2578122-7525799515-Alg-c

دلايل زير شايع ترين دلايل گريه نوزاد هستند و نوزاد با گريه خود در واقع مي خواهد مشكلش را به شما بفهماند:

 دیگر از گریه هایش كلافه شده ای، نمی دانی كه چه باید بكنی، گاهی وقت ها توی دلت آرزو می كنی كه ای كاش او هم زبان حرف زدن می داشت و می توانست بگوید كه چه می خواهد. صدای گریه هایش آزارت می دهد ولی كاری از دستت بر نمی آید!
اگر هم برآید نمی دانی كه چه انجام دهی! گاهی آن قدر كلافه می شوی كه با خودت می گویی: ای كاش مادر نمی شدم، گاهی هم طفل نوزادت را در آغوش می كشی و راهی مطب دكتر می شوی، در این میان اگر مادری باتجربه داشته باشی گاهی هم به او سری می زنی تا دوایی برای گریه نوزادت بیابد.
بچه ها زیاد گریه می كنند و هیچ روشی برای فهمیدن این كه چرا آن ها گریه می كنند، وجود ندارد.ولی گریه های آن ها برای ارتباط برقرار كردن با ماست، بچه با گریه كردن می خواهد خواسته اش را به ما بفهماند! ممكن است بپرسید كه چگونه می توان فهمید كه او چه می خواهد؟ این موضوع نگرانی امروز شماست كه نمی دانید مفهوم گریه های دلبندتان چیست!
گریه و نگرانی
نگران نباشید؛ چرا كه درك گریه های كودكان در ابتدا ممكن است مشكل باشد اما شما می توانید آن را یاد بگیرید چرا كه می آموزید احتیاجاتش را پیش بینی كنید و به گریه هایش پاسخ دهید.
دلایل عمومی زیادی برای گریه های نوزاد وجود دارد كه در ادامه این مطلب ما به ذكر پاره ای از آن ها در گفت وگویی كه با دكتر مریم دیانتی فر متخصص اطفال داشته ایم، می پردازیم.
گریه و گرسنگی
اولین عاملی كه دكتر دیانتی فر به آن اشاره می كند گرسنگی و تغذیه نوزادان است. در این حالت نوزاد نق می زند، سر و صدا راه می اندازد و اگر از شیر تغذیه می كند به طرف شما می چرخد.
قبل از این كه او فریاد كشیدن را شروع كند، پس از مدتی تمرین به خوبی عادت خواهید كرد كه او را تغذیه كنید. اما قبل از تغذیه باید مطمئن شوید كه او گرسنه است یا نه!
گاهی وقت ها بعد از شروع تغذیه گریه بچه ها قطع نمی شود، در این زمان بهتر است از غذا دادن به او دست بكشید، چرا كه معده اش پر است و مشكلی دیگر دارد.
گریه و كهنه
گاهی بچه ها با گریه هایشان می خواهند به شما بفهمانند كه به عوض شدن نیاز دارند، البته هستند بچه هایی هم كه به كثیفی كهنه هایشان اهمیتی نمی دهند. در هر حال عوض كردن كهنه های كثیف، راحتی و آسایش به همراه خواهد داشت.
گریه و نوازش
بچه ها محتاج ناز و نوازش هستند. آن ها دوست دارند صورت والدینشان را ببینند، صدایشان را بشنوند و در حالی كه در آغوش آن ها جای دارند، بوی آن ها را استشمام كنند، به ویژه بوی شیر مادرشان را! حتی بیشتر بچه ها بعد از تغذیه شدن، آروغ زدن و یا عوض شدن، می خواهند در آغوش بمانند و نوازش شوند.
ممكن است شما فكر كنید كه با این نوازش ها او را لوس خواهید كرد، اما این گونه نیست و طی چند ماه اول زندگی چنین چیزی امكان ندارد.
بعضی ممكن است به توجه زیاد نیاز داشته باشند و در مقابل یك عده دیگر به آرامی با خود مشغول شوند و احتیاجی به نوازش نداشته باشند. در هر حال اگر بچه شما به نوازش نیاز دارد، این نیاز او را رفع كنید.
گریه و نخواستن
ممكن است كودك شما وقتی با اعضای فامیل هستید یا در انتهای روز كه هیچ دلیلی برای گریه كردن وجود ندارد، گریه كند. این گریه به تحریك پذیری آن ها باز می گردد كه از بزرگسالان متفاوت است.
نور و صدا می تواند از دلایل گریه بچه ها در این مواقع باشد. آن ها با این كار می خواهند بگویند كه دیگر خسته شده اند و كافی است! در این حالت فرزندتان را به مكان دنج و آرامی ببرید تا در آن جا به آرامش برسد.
گریه و بیماری
بعضی از حالت ها و دلایل گریه پس از مدتی برای مادران قابل درك خواهد شد، یكی از این حالات، وقتی است كه كودك به خاطر بیماری گریه می كند.
در این مواقع شما می توانید با اندازه گیری دمای بدن نوزادتان و تشخیص این كه تب دارد یا نه و حالش خوش نیست به دكتر مراجعه كنید تا مشكل رفع شود.
گریه و نیافتن دلیل
بعضی وقت ها شما توانایی حل مشكل را ندارید و هیچ كدام از موارد بالا به كارتان نمی آید، برای این مواقع دكتر دیانتی فر نظرشان این است كه: بعضی نوزادان نق زدن دوره ای دارند، كه هیچ چیزی آنان را تسكین نمی دهد.
ممكن است این گریه دوره ای از درد شكم باشد. قولنج نوزادان به قدری تسلی ناپذیر است كه دست كم نوزاد برای ٣ ساعت در روز یا ٣ روز در هفته گریه می كند و سازگار شدن او با درد خیلی مشكل است.
نوزادان دوست دارند به همان اندازه كه در رحم مادر گرم بودند، گرم نگه داشته شوند و ایمن باشند پس سعی كنید بچه تان را لای یك پتو بگذارید و او را ببندید.
یا او را در آغوش بگیرید. بعضی بچه ها به آغوش گرفتن و محفوظ نگه داشتن بهتر جواب می دهند.ممكن است مكیدن یك پستانك نیز به همان اندازه او را آرام كند، حركت گهواره نیز به آرامش كودكان كمك می كند.
با توجه به این كه اغلب بچه ها مشكل نفخ شكم دارند و دل درد شدید آن ها را ناراحت می كند، مالیدن شكم و پشت بچه بهترین تسكینی است كه شما می توانید برای او انجام دهید.
علاوه بر این اجازه دهید كه چیزی را بمكد حتی زمانی كه نوزاد گرسنه نیست. مك زدن، می تواند سرعت ضربان قلبش را یكنواخت سازد، تمدد اعصاب معده كند و به او آرامش دهد.
گریه و باز هم گریه
گاهی بچه تان را روی زمین بگذارید و اجازه دهید برای مدتی گریه كند، اجازه دهید كه شخص دیگری غیر از شما ساعتی از او مواظبت كند و در این بین به خود فرصت نیرو گرفتن بدهید، گوش دادن به موسیقی های ملایم برای این كه حواستان پرت شود، موثر است.
با چند نفس عمیق هم در مواقع خستگی می توانید تمدد اعصاب كنید. این كه بگذارید كودكتان كمی گریه كند، رفتاری غیرمنصفانه نیست چرا كه گریه كردن هیچ صدمه ای به او نمی رساند.
خوشبختانه بچه ها و همچنین والدین خود را برای حل مشكلات با محیط وفق می دهند و با گریه های دوره ای نوزاد به طریقی كنار می آیند.
وقتی سن بچه شما به ٦ تا ٨ هفته رسید، او برای تسكین دادن خود توانایی و استقامت بیشتری خواهد داشت و بیشتر فریادهایش متوقف خواهد شد، پس شجاع باشید و اجازه دهید گاهی گریه كند.