اگر چه استفاده از هندزفری بلوتوثی، به عنوان یک ابزار کارآمد برای برقراری تماس‌های صوتی و گوش دادن به موسیقی و دیگر محتواهای صوتی، کارایی قابل توجهی دارد؛ اما زیاده‌روی در به کار بردن این وسیله نیز با مضراتی همراه است. ضرر هندزفری بلوتوثی، به طور مستقیم با کیفیت دستگاه و طول مدت و شکل استفاده در ارتباط است. در این مطلب قصد داریم نگاهی به مضرات امواج هندزفری بلوتوثی بیندازیم و شکل استفاده صحیح از آن را توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

ضرر هندزفری بلوتوث

پیش از هر چیزی در پاسخ به این سوال که هندزفری چه ضرری دارد، باید توجه شما را به این نکته مهم جلب کنیم که مضرات هندزفری، در صورت استفاده زیاد از حد و به صورت مداوم، قابل توجه هستند. در غیر این صورت در شرایطی که فرد استفاده خود از این ابزار را مدیریت کرده و محدود سازد، مضراتی متوجه او نخواهد بود.

اما اصلی‌ترین مضرات هنذزفری بلوتوث، به شرح زیر است:

درد گرفتن گوش‌ها

استفاده درازمدت و پی در پی از هندزفری بلوتوث، ممکن است موجب درد گرفتن گوش‌ها شود. این درد از ابتدای حفره گوش آغاز شده و در صورت پیشرفت به فک نیز سرایت پیدا می کند. گاهی اوقات در افراد شکایت درد در بخش گیجگاه نیز گزارش شده است.

اثر امواج هندزفری بلوتوث بر مغز

امواج الکترومغناطیسی هندزفری بلوتوث، ممکن است در درازمدت، تاثیرات منفی بر مغز داشته باشد. در نظر داشته باشید که یک خط ارتباطی مستقیم از گوش به رشته‌های عصبی مغز وجود دارد و دریافت صدای بلند در طولانی مدت، ممکن است بر مغز تاثیر منفی گذاشته و باعث اختلالاتی در عملکرد آن شود.

کاهش سطح تمرکز

ضرر هندزفری بلوتوثی در صورت استفاده زیاد، به شکل کاهش سطح تمرکز نیز خود را نشان می‌دهد، به ویژه اگر صدای بلندی را از این طریق گوش کنید. در حقیقت تماس‌های تلفنی کوتاه نمی‌توانند به این شکل روی سطح تمرکز اثر داشته باشند، اما تماس‌های طولانی یا گوش دادن به محتوای صوتی با صدای بلند، در درازمدت بر سطح تمرکز فرد اثرگذاری منفی دارند. تاثیرگذاری صدای دریافتی از این طریق بر سیستم عصبی مغز، باعث می‌شود تا مشکلات اختلال در تمرکز رفته رفته برای فرد شکل بگیرند.

عفونت گوش

در صورت نگه داشتن طولانی مدت گوشی‌های هندزفری در حفره گوش، جریان هوا به مجرای گوش مسدود شده و این باعث خواهد شد تا ریسک ابتلا به عفونت‌های گوش بالا برود. از این روی لازم است که همیشه گوش خود را تمیز کرده و از قرار دادن طولانی مدت هندزفری روی گوش‌ها، خودداری کنید.

بروز سرگیجه

برخی اوقات بر اثر استفاده طولانی مدت از هندزفری بلوتوثی (به ویژه گوش کردن به موسیقی با صدای بلند)، فرد دچار سرگیجه می‌شود. البته این موضوع ربطی به بلوتوثی بودن هندزفری نداشته و در خصوص استفاده از انواع هدفون و هدست نیز صدق می‌کند.

کاهش قدرت شنوایی

ضرر هندزفری بلوتوثی در صورتی به کاهش قدرت شنوایی منتهی می‌شود که از طریق آن به موسیقی با صدای بلند، گوش دهید. البته این  موضوع یک راه حل ساده داردآن هم این که هم مدت زمان استفاده از هندزفری را کاهش داده و هم صدای آن را زیاد از حد بلند نکنید.

وزوز یا غرش در گوش

آسیب دیدن سلول‌های مویی در بخش حلزونی گوش بر اثر استفاده طولانی مدت از هندزفری بلوتوثی، موجب شنیده شدن صدای وزوز یا غرش در گوش خواهد شد. این اختلال را به نام تینیتوس می‌شناسیم که معمولا به صورت مزمن و طولانی مدت بروز پیدا می‌کند.

چطور از مضرات امواج هندزفری بلوتوثی در امان باشیم؟

در بالا نگاهی به ضرر هندزفری بلوتوثی انداختیم؛ اما خبر خوب این است که شما می‌توانید به راحتی از این ابزار کارآمد به شکلی استفاده کنید که ضررهای آن شامل حالتان نشود. از جمله این راهکارها، موارد زیر قابل توجه هستند:

خرید هندزفری بلوتوثی از کیفیت خوب و برند مطمئن

در نظر داشته باشید که هر آن قدر برند و کیفیت ساخت هندزفری بلوتوث بالاتر باشد، مضرات آن کمتر خواهند بود. در حقیقت بیشتر این مضرات زمانی شکل می‌گیرند که از هندزفری بی‌کیفیت و متفرقه استفاده کنید. از این روی توصیه می‌کنیم که حتما در خرید هندزفری بلوتوث دقت لازم را داشته باشید.

عدم استفاده درازمدت از هندزفری

برای آن که ضرر ‌های هندزفری بلوتوث را تجربه نکنید، بهتر است که استفاده خود از این وسیله را محدود سازید. در واقع استفاده درازمدت از هندزفری، احتمال بیشتری برای بروز عوارض آن به همراه دارد. با این حساب در صورتی که استفاده خود از هندزفری را به لحاظ زمانی محدود کنید، ریسک کمتری شامل حال شما می‌شود.

تنظیم صدا روی حد متوسط

با تنظیم صدا روی حد متوسط، مضراتی چون آسیب به گوش، کم شنوایی و … را به حداقل می‌رسانید. به ویژه اگر قصد دارید از این طریق به موسیقی گوش دهید، صدا را در حد متوسط و میانه قرار دهید تا از آسیب‌های ناشی از صدای بلند، در امان باشید.

کلام آخر

همان طور که در بالا مشاهده کردید، ضرر هندزفری بلوتوثی از کم شنوایی تا آسیب‌های مغزی مختلف هستند. با خرید محصول باکیفیت از برندهای معتبر و مشهور و استفاده صحیح از این ابزار، به راحتی می‌توانید از کارایی آن لذت برده و در عین حال از مضرات آن در امان باشید. شما چه نظری در این باره دارید؟