Okraخاصیت مهم بامیه در ژلاتینی و لزج بودن این گیاه   است که  آ ن را  به سس یا سوپ در  هنگام پخت و پز  بریزید.  آب لزج عنصر مهم بامیه است.این سبزی سرشار از فیبر است،  که شامل اسید         فولیک و ویتامین B6 است.بامیه حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است که قادر به جلوگیری از آسیب  سلول های ناشی از عوامل محیطی و استرس است

بیماری دیابت ششمین علت مرگ و میر در ایالات متحد است. دیابت در ایجاد و پیشرفت بیماری‌های قلبی عروقی و نارسایی کلیوی نقش دارد. استفاده از یک رژیم غذایی سالم به افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 در کنترل بیماری‌شان کمک می‎کند. بامیه فوایدی برای افراد مبتلا به دیابت به همراه دارد که در زیر می‌آوریم:

شاخص قندی (شاخص گلیسمی) (GI)

شاخص قندی(GI)، عدد یا معیاری است که سرعت تبدیل کربوهیدرات‌ها به قند را در خون نشان می‌دهد. به این ترتیب خوردن غذاهایی با گلیسمی پایین می‌تواند به کاهش قند خون و کنترل وزن بدن کمک کند. شاخص قندی بامیه زیر 20 است که جزء غذاهایی با شاخص قندی پایین درنظرگرفته می‌شود و به این ترتیب به کنترل قندخون کمک می‌کند.

بیماری کلیوی

تقریبا نیمی از بیماری‌های کلیوی نتیجه‌ی ابتلاء به دیابت است. حفظ قند خون در یک مقدار سالم، درمان فشار خون و حفظ وزن نرمال بدن می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی را کاهش دهد. علاوه بر این، استفاده‌ی منظم از بامیه در رژیم غذایی، تا اندازه‌ای به پیشگیری از بیماری‌های کلیوی کمک می‌کند. بنا به نتایج مطالعات، کسانی که بطور روزانه از بامیه استفاده کردند، نشانه‌های بالینی آسیب‌های کلیوی در آنها بیش از افراد با رژیم دیابتی ساده کاهش یافت.

فیبر محلول در آب

تقریباً 50 درصد فیبر موجود در بامیه، محلول در آب است. این نوع فیبر به کندی هضم می‌شود و اثر غذاهای پرکربوهیدرات را بر قندخون به تاخیر می‌اندازد و کاهش می‌دهد. خوردن دست‌کم 25 گرم فیبر در روز می‌تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند. فیبرهای محلول، در کنترل اشتها نیز مؤثر هستند و کاهش وزن را آسانتر می‌کنند.

بیماری قلبی

افراد مبتلا به دیابت در مقایسه با افراد غیردیابتی با احتمال بیشتری به بیماری‌های قلبی مبتلا می‌شوند. دیابتی‌هایی که به طور منظم سبزیجات و به ویژه بامیه استفاده می‌کنند، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهند. بنا به یافته‌های جدید کسانی که سبزیجات مصرف می‌کنند به نسبت افرادی که به ندرت سبزی می‌خورند، 10 درصد کمتر به بیماری‌های قلبی دچار می‌شوند.

منبع-http://fa.parsiteb.com/