saffron_53255200

عصاره زعفران نه تنها سلول های گیرنده نوری در چشم را ازتخریب حفظ می کند، بلکه می تواند از بیماری هایی همچون تحلیل ماکولار و التهابرنگدانه ای شبکیه چشم (نوعی بیماری چشمی ژنتیکی و مهم ترین عامل شب کوری)پیشگیری نموده و همچنین آنها را بهبود بخشد.

 این دانشمندان دانشگاه سیدنی در آزمایشات خود دریافته‌اند گیاه زعفران که در بسیاری از خوراکهای کاری و رژیم غذایی مدیترانه‌ای استفاده می‌شود، می‌تواند از نابینایی در سالمندان جلوگیری کند.

در این آزمایشات محققان برای داوطلبان مصرف قرص‌های حاوی این چاشنی را به مدت سه ماه تجویز کردند و نشانه‌های بهبود قابل توجهی در بینایی آنها مشاهده شد.

کارشناسان در استرالیا و ایتالیا ادعا کرده‌اند که این گیاه معطر و مطبوع می‌تواند فاکتور کلیدی و مهمی در پیشگیری از نابینایی در سالمندان باشد.

محققان دریافتند که این چاشنی گیاهی هم چنین به عنوان عینکی طبیعی عمل می‌کند؛ به طوری که از چشم‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از نور شدید خورشید محافظت می‌کند.

پروفسور سیلویا بیستی، پژوهشگر دانشگاه سیدنی و سرپرست این پژوهش خاطرنشان کرد: بینایی بیماران پس از مصرف قرص‌های زعفران بهبود پیدا کرد.

پروفسور بیستی اظهار کرد: ترکیبات شیمیایی زعفران کاملا پیچیده است. این گیاه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد اما پیش از این هیچ یک از محققان تاثیر آن را در حفظ قدرت بینایی کشف نکرده بودند.