کنجد و تأثیر آن بر دیابت

همواره مصرف کنجد و محصولات کنجدی، تأثیرات زیادی بر سلامتی انسان‌ها داشته‌است.

برخی از فوائد کنجد عبارتند از:

1.   کنجد حاوی روی، کلسیم و فسفر است که مصرف آن باعث تقویت استخوان ها می شود.

2.   می توان با مصرف کنجد که به دلیل فیبر موجود در آن است، گوارش را بهبود بخشید.

3.   کنجد می تواند در رفع تورم بدن موثر باشد.

4.   حاوی مقدار زیادی مس است که برای مفاصل، استخوان ها و ماهیچه ها مفید است.

5.   می تواند درد آرتریت را تسکین دهد.

6.   مس و منیزیم موجود در کنجد برای بهبود گردش خون مفید است.

7.   مصرف کنجد می تواند در از بین بردن باکتری های دهان مفید باشد.

8.   آنتی اکسیدان های موجود در کنجد ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

9.   برخی از مواد و ویتامین ها در کنجد یافت می شود که می تواند به کاهش استرس و افسردگی کمک کند.

10. کنجد حاوی مقدار مناسبی منیزیم است که می تواند در ساخت انسولین و پیشگیری یا درمان دیابت مفید باشد.

فوائد کنجد

دیابت نوعی بیماری است که با سطوح نامنظم قند خون در بدن مشخص می شود و زمانی اتفاق می‌افتد که بدن هورمون انسولین کمی تولید می‌کند یا اصلاً هورمون انسولین تولید نمی‌کند یا نمی‌تواند قند خون را به طور مؤثر پردازش کند. اولین حالت دیابت نوع 1 است، وضعیت دوم دیابت نوع 2 است. بیماران مبتلا به دیابت باید بسیار مراقب غذاهای روزانه خود باشند، زیرا هر چیزی که بیش از حد قند یا کالری زیاد باشد می تواند منجر به افزایش سطح قند خون یا هیپرگلیسمی شود و در نتیجه علائمی مانند خستگی یا احساس خستگی و سایر علائم بیماری را ایجاد کند. به بیماران دیابتی اغلب توصیه می شود که برای جلوگیری از افزایش و یا افت ناگهانی سطح خونشان از رژیم غذایی سالم پیروی کنند. کنجد یکی از ترکیبات غذایی است که می‌تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند.

دانه‌های کنجد

دانه‌های کنجد سرشار از پروتئین و فیبر هستند که هر دو از انواع ترکیبات غذایی هستند که از گرسنگی جلوگیری می‌کنند. بر اساس گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، هر 100 گرم دانه کنجد سفید حاوی 12 گرم فیبر و 18 گرم پروتئین است؛ در نتیجه مصرف دانه‌ کنجد می‌تواند آزاد شدن آهسته گلوکز در خون را تضمین و در نتیجه ی آن از هرگونه افزایش قند خون جلوگیری ‌کند. همچنین، بر اساس گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا دانه‌های کنجد سرشار از منیزیم هستند( 351میلی‌گرم در هر 100گرم کنجد). یک مطالعه در سال 2011 که در مجله تغذیه بالینی منتشر شد نشان داد افرادی که روغن کنجد مصرف می‌کنند بیشترین کاهش سطح قند خون را در طول 60 روز را خواهند داشت. علاوه بر این، دانه های کنجد حاوی مقادیر خوبی از چربی های پلی و تک غیراشباع هستند که چربی‌های چند غیر اشباع سبب پیشرفت کندتر دیابت نوع 2 در بیماران مرتبط می‌شوند. به همین دلیل است که دانه‌های کنجد به عنوان میان‌وعده‌های مناسب برای بیماران دیابتی  به ویژه در فصل زمستان مناسب هستند. با توجه به اینکه منیزیم سبب ایجاد گردش خون مناسب می‌شود، کمبود منیزیم ممکن است منجر به مشکلاتی برای بیماران دیابتی به ویژه در فصل زمستان گردد.

بنابراین دانه‌های کنجد بوداده و روغن کنجد را به سالادها، غذاهای گیاهی یا گوشتی خود اضافه کنید و یا به عنوان میان وعده غذایی از آن‌ها استفاده کنید تا سطح قند خونتان در حدود مناسب خود باقی بماند.