دکتر زهرا اباصلتی  اظهار کرد: تغذیه درست یعنی رعایت 2 اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و تعادل به معنای مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع مصرف انواع مختلف مواد غذایی هم به آن معنا است که در 6 گروه اصلی غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: معتقدیم که بهترین راه اطمینان از تعادل و تنوع در غذای روزانه استفاده از هر 6 گروه اصلی غذایی بوده، گروه‌هایی که شامل نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت و تخم‌مرغ و حبوبات و مغزدانه‌ها بوده است، مواد غذایی هرگروه دارای ارزش غذایی تقریباً یکسان هستند و می‌توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد و مقایسه مقدار مصرف روزانه از گروه‌های غذایی را هم می‌توان با استفاده از شکل هرم غذایی نشان داد.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هرم غذایی نشان دهنده گروه‌های غذایی و موادی است که در هر گروه جای می‌گیرند، خاطرنشان کرد: قرار گرفتن موادغذایی در بالای هرم که کمترین حجم را در هرم اشغال می‌کند به این معنی است که افراد باید از این دسته از مواد غذایی کمتر مصرف کنند (مانند قندها و چربی ها) و هر چه از بالای هرم به سمت پایین نزدیک می‌شویم حجمی که گروه‌های غذایی به خود اختصاص می‌دهند بیشتر می‌شود و به این معنی است که مقدار مصرف روزانه این دسته از مواد غذایی باید بیشتر باشد، البته چربی‌ها و شیرینی‌ها جزو گروه متفرقه محسوب می‌شوند و باید به مقدار کم مصرف شوند.

دکتر اباصلتی با ذکر این نکته که هر کشوری براساس الگوی غذایی مردم و مشکلات تغذیه‌ای شایع از رهنمودهای غذایی خود که حاوی پیام‌های کلیدی برای آموزش همگانی تغذیه و اصلاح الگوی مصرف غذایی بوده استفاده می‌کند، تأکید کرد: رهنمودهای غذایی ایران شامل 12 پیام کلیدی است که با هدف اصلاح الگوی مصرف و کاهش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری‌های غیرواگیر تدوین شده است.

وی اضافه کرد: این موارد شامل داشتن وزن مناسب، مصرف سبزی خام و پخته در وعده غذایی اصلی روزانه، خوردن روزانه میوه در 3 نوبت، خوردن یک نوبت حبوبات و غذاهای پخته شده با آن در هر روز، مصرف روزانه شیر و انواع لبینات، مصرف کم روغن‌ برای پخت غذا (روغن مایع مناسب‌تر است)، استفاده از انواع گوشت (ترجیحاً ماهی و مرغ بدون پوست) و تخم‌مرغ، کاهش میزان مصرف قند، شکر، نوشابه‌ها و انواع مواد غذایی و نوشیدنی‌های شیرین، کاهش میزان مصرف نمک و مواد غذایی پرنمک، مصرف نوشیدنی‌های بدون قند و آب به دفعات، مصرف نان و غلات سبوس‌دار و رعایت اصول بهداشتی در آماده سازی، تهیه غذا و پخت صحیح آن بوده است.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه به‌طور کلی غذا و تغذیه نقش مهمی در تقویت یا تضعیف سیستم ایمنی بدن دارد، بیان کرد: شایع‌ترین علت ضعف سیستم ایمنی سوءتغذیه بوده که ممکن است ناشی از کمبود پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و املاح باشد و در اثر افزایش دریافت موارد مؤثر اشاره شده چاقی صورت گیرد، ما باید هر چیزی را که مفید است به اندازه بخوریم و تصور نکنیم که چون خوب و مؤثر است می‌توانیم به هر اندازه‌ای که دوست داریم بخوریم.

وی افزود: برخی از افراد تغذیه سالم را به معنای خوردن غذای کم و محدودیت در خوردن غذا‌های مختلف می‌دانند، در حالی که تغذیه سالم به هیچ عنوان به این معنا نیست، تغذیه سالم یعنی داشتن رژیم غذایی،که سرشار از مواد غذایی مفید و مغذی باشد تا علاوه بر سلامتی بدن به تناسب اندام و جلوگیری از بیماری‌های خطرناک کمک کند.