sugar-cubes-300x249

 مداخلات تغذیه ای به خودی خود و به انضمام با فعالیت فیزیکی در کاهش شاخص های التهابی بلافاصله بعد از تشخیص  دیابت بسیار تاثیر دارند.التهاب تاثیر مهمی را در امراض  قلبی عروقی CVD مرتبط با دیابت  بازی می کند. پژوهشگران در باره اضافه کردن مداخلات مواد غذایی و حرکات ورزشی و به کنترل بهداشتی ودرمانی برای کاهش التهاب و ریسک  CVDدر بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مطمئن نبودند 

بهمین منظور در یک کارآزمایی  بالینی تصادفی  کنترل دار که در چند مرکز بطور همزمان انجام گردید، دانشمندان به ارزیابی شاخص های سیستمیک التهاب پس از 12 ماه رژیم غذایی یا رژیم غذایی همراه با فعالیت فیزیکی در مقایسه با مراقبت های معمول دیابت بروی 593 بیماری  که به تازگی  دیابت نوع 2 در آنها  تشخیص  داده شده بود، پرداختند.

 در طی  6 ماه اول، بهبودپروتئین واکنشی cسرمی(CRP) به میزان 21- درصد (از -36به -1.4) در گروه رژیم غذایی بتنهایی و به میزان -22درصد (از -38به -3.1)در گروه رژیم غذایی همراه با فعالیت فیزیکی نسبت به گروه کنترل (مراقبت های معمولی دیابت) مشاهده شد.

هچنین مقدار ادیپونکتین و مولکول محلول چسبندگی بین مولکولی شماره 1 (sICAM-1) بهبود یافته بود.

در گروه کنترل (مراقبت های معمول دیابت ) مقدار CRPبا مصرف دارو بین ماه 6 و 12 بهبود یافت اما در هر دو گروه مداخلات تغذیه ای و گروه تغذیه همراه با فعالیت فیزیکی کاهش نسبی خطر مقدار بالای CRPبهبود بیشتری  نشان داد.

علاوه براین، مقدار sICAM-1(شاخص خطر عروقی) درهر دو گروه مداخله  درطی 12 ماه بطور قابل ملاحظه ای  پایین تر ازگروه کنترل گزارش گردید. بر اساس این نتایج دانشمندان  نتیجه گیری کردند  که مداخلات تغذیه ای بدون نظارت(سوپرویژن)  که موجب افزایش انگیزه ی  بیماران می شود یا مداخلات تغذیه ای همراه با افزایش فعالیت فیزیکی بلافاصله پس از تشخیص دیابت نوع 2 می تواند به کاهش شاخص های التهابی وخطر بیماری قلبی عروقی در بیماران کمک کند. این نتایج حتی پس از در نظر  گرفتن تأثیر داروها برای کنترل فشارخون، هموگلوبین گلیکوزیله و چربیها ثابت ماند.

 نتایج کلیدی  این تحقیق عبارتست از :

·        رژیم غذایی انگیزشی بدون نظارت یا فعالیت بدنی همراه با رژیم غذایی بلافاصله پس از تشخیص  دیابت می تواند بطور واقعی در کاهش شاخصهای التهابی و خطر بیماری قلبی عروقی در بیماران  مبتلا به  دیابت نوع 2 موثر باشد.

·        افزودن رژیم غذایی و ورزش به فعالیت های روزانه ی بیماران می تواند فواید زیادی را برای آنان بهمراه داشته باشد که از جمله می توان به کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی، کاهش چربیها، کاهش فشارخون و کاهش میزان sICAM-1اشاره کرد.

منبع-diabetestma