افسردگی 64

 

برخی اوقات اگر کسی نخواهد با ما برای گردش یامهمانی برود چند بار که نرود فکر میکنیم که فلانی دچار افسردگی شده است ولی ممکن است بعد از چند روز به روال طبیعی برگردد  روانپرشکان و پزشکان به این حالت افسردگی نمیگویند بلکه از نظر آنها افسردگی خیلی جدی تر از این حرفهاست آنها  شخص افسرده را  یک بیمری میبینند که علایم افسردگی داشته باشد  در این مبحث ما شمارا با علایم افسردگی آشنا میکنیم اینکه چطور باشد به او ا فسرده میگویند هم ار نظر روحی و هم از نظر روانی شخص افسرده علایمی دارد که آنهارا بیان میکنیم و کمکهایی که در این مورد به این شخص افسرده میتوانیم بکنیم تا درمان شود را باهم میخوانیم.  

 

همه ما گاهی دچار افسردگی و خلق پایین می شویم . بطور مثال وقتی ارتباط ما با یکی از دوستان و آشنایمان قطع می شود احساس بدی پیدا می کنیم . اما این حالت بعد از چند روز بهبود یافته و ما دوباره به زندگی عادی خود بازمی گردیم .

اما روانشناسان و پزشکان برای چنین حالتی اصطلاح افسردگی را بکار نمی برند ،  بلکه آنان افسردگی را بیماری شدید تری میدانند که یک شخص حداقل چند هفته دچار آن است و به غیر از روح و روانش جسم او را نیز تحت تاثیر قرار می دهند.

علائم افسردگی از دو طرق روانی و جسمی قابل تشخیص است.

مهمترین علائم روانی افسردگی :

۱- خلق پایین : خلق پایین در افسردگی عبارت است از احساس غم ‍ . پوچی . از دست دادن . در مواردی که خلق پائین وجود دارد شخص زود رنج شده و با کوچکترین مشکلی تمایل یه گریه کردن دارد .

۲- احساس اضطراب : در افراد عادی پس از بر طرف شدن یک عامل اضطراب آور به حالت طبیعی باز می گردد .

و لی در افراد افسرده حتی بعد از برطرف شدن عامل احساس اضطراب تا مدتها باقی خواهد ماند .

۳- از دست دادن عواطف و احساسات : از مهمترین نشانگان افسردگی است و شخص مبتلا نسبت به همسر . دوست و یا حتی فرزند خود هیچ احساسی نشان نمی دهد.

۴- اختلال در حافظه : این مشکل ممکن است گاهی به قدری در فرد شدید باشد که با بیماری دمانس یا زوال عقل اشتباه گرفته شود.

۵- از دست دادن میل جنسی : بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی در ارتباط جنسی دچار مشکل هستند و این مشکل به دلیل بی رغبتی به این امر است.

 

مهمترین علائم جسمی افسردگی :

۱- کم خوابی : شخص افسرده در طول شب چندین بار از خواب بیدار می شود و دوباره خوابیدن ممکن است برایش مشکل باشد.

۲- احساس کندی حرکات : حرکات فرد افسرده بسیار کند به نظر می رسد و این احساس در خود فرد نیز وجود دارد .

۳- از دست دادن اشتها : در بسیاری از موارد ممکن است وزن فرد مبتلا به شدت کاهش یابد و این امر ناشی از کاهش اشتها در شخص است حتی بعضی افراد ممکن است به کلی دست از غذا خوردن بکشد. البته در برخی موارد ممکن است اشتهای فرد بیشتر شود.

 

اقدامات کمکی و درمانی در زمینه افسردگی

– مراجعه به روانشناس و روانپزشک : اولین و مهمترین اقدام در زمینه بیماریهای روانی مراجعه به متخصص است . در بسیاری از موارد مشاوره و حتی در صورت نیاز دارو درمانی کمک شایانی به فرد مبتلا می کند.

– به خودتان استراحت بدهید : اگر یکنواختی کار و فعالیتهای روزانه شما را خسته کرده است به خودتان استراحت بدهید . این امر به شروع دوباره و با انگیزه به شما کمک می کند.

– پرداختن به امور مورد علاقه : بسیاری از مورد علاقه از قبیل هنر . ورزش و …. به جلوگیری و یا درمان از افسردگی موثر است این امر حتی شامل رفتن به مکانهای مورد علاقه از قبیل رستوران . پارک و … نیز می شود.

– تغییر در شیوه زندگی : تا حد امکان از یکنواختی در زندگی جلوگیری کنید حتی میتوانید مسیر حرکت خود از خانه تا محل کار را تغییر دهید.

– اهمیت دادن به برنامه غذائی : تغذیه ناصحیح نقش مهمی ابتلا به بیماریهای خفیف روانی دارد . بنابراین اهمیت دادن به تغذیه درست حائض اهمیت است .