مکمل ها جایگزین مناسبی برای غذاهای خوب نیستند و استفاده از آنها نباید توجیهی برای ادامه رژیم غذایی نامناسب باشد ویتامین A,Dاگر زیادی به کودک داده شود باعث اختلال و امراض در بدن وی می شود
محمد رضا بلورساز متخصص اطفال و رئیس انجمن عفونی اطفال گفت: چند فاکتور برای تشخیص میزان رشد مطلوب قد و وزن در کودکان وجود دارد که با معاینه پزشک و میزان رشد و نمو کودک و همچنین ارزیابی جدول رشد طبیعی کودک، معین میشود.
بلورساز گفت: به عنوان مثال، زیادی ویتامین a در بدن کودک علائمی شبیه تومور مغزی در کودک یعنی تهوع و استفراغ مداوم را موجب میشود. همچنین مصرف زیاد ویتامین d باعث ساخته شدن زیاد کلسیم در بدن و رسوب در کلیهها و بروز سنگ کلیه میشود.
این متخصص اطفال تاکید کرد: کودک 3 تا 4سالهای که تغذیه مناسب و وزن ایدهآل حدود 15 تا 16 کیلوگرم دارد و توسط پزشک اطفال ویزیتهای مداوم میشود نیازی به دریافت مکمل ندارد و اصرار برای دریافت غیر ضروری مکمل، منجر به اضافه وزن و عوارضی که ذکر شد در کودک میگردد.
بلورساز ضمن اینکه تجویز ویتامین و مکمل را با دو هدف پیشگیری کننده و درمان دانست، گفت: اگر کودکی خوب غذا می خورد ولی از سبزیجات و میوهها استفاده نمیکند بنا به تشخیص پزشک می تواند به منظور پیشگیری از ویتامین مکمل مصرف کند ولی در مورد کودکانی که رنگ پریدگی، بیحالی، ضعف، بیاشتهایی و … دارند و قد و وزنشان زیر استاندارد است، تجویز مکمل و آهن توسط پزشک، جنبه درمانی دارد و ضروری است.