد قابل درمان نباشد، بهتر است اقدام به خرید سمعک کند. جهت خرید سمعک ، فرد کم شنوا باید به مراکز ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک مراجعه کند.

بعد از انجام معاینات لازم ، متخصص شنوایی شناس اطلاعات لازم را در قالب یک جلسه مشاوره به فرد ارائه می دهد. در جلسه ی مشاوره ی سمعک ، ادیولوژیست اطلاعاتی در مورد وضعیت شنوایی فرد و سمعک هایی که برای وی مناسب است را ارائه می دهد.

همچنین با توجه به نتایج معاینات انجام شده ، باید انتظارات فرد از سمعک معتدل و مدیریت شود. فرد متقاضی سمعک باید این آگاهی را داشته باشد که حتی گرانترین سمعک های موجود در دنیا در بسیاری از موارد جای گوش طبیعی را نخواهند گرفت.

اما با این حال استفاده از سمعک مناسب می تواند تا بالای 80 درصد مشکلات ارتباطی فرد مبتلا به افت شنوایی را بر طرف کند.

بعد از ارائه ی مشاوره ی لازم ، متخصص شنوایی شناس بر اساس وضعیت شنوایی فرد ، سبک زندگی ،و نیاز هایی که وی مطرح میکند ، سمعک مناسب را انتخاب کرده و پیشنهاد می دهد.

مراجعین مرکز ارزیابی شنوایی کاشن

با توجه به تجهیزات پیشرفته در مراکز کاشن ، ما از تمام گروه های سنی ، از نوزادان تا سالمندان را پذیرش می کنیم. همچنین در زمینه ی تجویز سمعک از تمام گرو های سنی مراجعه کننده داریم. اما مسلما با توجه به شیوع بیشتر مشکلات شنوایی در سالمندان ، درصد زیادی از متقاضیان خرید سمعک را سالمندان تشکیل می دهند.

لازم به ذکر است که در دوران شیوع کرونا جهت رفاه حال سالمندان عزیز ،امکان ویزیت در منزل توسط کارشناسان مجموعه ی کاشن فراهم شده است و همکاران با تجهیزات تخصصی پرتابل و با حفظ پروتوکل های بهداشتی ، خدمات لازم جهت خرید سمعک در منزل را ارائه می دهند.

انواع مدل سمعک (سمعک هوشمند، سمعک نامرئی، سمعک پشت گوشی)

این موضوع به اندازه ای گسترده و تخصصی هست که مسلما در اینجا نمیتوان به تفصیل در مورد آن صحبت کرد. اما به طور کلی باید گفت که سمعک ها از نظر ظاهر در مدل ها و طرح های مختلفی ارائه می شوند ، از سمعک های بسیار کوچک و ظریف داخل گوشی و نامرئی گرفته تا سمعک های بزرگ پشت گوشی.

در اینجا لازم است به چند نکته در مورد ظاهر سمعک ها اشاره کرد تا دیدگاه عموم از تصورات قدیمی پاک شود .

1.ظاهر سمعک هیچ ارتباطی با کیفیت صدای سمعک ندارد.این تصور وجود دارد که سمعک های کوچک و یا به اصطلاح سمعک های نامرئی سیستم های پیشرفته تری دارند.

  1. اینکه چه مدل سمعکی با چه ظاهری مناسب شنوایی فرد میباشد صرفا بعد از انجام معاینات لازم و توسط متخصص شنوایی شناس تعیین می گردد.
  2. الزاما هرچه سمعک ظریف تر و کوچکتر باشد قیمت آن بالاتر نخواهد بود.به عبارت دیگر در بسیاری از موارد قیمت سمعک ارتباطی با ظاهر آن را ندارد.

علاوه بر جنبه ی ظاهری ، سمعک ها از نظر تکنولوژی ای که در آن ها به کار رفته است در رده های مختلف قرار می گیرند و این فناوری ها تاثیر مستقیم و مهمی بر کیفیت صدای سمعک خواهند داشت. در واقع عملکرد همزمان تمام فناوری های به کار رفته در سمعک کیفیت صدای آن را تعیین می کند.

پس علاوه بر شکل ظاهری سمعک ، رده ی سمعک ، قابلیت ها و فناوری هایی هست باعث بروز تفاوت قیمت در مدل های مختلف خواهند شد.

توجه داشته باشید که بر اساس تکنولوژی به کار رفته در سمعک میتوان آن را به چند دسته تقسیم کرد :

سمعک آنالوگ – سمعک دیجیتال- سمعک هوشمند – سمعک هوشمند وایرلس- سمعک فراهوشمند

آنچه که مدت هاست به عنوان یک عبارت تبلیغاتی در میان عموم مردم رایج شده است و توسط بسیاری از مراکز ارائه ی سمعک مطرح می شود عبارت سمعک هوشمند است که استفاده ی بی مهابا از این عبارت باعث ایجاد انتظارات نا معقول در مددجو خواهد داشت.

به طور کلی سمعک هوشمند به سمعکی گفته می شود که با توجه به سیستم به کار رفته در آن و متناسب با محیطی که فرد در آن قرار می گیرد تغییراتی را در صدا اعمال میکند تا فرد بتواند اصوات گفتاری را بهتر و واضح تر درک کند.

تمام این نکاتی که بیان شد به این معنا نیست که که سمعک جای یک گوش واقعی را می گیرد و همه باید بدانند که پیشرفته ترین سمعک هوشمند دنیا هم مثل گوش طبیعی عمل نخواهد کرد و سمعک تنها به عنوان یک پروتز کمکی این امکان را برای مددجو فراهم میکند که بتواند از باقی مانده شنوایی اش بیشترین بهره را ببرد.

به زبان ساده تر باید گفت که اگر 30 درصد عصب گوش فرد از بین رفته باشد ،استفاده از سمعک مناسب می تواند کمک کند تا 70 % مشکلات حل شود و فرد بتواند 70% صحبت ها را در محیط های شلوغ متوجه شود و درک کند.

قیمت سمعک

سمعک با توجه به رده و مدل در قیمت های بسیار متنوعی ارائه می شود که تفاوت اصلی آن در امکانات و فناوری های پردازش صدایی است که به کار رفته است و متعاقبا در کیفیت صدای سمعک تاثیر می گذارد .

خوشبختانه تمامی سمعک ها از مراجع قانونی و با تخصیص ارز دولتی وارد می شود و به همراه خدمات تخصصی به مددجویان ارائه می گردد.

اما اگر بخواهیم حدود قیمتی را مطرح کنیم باید گفت که سمعک های دیجیتال از حدود قیمت 2 میلیون تومان تا قیمت های بالاتر ارائه می شود و هر مدل با توجه به امکاناتی که دارد قیمت متفاوتی هم دارد. در صورتی که تمایل به خرید سمعک ارزان دارید مطمئن باشید که متخصص شنوایی شناس با توجه به نتایج معاینات و نیاز شنواییتان مناسبترین و ارزانترین مدل ممکن را به شما پیشنهاد خواهد داد که بتوانید با کمترین هزینه ممکن بهترین بهره را از سمعک ببرید.

امیدواریم همچنان تخصیص ارز دولتی ادامه پیدا کند زیرا در غیر این صورت قیمت سمعک انقدر افزایش خواهد یافت که شاید تقریبا 90 % نیازمندان به سمعک نتوانند برای خرید سمعک اقدام کنند.

چرا بعضی از کاربران سمعک از سمعک خود ناراضی هستند ؟

در هر صنف و تخصصی ، اگر کاری به صورت اصولی ، صحیح و با دقت انجام نشود مسلما نتیجه مطلوبی حاصل نخواهد شد.

تجویز و ارائه ی سمعک شامل مراحل زیر می باشد  :

  • معاینه و ارزیابی شنوایی
  • مشاوره صحیح در رابطه با سمعک
  • تجویز سمعک و در صورت نیاز قالبگیری
  • تنظیم سمعک و پیگیری های بعدی.

اگر حتی یکی از مراحل فوق به درستی انجام نشود مسلما مددجو از سمعک خود ناراضی خواهد بود.

اما نکته ی مهمی که مددجویان عزیز باید بدانند این است که هر زمان که در استفاده از سمعک با مشکل مواجه هستند و یا صدای سمعکشان خوب نیست باید به مرکزی که سمعک را از آنجا تهیه کرده اند مراجعه کرده و از ادیولوژیست بخواهند که مشکلشان را بطرف کند.

در واقع سمعک یک پروتز تخصصی وابسته به خدمات مرتبط به آن است و بهتر است چندین جلسه با استفاده از کامپیوتر و نرم افزار های تخصصی روی گوش فرد تنظیم شود تا فرد بعد از مدتی بتواند از سمعک خود استفاده کند.

بسیاری از کاربران نمیدانند بسیاری از مشکلاتشان با مراجعه به مراکز شنوایی و سمعک برطرف خواهد شد.

در انتها با توجه به توضیح مختصری که در  مورد سمعک و خدمات مرتبط با آن ارائه شد باید گفت که رضایتمندی فرد از صدای سمعک خود مستلزم صبر و ارتباط موثر با مرکز ارزیابی شنوایی و سمعک است.

همکاران مجرب و متعهد ما در مرکز کاشن همواره با صبر و حوصله کافی تمامی خدمات مرتبط با سمعک را برای تمامی مراجعین محترم فراهم میکنند تا بتوانند از سمعک خود با رضایت کامل استفاده کنند .

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد خدمات مرکز کاشن و نیز مشاوره و تعین وقت به سایت زیر مراجعه نمایید:

https://cushion.ir