رحم جایگزین، راهی برای بچه دار شدن افراد نابارور

 

امروزه ناباروری یکی از مشکلات در بعضی از زوجین در سراسر جهان می باشد. هنگامی که یک رابطه منظم جنسی در افرادی که از نظر فیزیکی سالم و طبیعی هستند در بارور سازی فرد با شکست مواجه شود، آنگاه افراد درصدد درمان علل و عوامل ایجاد کننده ناباروری بر می آیند. علل ناباروری ممکن است به دلایل مختلف مانند علل فیزیکی مانند برخی بیماری های جسمی(مانند سرطان ها، دیابت، و…)، علل رحمی – تخمدانی (مانند عدم نخمک گذاری ، ناهنجاری های مادرزادی رحم و…)، شیمی درمانی، پرتوتابی وعلل دیگر رخ دهد. در مردان نیز علل مختلفی در ایجاد ناباروری دخیل می باشند. برخی از این علل به دلایل مشکلات موجود در مایع منی، مشکلات مربوط به اسپرم، مشکلات تناسلی و بیماری های جسمی رخ می دهد. در تعدادی از زوجین نیز ناباروری به دلایل غیر قابل توجیه رخ می دهد.

 

درمان ها:

تعدادی درمان مختلف در ناباروری موجود می باشند. در ناباروری باید مشکل به وجود آورنده درمان و کنترل شود و بعد از آن منتظر وقوع باروری بود. در مان های دارویی، جراحی و یا ترکیبی از هر دو در کنار رعایت سایر نکات به بارور شدن فرد کمک می نماید. اما گاها شنیده اید که علی رغم این درمان ها فرد قدرت باروری را کسب نمی کند و مجبور به استفاده از روش های نوین ناباروری مانند:

– اهدای گامت

– اهدای جنین

– IVF

– استفاده از رحم جایگزین و … می باشد.

رحم جایگزین:

یکی از روش هایی است که به منظور کمک به بچه دار شدن افراد نابارور استفاده می شود. هر کدام از روش های کمک باروری بنا به دلایلی انتخاب می شوند و در واقع بعد از بررسی کامل زوجین نابارور، یکی از روش های کمک باروری به آنان معرفی می شود.

از این روش در کمک به بچه دار شدن افرادی استفاده می شود که فرد :

– توانایی باروری به روش طبیعی در بدن خود را ندارد.

– زن مبتلا به بیماری است که بارداری برای وی با صدمات جانی و یا مرگ همراه خواهد بود مانند بیماری های شدید قلبی – ریوی.

– زن مبتلا به بیماری است که ممکن است آن را به جنین منتقل کند مانند بیماری های عفونی .

– زن فاقد رحم باشد و یا فاقد توانایی به منظور نگهداری جنین باشد.

در این روش بعد از اخذ تخمک از زن نابارور و یا با توجه به شرایط وی از زن دیگر و بارور سازی آن با اسپرم زوج نابارور، تخمک بارور شده در رحم زن دیگری که باید شرایط بارداری را داشته باشد قرار داده می شود. این زن باید از نظر ابتلا به بیماری های عفونی، داشتن شرایط بارداری مانند سلامت جسمی و روانی و موارد دیگر بررسی شود و مانند تمام زنان باردار به منظور اطمینان از سلامت حنین و خود زن بررسی های لازم را انجام دهد و بعد از زایمان ، نوزاد را به پدر و مادر واقعی خود (زوج نابارور) تحویل می دهد.

 

 

این مطلب توسط خانم آرزو چراغی, کارشناس ارشد مامایی تهیه و بصورت اختصاصی برای مجله پزشکی دکتر سلام ارسال شده است. استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع و آدرس سایت (hidoctor.ir) مجاز می باشد.