fried-food-oil

متاسفانه مشاهده مي‌شود افراد بسياري براي سرخ کردن مواد غذايي بويژه موادي که جذب روغن بالايي دارند، از جمله بادمجان و کدو از روغن زيتون استفاده مي‌کنند. اين در حالي است که اين روغن هنگام سرخ کردن مواد به درجه‌اي از دود مي‌رسد که ساختار روغن به هم ريخته، ترکيبات جديدي که براي سلامت بدن خطر داشته، سرطان زا و سمي هستند را تشکيل مي‌دهد.

خاصیت روغن زیتون بر کسی پوشیده نیست ولی اخیرا از آن برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده می شود اینکه آیا مجاز به سرخ کردن مواد غذایی با این روغن هستیم یا نه، موضوع این گفتگو است.

 دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه گفت: روغن زیتون یکی از بهترین انواع روغن است، این روغن به دلیل داشتن اسید اولتیک زیاد و چون حاوی اسید چرب غیر اشباع است، برای قلب و عروق بسیار مفید می باشد و در کشورهای مدیترانه ای که مصرف روغن زیتون بالاست، مردم از سلامت بیشتری برخوردارند.

دکتر کیمیاگر ادامه داد: از روغن زیتون می‌توان برای تفت دادن کوتاه در حد 3-2 دقیقه استفاده کرد، ولی سرخ کردن به مدت طولانی مواد غذایی با این روغن و حرارت بالا موجب تغییر ماهیت در ساختار آن و ایجاد ترکیبات سمی و پراکسیدها می‌شود که سرطانزا هستند.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: روغن ذرت با داشتن امگا6، علاوه بر اینکه مانع گرفتگی عروق می‌شود، بسیار برای قلب مفید است و بهترین حالت مصرفشان همراه سالاد و بدون حرارت دادن است.