Baby-Massage-3-Polly-Field
بهترین زمان برای انجام این کار زمان بیداری و با نشاطی کودک است. ماساژ باید از روش های مختلفی مانند ماساژ جلوی بدن شامل دست ها و پاها، سینه، شکم، ساق پا، ران و ماساژ پشت بدن، پشت پاها و ماساژ سر و صورت انجام بگیرد

ماساژ کودک از جهت یادگیری و انجام آسان است، تجهیزات زیادی لازم ندارد و در واقع هزینه ای جز زمان ندارد.
فواید ماساژ کودکان
احساس امنیت
تماس جسمی واقعی بین کودک و والد موجب می شود کودک احساس دوست داشته شدن و ارزشمندی بکند و این حس سبب تکامل عزت نفس و اعتماد به نفس او می شود.
سلامت عمومی
پژوهش ها نشان می دهند کودکانی که از روی عشق و محبت لمس می شوند نسبت به دیگر کودکان کمتر بیمار شده و کمتر گریه می کنند.
ماساژ گردش خون را بهبود بخشیده و موجب تقویت سیستم دفاعی می شود زیرا سبب تسریع حرکت مایع لنف در سراسر بدن و دفع مواد مضر از بدن می شود. علاوه بر آن موجب تسکین درد و نشانه های بیماری و کمک به آرام کردن گریه کودک می شود.
رشد جسمانی
ماساژ موجب ارتقای رشد جسمانی، تقویت عضلات و انعطاف پذیری مفاصل می شود از این جهت خصوصا در کودکان نارس و کم وزن و کودکان با نیازهای خاص مفید است.
مهارت های اجتماعی
لمس کردن، ارتباط را به کودک می آموزد، شما به کمک ماساژ از طریق یک ارتباط غیرکلامی، رابطه اولیه خودتان را با او تقویت می کنید. بنابراین زمینه عزت نفس و قابلیت انس گیری را در او فراهم می سازید.
فواید ماساژ کودک برای والدین
ایجاد آرامش
هنگامی که کودکان را ماساژ می دهید، کاملا به او تمرکز می کنید و بر هم تاثیر می گذارید. والدین گزارش می کنند که این تاثیر متقابل لذت آور و آرام بخش است.
درک حساسیت های کودک
کودک قادر نیست با شما صحبت کند، اگر حرکتی را دوست دارد یا با فشاری که به کار می برید احساس ناراحتی می کند، باید به واکنش او دقت نموده و آن را تفسیر کنید، در این حالت یاد می گیرید که چطور فکر او را بخوانید و درک کنید، در نتیجه مهارت های خود را ارتقا می بخشید.
ایجاد اعتماد
والدینی که نسبت به پرورش کودکانشان حساس هستند مایلند در ایفای نقش شان احساس اعتماد بکنند و تماس جسمی ماساژ موجب اعتماد و راحتی آنان در پرورش کودکشان می شود.
رابطه والد ـ کودک
ارتباط غیرکلامی که از طریق ماساژ با کودکتان برقرار می کنید، رابطه متقابلی بین شما و او ایجاد می کند که در آینده نیز ادامه داشته و باعث صمیمیت می شود.
آمادگی برای ماساژ
بهترین زمان ماساژ کودکتان هنگام بیداری و سرحالی اوست. شما نیز باید احساس آرامش و راحتی بکنید چون خلق و خوی شما بر کودک تاثیر خواهد گذاشت.
هرگونه زینت آلات را از دستانتان خارج ساخته، ناخن ها را جهت ممانعت از خراشیدگی پوست ظریف کودک کوتاه کرده و روی حرکات کودک تمرکز کنید و در نهایت این عمل برای هر دوی شما آرام بخش و خوشایند است.
روغن لازم برای ماساژ
تماس فیزیکی، رشد و تکامل پوست را تسریع می کند. برهنه بودن کودک در هنگام ماساژ، برای رشد او بهتر است. استفاده از روغن، کمک می کند تا دست های شما روی بدن کودک به نرمی و بدون هیچ گونه حساسیتی حرکت کند و از خشکی پوست جلوگیری کند.
از روغن های طبیعی مانند روغن بادام یا روغن زیتون استفاده کنید زیرا به راحتی از طریق پوست قابل جذب است و کمتر ایجاد حساسیت می کند.
نکات مهم
مالیدن روغن به بدن کودک، بدن او را لغزنده می کند، پس باید هنگام بلندکردن او، مراقب باشید لیز نخورد.
۱) اگر احتمال می دهید که کودک نسبت به دانه های روغن یا فرآورده های آن حساسیت داشته باشد، از روغن هایی استفاده کنید که عاری از هرگونه ترکیبات مصنوعی باشد.
۲) اگر کودک تب دارد و علت تب او را نمی دانید، از ماساژدادن او خودداری کنید.
آنچه برای ماساژ نیاز دارید
اتاق گرم:
کودکان در صورتی که برهنه باشند، سریعا گرما از دست می دهند و روغن نیز موجب کاهش درجه حرارت بدن می شود، بنابراین اتاق باید به حد کافی جهت حفظ سلامت کودکتان گرم باشد. دمای ۸۰ درجه فارنهایت یا ۲۶ درجه سلسیوس ایده آل است.
برنامه زمانی مناسب:
کودکتان را بین وعده های غذا که گرسنه نیست، ماساژ دهید. ماساژ بلافاصله بعد از غذا ممکن است موجب تهوع شود. بنابراین ماساژ را به حداقل یک ساعت بعد از غذا موکول کنید. از طرفی اگر نزدیک به زمان تغذیه وی باشد، ممکن است به علت گرسنگی هنگام ماساژ، آرام نگیرد.
مدت ماساژ:
اصولا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان برای یک ماساژ کامل در نظر بگیرید. عجله کردن یا انجام آن بین کارهای دیگر، باعث تاثیر منفی بر کودک و بی قراری او می شود.
محیط آرام و ساکت:
چنانچه هنگام ماساژ، ذهنتان به وسیله صدای تلویزیون یا رادیو و… منحرف نشود، هر دو لذت بیشتری از ماساژ خواهید برد. در این شرایط تطابق موثرتری با یکدیگر خواهید داشت.
نکته:
۱) برای انجام ماساژ، کودک را روی یک حوله نرم دراز کنید تا لباس هایتان و فرش اتاق، آغشته به روغن نشود، به علاوه می توانید بعد از ماساژ، کودک را با حوله برداشته و جابه جا کنید.
۲) برای اینکه حین ماساژ دادن پشتتان صاف قرار گیرد، یک بالشتک در زیرتان قرار داده و روی آن بنشینید.