leg-vein3

افزایش سن، وراثت، ایستادن یا نشستن های طولانی روی صندلی، استعمال دخانیات، ضربه به پا در اثر تصادف یا شکستگی ، مصرف قرص های ضدبارداری یا وجود لخته در وریدهای عمقی پا به هر دلیل، از عوامل موثر در بروز واریس هستند

والدین به دلیل تخریب دریچه‌های لانه کبوتری اتفاق می‌افتد و بیشتر در افراد چاق و کسانی که کف پای صاف دارند، این عارضه مشاهده می‌شود.محمد تقی حولی ساز، متخصص ارتوپد  گفت: واریس نوعی بیماری عروقی است که عروق سیاهرگی اندام‌های تحتانی در این عارضه مستعد تر هستند اما رگ‌های اندام‌های دیگر مانند دست‌ها نیز ممکن است مبتلا شوند.

وی ادامه داد: علت ایجاد واریس مربوط به تخریب دریچه‌هایی تحت عنوان دریچه‌های لانه کبوتری می‌شود. کار این دریچه‌ها در عروق سیاهرگی به گونه‌ای است که در صورت تخریب شدن، مانع بازگشت خونی که به سمت اندام‌های تحتانی می آیند، می‌شوند. این خون‌ها در داخل عروق باقی می‌مانند که در این صورت عروق پاها و ساق پا برجسته شده،‌به طوریکه این برجستگی‌ها از زیر پوست کاملا مشاهده و رگ‌ها قابل لمس می‌شوند.
وی تصریح کرد: موارد ابتلا به واریس در زنان 2 برابر مردان گزارش شده است و بیشتر در افرادی اتفاق می‌افتد که مدت زمان زیادی را بر روی پاهانی خود می‌ایستند و فعالیت انقباض عضلات پا را کمتر دارند (تحرک کمتری دارند)، البته نشستن طولانی مدت نیز واریس ایجاد می‌کند.
حولی ساز افزود: در افراد چاق و همچنین افرادی که کف پای صاف دارند، زمینه ابتلا به واریس بسیار فراوان است. این عارضه می‌تواند تمام نواحی بدن حتی عروق دور مری را نیز درگیر کند که در این صورت منجر به ایجاد بیماری‌های دیگر می‌شود.
وی اذعان داشت: بهتر است فرد به مدت طولانی در حالت یکنواخت نایستد و در صورتی که مجبور بود، پاهای خود را مرتب تکان دهد. ورزش نیز در درمان واریس موثر است که با مراجعه شخص به پزشک متخصص ورزش‌های مناسب به او توصیه می‌شود. استفاده از جوراب‌های واریس برای پیشگیری و کاهش درد مفید است. با مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک عروق باز شده و واریس درمان می‌شود.