TBG069 رابطه میان شیردهی و افسردگی پس از زایمان دو طرفه است یعنی شیردهی باعث کاهش افسردگی مادر و افسردگی مادر باعث قطع شیر دهی می شود.

افسردگی پس از زایمان یک بیماری افسردگی است که از بین 100 خانم که صاحب نوزاد شده اند بر روی 10 تا 15 نفر آنها تاثیر میگذارد. علائم آن مشابه به علائم افسردگی در زمان های دیگر است.

استراحت كافی، تغذیه مناسب و حمایت شدن، از موارد مهم جهت مقابله با این حالت است ، چرا كه خستگی و كمبود خواب یا اضطراب می‌تواند احساس غم و ناراحتی را شدت ببخشد.

بررسی ها نشان می دهند، محققان در جدیدترین بررسی های خود یافته اند شیر دادن به نوزاد پس از زایمان سسب تنظیم هورمون های بدن می شود و از بروز افسردگی در زنان جلوگیری می شود.

گفتنی است؛ در تحقیقات اخیر مشخص شده است که بین بارداری، و شیر دادن و واکنش شیمیایی که منجر به تولید سروتونین در مغز می شود ارتباط وجود دارد. سروتونین ماده ای است که در تنظیم خلق و خو نقش دارد.علاوه بر افت ناگهانی استروژن و پروژسترون (كه روی حالات روحی اثر می‌گذارد) تغییرات فیزیكی و روحی و خانوادگی عظیمی نیز برایشان رخ می‌دهد كه می‌تواند روی چگونگی احساسات یك مادر اثر بگذارد اما مادران می توانند با شیر دادن به نوزاد خود احساس افسردگی را در خود ریشه کن کنند.