omega-31

روغن ماهی‌ به علتهای گوناگون میتواند در چربی‌ سوزی به شما کمک کند.بسیاری از این علتها به خوبی شناسایی و تایید شده  هستند و بعضی دیگر نیز در حال پیدایش میباشند.اول از همه روغن ماهی‌ به علت اینکه  تشکیل شدن از امگا ۳ باعث تامین اسید‌های چرب ضروری بدن میشود.اسید‌های چرب ضروری به آن دسته از چربی ها می‌گویند که بدن به تنهایی قادر به تولید آن نمی‌باشد و باید از طریق تغذیه تامین شوند.این اسید‌های چرب ضروری برای کارکرد صحیح بدن ضروری میباشند.

روغن ماهی‌ در بدن تبدیل به چربی‌ نخواهد شد.به جای آن بدن از این اسید‌های چرب برای تشکیل لایه بیرونی سلول‌های بدن استفاده می‌کند.بسته به نوع چربی‌ مصرفی ما این لایه میتواند متشکل از هر نوع چربی‌ باشد.اما اگر این لایه متشکل از روغن ماهی‌ باشد این سلول‌ها بهترین عملکرد را از خود نشان خواهند داد و سرعت متابولیسم نیز بیشتر خواهد شد چون روغن ماهی‌ باعث افزایش حساسیت سلول‌ها در جذب انسولین میشود.
روغن ماهی‌ باعث میشود سلول‌ها نسبت به جذب انسولین حساس تر شوند که این فرایند بسیار در چربی‌ سوزی مهم می‌باشد.اگر سلول‌های شما نسبت به انسولین مقاوم شوند چربی‌ سوزی شما بسیار مشکل خواهد بود.همانطور که می‌بینید روغن ماهی‌ در چربی‌ سوزی تاثیر بسیار مهمی‌ دارد.در تحقیقات اخیر روی افراد مورد آزمایش ۴ گرم به آنها روغن ماهی‌ در طول ۶ هفته به آنها داده شد.کسانی‌ که در طول این مدت از روغن ماهی‌ استفاده کرده بودند به طرز قابل توجهی‌ چربی‌ سوزی کرده بودند و حجم عضلانی آنها نیز افزایش یافته بود.همچنین این افراد بعد از مصرف روغن ماهی‌ سطح هورمون کرتیزول آنها نیز کاهش پیدا کرده بود.کرتیزول هورمونی کاتابولیک می‌باشد که باعث نابودی ماهیچه ها، افزایش چربی و ایجاد استرس در شما میشود.

۲) روغن ماهی‌ به واسطه آنابولیک بودن خود میتواند در عضله‌ سازی به شما کمک کند
همانطور که در مورد شماره ۱ ذکر کردیم روغن ماهی‌ به دلیل اینکه باعث کاهش سطح کرتیزول میشود پس می‌توان به خاصیت آنابولیک بودن آن پی‌ برد و خبر خوب این است که این ادعا توسط محققان نیز به اثبات رسیده است.در تحقیقاتی‌ بر روی موش‌های مورد آزمایش در طول ۸ هفته روغن ماهی‌ داده شد.در طول این مدت سنتز پروتئین در این موش‌ها به طرز قابل توجهی‌ افزایش یافته بود.
روغن ماهی‌ همچنین برای انسان نیز خاصیت آنابولیکی دارد.تحقیقاتی‌ روی افراد میان سالی‌ که روزانه ۴ گرم روغن ماهی‌ مصرف میکنند مشخص کرد که سنتز پروتئین در این افراد افزایش یافته است که باعث عضله‌ سازی قابل توجهی‌ میشود.

۳) روغن ماهی‌ باعث کاهش التهاب و بهبود فرم بدن میشود
التهابات درون بدن بسیار مضر می‌باشد اما جدایی از این مساله این التهابات تاثیر زیادی نیز روی چربی‌ سوزی و ماهیچه سازی دارند.در مورد اهمیت کاهش التهابات برای داشتن بدنی عضلانی هر چقدر هم بگوییم کم است! اینطور که به نظر می‌رسد واژه التهاب برای خیلی‌ از افراد بی‌ معنی‌ می‌باشد و خیلی‌ از مردم نمیدانند که این التهابات برابر است با مریضی، ریکاوری کند و چاقی.آیا می‌دانستید که بافت‌های چربی‌ به تنهایی قادر هستند باعث ایجاد التهاب شوند؟
روغن ماهی‌ خاصیت ضد التهابی قوی دارد که در فرایند چربی‌ سوزی بسیار کارامد و مفید خواهد بود.همانطور که در مورد شماره یک دیدیم افرادی که روزی ۴ گرم روغن ماهی‌ مصرف کرده بودند دارای سطح پایینی از هورمون کرتیزول بودند.هر زمانی‌ که سطح کرتیزول بی‌ موقع افزایش یابد باعث از بین رفتن بافت‌های ماهیچه ای میشود.خاصیت ضد التهابی روغن ماهی‌ به همین جا ختم نمی‌شود.تنها التهابات مزمن نیستند که روغن ماهی‌ از بروز آنها جلوگیری می‌کند.روغن ماهی‌ همچنین از بروز التهابات حادی که از تمرینات سنگین حاصل میشود جلوگیری می‌کند.سایت اد کو ان . در تحقیقاتی‌ روی سه ورزشکار جوان به آنها به مدت ۷ روز روزانه ۳ گرم روغن ماهی‌ داده شد و سپس این ورزشکاران تمرینات بسیار سنگین خود را در طول این مدت انجام داده‌اند.
نتایج این تحقیقات نشان داد که این ورزشکاران در برابر ورزشکارانی که از روغن ماهی‌ استفاده نکرده بودند درد کمتری را در پاسخ به تمرینات تحمل کرده‌اند و بدن آنها با التهاب کمتری مواجه شده بود.محققان می‌گویند که روغن ماهی‌ باعث از بین بردن مواد زائد حاصل از متابولیسم در طول تمرین میشود.

 

۴) روغن ماهی‌ باعث بهبود جذب انسولین و افزایش سرعت متابولیسم میشود
روغن ماهی‌ باعث جذب بیشتر انسولین توسط سلول‌ها میشود.چون روغن ماهی‌ با قرار گیری در لایه خارجی‌ سلول‌های بدن باعث میشود که گیرنده‌های این سلول‌ها راحت تر انسولین را جذب کنند.هنگامی که انسولین جذب شد هدف آن ذخیره سازی گلوکز موجود در کربوهیدرات‌های رژیم غذایی درون ماهیچه‌ها می‌باشد تا بدن به عنوان منبع سوخت از آنها استفاده کند.اگر انسولین به آسانی‌ جذب نشود سطح کرتیزول افزایش می‌یابد که باعث ایجاد التهابات و در نهایت افزایش چربی‌ میشود.
انسولین همچنین در ماهیچه سازی نیز نقش ایفا می‌کند به همین خاطر از آن به عنوان یک هورمون آنابولیک یاد میشود.خبر خوب این است که با مصرف روغن ماهی‌ و محدود کردن مصرف کربوهیدرات‌ها انسولین فرایند عضله‌ سازی را بهبود میبخشد و باعث میشود مواد غذایی مهمی‌ نظیر کراتین و کارنیتین که برای بهبود عملکرد و چربی‌ سوزی بسیار مهم هستند جذب ماهیچه‌ها شوند.

منبع-edcoan