355397548

ابتلا به هپاتيت C مي تواند منجر به بيماري مزمن كبدي و در صورت پيشرفت نمودن باعث سيروز (فرسودگي كبد) و در گروه بسيار كوچكي باعث سرطان كبد گردد.با کمک این داروی جدید درمان این بیماری نیز میسر شد.

 

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)‌ اعلام کرد قرص ترکیبی جدید به حدی موثر است که می‌تواند تقریبا تمام مبتلایان به بیماری هپاتیت C را درمان کند. قرص جدید که دز مصرفی آن یک عدد در روز است، «هاروونی» نام دارد که این قرص ترکیبی از دارویی بنام «سوفوسبوویر» (سووالدی) با داروی جدید «لدیپساویر» است. داروی «سوفوسبوویر» در حال حاضر به تایید FDA‌رسیده و در درمان هپاتیت C مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خبر تایید داروی جدید بسیاری از مبتلایان هپاتیت C را مشتاقانه منتظر عرضه این دارو کرده است. به گزارش وب ام دی،‌داروی «هاروونی» در آزمایشات مربوطه، در درمان مبتلایان به هپاتیت C بسیار موثر بوده بطوریکه با گذشت سه ماه از مصرف توانسته حدود 94 درصد از مبتلایان به این بیماری را درمان کند. در بیمارانی که به دلیل مشکلات ناشی از سیروز کبدی درمان آنها دشوارتر بود، پس از شش ماه مصرف این دارو، موفقیت درمان به 100 درصد افزایش یافت.

«دیوید برنشتِین» متخصص کبد و هپاتیت دانشگاه پزشکی «نورث شور» می‌گوید: تاکنون هیچگونه عوارض جانبی ناشی از مصرف این دارو گزارش نشده ضمن اینکه هیچ تداخل دارویی جدی با سایر داروها نیز مشاهده نشده است. در طول آزمایشات، مهمترین عوارض جانبی ناشی از مصرف قرص‌«هاروونی» خستگی مفرط و سردرد اعلام شده است. بنا بر اعلام مرکز کنترل و مقابله با بیماریهای آمریکا (CDC)‌، در حال حاضر در آمریکا سه میلیون و 200 هزار نفر به هپاتیت C‌ مبتلا هستند.