WEIGHT

تحقیقات جدید نشان میدهد که پس از جراحی هایی که روی دستگاه گوارش به علت لاغر شدن  انجام می شود مخصوصا  جراحی بای پس معده استخوان ها نیز ناتوان میشوند و این شیوه حداقل دو سال پس از جراحی  ادامه دارد

محقق اصلی این تحقیق دکتر Elaine Yu متخصص غدد بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون میگوید: اینکه این ضعف استخوانی تا چه حد مهم است هنوز مشخص نیست ولی ممکن است بیماران را در معرض خطر شکستگی استخوان قرار دهد. بنابراین اهمیت دارد تا کسانی که تحت این نوع اعمال جراحی قرار میگیرند از لحاظ سلامت استخوانی تا مدتی تحت نظر پزشک باشند.

این محققان ستون فقرات و لگن 50 بیمار بسیار چاق را تحت بررسی قرار دادند. این بررسی به توسط روشی بسیار دقیق تر از روش مرسوم برای دانسیتومتری استخوان که روش DXA است صورت گرفت. برای بررسی تراکم بافت استخوانی در این افراد هم از روش DXA و هم از روش quantitative CT استفاده شد. 30 نفر از این بیماران تحت عمل جراحی دستگاه گوارش برای کاهش وزن قرار گرفته و 20 نفر از آنها از رژیم غذایی بدین منظور استفاده کردند. بعد از جراحی به همه بیماران کلسیم و ویتامین دی با دوز بالا داده شد.

دو سال بعد از جراحی تراکم استخوان در گروه جراحی شده در ستون مهره 7-5 درصد و در لگن 10-7 درصد کمتر از گروهی بود که از رژیم غذایی برای کاهش وزن استفاده کرده بودند.

این محققین میگویند کاهش تراکم استخوان در بیماران جراحی شده دو سال بعد از جراحی در حالی ایجاد میشد که بیمار در آن زمان دیگر در حال کاهش وزن نبوده است و سطح کلسیم و ویتامین دی خون آنها هم در حد طبیعی بوده است پس میتوان نتیجه گرفت که علت کاهش تراکم استخوانی آنها کاهش وزن نبوده است. خوشبختانه هیچکدام از این بیماران نیاز به درمان پوکی استخوان پیدا نکردند.

این محققین توصیه میکنند بیمارانی که برای کاهش وزن تحت عمل جراحی بر روی دستگاه گوارش قرار میگیرند، بخصوص عمل جراحی بای پس معده انجام میدهند بهتر است در یکی دو سال اول بعد از جراحی تراکم استخوان خود را چند بار اندازه گیری کنند.

 

منبع-iranorthoped