آب‌ درمانی که با نام‌های ورزش در آب و یا درمان فیزیکی در آب نیز شناخته می‌شود، به معنای استفاده از آب برای انجام تمرینات ورزشی است؛ چرا که ورزش در آب فشار اضافی را از روی مفاصل و عضلات برداشته و انجام تمرینات ورزشی را برای افراد آسیب دیده راحت‌تر می‌سازد. از آنجا که بدن در آب شناور است، می‌تواند نسبت به روی زمین وزن بیشتری را تحمل کند، بنابراین انجام تمرینات ورزشی بیشتر منجر به افزایش دما و فشار بدن می‌شود و می‌تواند گردش جریان خون و انعطاف‌پذیری مفاصل و عضلات را تقویت کند. آب ‌درمانی یک راه مؤثر و راحت برای توان‌بخشی بیمارانی است که آسیب‌ کمر دیده‌اند.

افراد مبتلا به اختلال در احساس دما، در دماهای زیاد در خطر سوختگی یا یخ‌ زدگی قرار دارند. اگر به دیابت مبتلا هستید، از تمرینات مربوط به گرم کردن پاها اجتناب کنید؛ و در کل از روش‌های درمانی گرم کردن بدن به صورت کامل خودداری کنید.

غوطه‌ور شدن در آب گرم به مدت طولانی و سونای داغ برای افراد مبتلا به دیابت، زنان باردار و کسانی که دارای فشار خون بالا یا پایین هستند، توصیه نمی‌شود.

در صورتی که به بیماری رینود (Raynaud) مبتلا هستید از قرار گیری در آب سرد خودداری کنید.

اگر مستعد تحریک مثانه یا رکتال هستید، از حمام‌های آب سرد پرهیز کنید. افراد مبتلا به سیاتیک، التهاب لگن یا روماتیسم در انگشتان پا یا مچ پا، باید از حمام‌های آب سرد خودداری کنند و تمرینات درمانی را در آب گرم انجام دهند. ممکن است افراد مسن و کودکان خردسال از گرمای زیاد دچار مشکل و احساس خستگی شوند؛ از این‌ رو باید از روش‌های درمانی طولانی مدت در آب گرم مانند سونا دوری کنند. در صورتی که فرد باردار است یا بیماری‌های قلبی دارد، قبل از استفاده از سونا با پزشک خود مشورت کند. به طور کلی هنگامی که به عارضه‌ای مبتلا می‌شوید از پزشک و یا متخصص حرکات اصلاحی خود بپرسید که آیا انجام تمرینات ورزشی در آب برای وضعیت موجود مفید است یا خیر.

علت بسیاری از عارضه‌های حرکتی و ساختاری از جمله درد‌های کمر، در نهایت به پا ختم می‌شود. برای مثال در کف پای صاف حتی اگر خود کف پا هیچ دردی نداشته باشد، می‌تواند عامل درد برای مچ، ساق، زانو، ران‌ها و لگن باشد. به همین دلایل سلامت کف پاها از اهمیت بسیاری برخوردار است. اسکن کف پا می‌تواند جزئیات بسیاری از عارضه‌ی وارد شده، نقاط فشاری، عملکرد ساختاری و ابعاد دقیق برای ساخت کفی طبی به متخصص ارائه دهد و به تشخیص صحیح بیماری کمک شایانی کند.

اسکن کف پا با آنالیز فشار وارد شده بر پاشنه تا نوک انگشتان پا، اطلاعاتی را ارائه می‌دهد، که پزشک با توجه به آنها می‌تواند مسیر درمانی بیمار را تعیین کند.

برخی از بیماران، برای تشخیص صحیح و کمک به روند درمان خود لازم است حتما اسکن کف پا را انجام دهند :

  • افرادی که قوس پای بسیار شدید دارند.
  • افرادی که دچار عارضه‌ی کف پای صاف هستند.
  • کسانی که از خار پاشنه و پینه­های دردناک رنج می‌برند.
  • کسانی که به مدت طولانی و مزمن، با درد در ناحیه پاشنه‌ی پا مواجه شدند.
  • مبتلایان به دیابت و نوروپاتی که در خطر زخم شدن پاها هستند.
  • مبتلایان به بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون و فلج مغزی که در حفظ تعادل با مشکل روبرو هستند.
  • کودکانی که به دلیل اختلال اوتیسم، دچار عدم تعادل و مشکل در راه رفتن هستند.
  • افرادی که از کمر درد انتشاری به مفاصل رنج می‌برند.
  • کسانی که به صورت مداوم در پاها و اندام تحتانی احساس درد می‌کنند.
  • ورزشکارانی که قصد بهبود عملکرد و کاهش آسیب پا را دارند.
  • کسانی که درطول روز به مدت طولانی می‌ایستند.
  • قبل و بعد از عمل جراحی پا، بهتر است وضعیت بیمار بررسی شود.