image001

با مصرف روزانه آب كرفس، ولع خوردن شیرینی‌جات و ميل تان را به خوراكی های شيرين كه عامل مهمی در جوش زدن و ايجاد لكه ها و بالارفتن قندخون بدن خواهند بود كم می شود.

ك متخصص تغذيه گفت: «کرفس از سبزي‌هاي حاوي فيبر زياد است که بر سلامت دستگاه گوارش تاثير فراوان دارد.»

دكتر سيد مرتضي صفوي، درخصوص خواص اين سبزي اظهار داشت: «كرفس خاصيت هضم‌كنندگي خوبي دارد و از ديگر خواص آن مي‌توان به مقابله با سرطان و کاهنده فشارخون و کلسترول خون اشاره كرد.»

وي در ادامه با اشاره به اينكه ساقه کرفس ويتامين زيادي ندارد ولي برگ‌هاي آن حاوي ويتامين A و C است، گفت: «نوشيدن آب كرفس براي كساني كه درصدد كاهش وزن هستند يا از رژيم غذايي كم‌انرژي پيروي مي‌كنند، بسيار مناسب است. البته هرچند نوشيدن آب کرفس باعث مي‌شود مقادير زيادي از فيبر موجود در آن به‌طور کامل به بدن نرسد ولي در مقايسه با مصرف ساير آبميوه‌ها مثل آب پرتقال که هر ليوان آن 120 کيلوکالري به بدن مي‌رساند، كالري كمتري دارد.»

دانشيار تغذيه دانشگاه علوم پزشکي اصفهان در ادامه افزود: «علاوه بر اين، مصرف آب کرفس براي کساني که به بيماري ديابت مبتلا هستند، بسيار مفيد است و از آب کرفس حتي مي‌توان به‌عنوان يک ملين طبيعي و ضديبوست استفاده کرد چراكه آب کرفس ادارارآور بوده و پتاسيم و سديم موجود در آن، تنظيم‌کننده مايعات بدن است.»

مدير عامل شهرک سلامت اصفهان همچنين گفت: «آب کرفس براي رفع التهاب مفاصل و انقباض عضلاني ماهيچه‌ها نيز کاربرد دارد و مصرف اين سبزي براي بيماران مبتلا به آسم و آرتروز بسيار مناسب است.»

به گفته صفوي بهترين زمان برای اثر بهتر آب کرفس، مصرف آن صبح زود و با معده خالی است و افرادي كه ولع بسيار براي خوردن غذا دارند، مي‌توانند آب کرفس بخورند زيرا ولع خوردن غذا را به‌خصوص موادخوراكي شيرين را كاهش مي‌دهد.»

وي در ادامه با اشاره به اينكه مبتلايان به سنگ كليه از مصرف كرفس غافل نشوند، افزود: «مصرف كرفس در افرادي که دچار سنگ‌هاي مجاري ادراري هستند مي‌تواند باعث از بين رفتن اين سنگ‌ها بشود. آب کرفس از بين برنده قوي سموم بدن است و مصرف آن باعث شکستن و حذف سنگ‌هاي کليوي مي‌شود.»

صفوي در پايان تاكيد كرد: «با وجود تمامي اين خواص، توصيه مي‌شود زنان باردار از آب کرفس استفاده نکنند چون باعث ايجاد نقص عضو يا سقط جنين شود.»