NRT-01040-0
این ویتامین ها  که کمبود آن ها نقشی مهم در مشکلاتی همچون کم خونی، نابینایی  و انواع سرطان ها بازی کرده و حتی در مواردی می‌تواند منجر به مرگ افراد شود.به وفور در جامعه ما دیده می شود

وی با ارائه گزارشی از وضعیت کنونی کمبود ریزمغذی ها طبق آخرین پژوهش کشوری ریزمغذی ها اظهار داشت: بر اساس این گزارش کاهش 25 تا 50 درصدی کم خونی در اکثر گروه های سنی و جنسی مشاهده می شود.

مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی گفت: وضعیت کمبود ویتامین ˈ آ و دی ˈ در کشور رو به افزایش است و این اعلام خطری است که باید برای پیشگیری از آن برنامه ریزی های لازم توسط کمیته کشوری غنی سازی مواد غذایی انجام گیرد.

« زهرا عبداللهی» روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: این کمبود بویژه در ویتامین «دی» مشهود است، به طوری که 80 درصد مردم دچار مشکل کمبود ویتامین «دی» هستند.

وی با ارائه گزارشی از وضعیت کنونی کمبود ریزمغذی ها طبق آخرین پژوهش کشوری ریزمغذی ها اظهار داشت: بر اساس این گزارش کاهش 25 تا 50 درصدی کم خونی در اکثر گروه های سنی و جنسی مشاهده می شود.

عبداللهی ادامه داد: کاهش کمبود فریتین ( آهن خون) به میزان 45 تا 75 درصد در گروه های مختلف و کمبود ریزمغذی روی (Zn) در کودکان و نوجوانان به میزان 60 درصد و در زنان باردار به میزان 30 درصد بوده است.

وی تصریح کرد: این گزارش بیانگر بهبود وضعیت کم خونی در طی اجرای برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک بود که از سال 86 به اجرا در آمد.

عبداللهی افزود: در همین راستا جلسه کمیته کشوری غنی سازی مواد غذایی بعد از سه سال وقفه کاری با حضور « رسول دیناروند » معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو و معاون بهداشتی وزیر تشکیل شد و هفت مصوبه داشت.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اجباری شدن غنی سازی آرد با ویتامین دی را از مصوبات این کمیته عنوان کرد.

عبداللهی افزود: تامین اعتبار اجرای برنامه غنی سازی آرد با ویتامین دی در سال اول به عهده وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی (معاونت بهداشت و سازمان غذا و دارو) و از سال دوم به صورت افزایش قیمت آرد خواهد بود.

وی گفت: در این کمیته مصوب شد با توجه به کمبود وسیع ویتامین ˈایˈ در کشور غنی سازی اختیاری روغن با ویتامین ای مجاز باشد که تصمیم گیری در خصوص میزان حداقل و حداکثر میزان این ویتامین ها در فراوده غذایی به عهده کمیته علمی غنی سازی است.

مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی ادامه داد: همچنین قوانین غنی سازی اختیاری مواد غذایی که در سال 93 در کمیته علمی غنی سازی مواد غذایی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی تهیه و تایید شده است در جلسه کمیته کشوری غنی سازی مواد غذایی تایید شد.

عبداللهی تصریح کرد: در این کمیته مقرر شده است آیین نامه کمیته کشوری غنی سازی مواد غذایی بازنگری شود و عنوان آن به کمیته کشوری غنی سازی و بهینه سازی مواد غذایی تغییر یابد.