caffeine

پژوهشهای قبلی نشان داد خوردن قهوه  برای کبد خوب است ولی در این  پژوهش معلوم شده است نوشیدن قهوه  بدون کافئین (decaf coffee) نیز سبب کاهش  اندازه آنزیم های کبدی می شود بنابراین منفعت استفاده از قهوه  به علت مصرف کافئین موجود در آن نیست.

غلظت آنزیم های کبدی افرادیکه  حداقل 3 فنجان قهوه  در روز مصرف می کنند، کاهش می یابد. با شروع فصل پاییز و افت  درجه ی حرارت شروع روز با نوشیدن یک فنجان قهوه  بسیار دلپذیرتر می شود،  این یک عادت  روزانه است که محققین ارتباط آنرا با سلامت افراد کشف کرده اند.

نوشیدن این ماده ی خوشمزه  با کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماریهای  قلبی عروقی، بیماری کبدی چرب غیر الکلی ، سیروز کبدی وسرطان کبد همراه است.

اکثر مردم به مصرف قهوه به عنوان بخشی از رژیم  غذایی روزانه  خود تمایل دارند، به گزارش انجمن ملی قهوه ی آمریکا درسال 2010، بیش از 50 درصد آمریکایی های بالغ بزرگتر از 18 سال به نوشیدن 3 فنجان قهوه در روز عادت دارند .علاوه بر این انجمن بین المللی  قهوه اعلام  کرده است مصرف قهوه از دهه ی 1980 سالانه 1 درصد افزایش یافته و در سال  اخیر  این رقم  به 2 درصد افزایش یافته است.

 محققین  نتایج این تحقیق را در مجله ی Hepatologyمنتشر کردند. آنها می گویند: درتحقیقات قبلی اشاره شده بود که نوشیدن قهوه ممکن است دارای تأثیر حفاظتی بر کبد باشد. دکتر Xiaoاز انستیتو ملی سرطان دربتسدا می گوید: مشخص نیست که این فواید مرتبط با کافئین  موجود درقهوه باشد. مواد موجود در قهوه  به غیر از کافئین ممکن است در ارتقاء سطح سلامت  نقش داشته باشند. برای بررسی این موضوع محققان اطلاعات  آزمون NHANESرا که از سال  1999 تا 2010 گردآوری شده بود آنالیز کردند.

در این  تحقیق 27 هزار فرد (20سال و بالاتر) شرکت داشتند از شرکت کنندگان خواسته شد میزان  قهوه ای  را که درطی  24 ساعت  مصرف می کنند، گزارش کنند. سپس محققان به بررسی مقدار مارکرهای عملکرد کبد از جمله آسپارتات آمینوترانسفراز)ASTیا(SGOT و آلانین آمینوترانسفراز )ALTیا (SGPTو آلکالین فسفاتاز (ALP)و گاما گلوتامیل ترانس آمیناز )(GGTپرداختند.

نتایج نشان داد هر 4 آنزیم  کبدی در شرکت کنندگانی که در روز  3 فنجان یا بیشتر  قهوه می نوشیدند  پایینتر از افردیست که هیچ قهوه ای  نمی نوشیدند، علاوه براین  دانشمندان دریافتند  این نتایج در افرادیکه  از  قهوه ی کافئینه استفاده  می کردند با افرادیکه قهوه ی دکافئینه مصرف می کردند، مشابه است.

دکتر  Xiaoمی گوید: یافته های ما نشان می دهد نوشیدن  قهوه ی دکافئینه و قهوه ی معمولی موجب کاهش مقدار آنزیم های کبدی می شود. این اطلاعات نشان می دهد مواد دیگری غیر از کافئین درقهوه ی  وجود دارد که موجب سلامت کبد می شود و برای شناسایی این مواد فعال  نیاز به تحقیقات بیشتری  وجود دارد.

به تازگی  در Medical News Todayمطلبی  منتشر شده بود  که نشان می داد عادت به نوشیدن قهوه ژنتیکی است. محققان  دانشگاه  هاروارد  و بیمارستان زنان و بیرگهام در بوستون دو واریته ی ژنی را یافتند که با متابولیسم کافئین در ارتباط است و این دو واریته ی ژنی ممکن است بر تأثیرات مصرف کافئین بر سلامت افراد تأثیر گذارد.

محققین می گویند: یافته های آنها نشان می دهد نوشیدن  قهوه درهر فردی  به طور طبیعی  تنظیم می شود بطوریکه  این افراد می توانند از تأثیرات مطلوب کافئین بهره مند شوند.

منبع-diabetestma