nf00084817-1

 

حداقل کار مردم این است که با یک اقدام ساده و با یک شست و شو با آب معمولی می توانند جلوی ضررهای جبران ناپذیر را بگیرند. البته مشروط بر اینکه در هنگام شست و شو باید دقت شود که مواد به جاهای دیگر بدن توسط آبی که شست و شو صورت می گیرد منتقل نشود.

همیشه دانستنی های پزشکی میتواند جان خیلی از افراد را نجات دهد , در اینجا برای شما راهنمای کمک‌های اولیه به مجروحان اسیدپاشی را در نظر گرفته ایم که در صورت مواجه شدن با چنین موقعیتی بدانید چکار کنید.

راهنمای کمک‌های اولیه به مجروحان اسیدپاشی

بیشتر قربانیانی که اسید به روی آن‌ها پاشیده از اعمالی که برای کاهش صدمات ناشی از آن باید انجام دهند اطلاعی ندارند. مردمی هم که قصد کمک یا نجات مصدوم و مجروح را دارند نیز اغلب چنیند.

به همین دلیل ممکن است به تصور بهبود، اقدامی انجام دهند که جراحت‌ها را بیشتر کند. موارد گفته شده در ادامه را به خاطر بسپارید و با اطلاع رسانی به دیگران، این راهکارها یا اقدامات اولیه را به هر طریق که می‌توانید انتشار دهید:

* پیش از هر کاری، سریعاً آمبولانس خبر کنید و تا زمان رسیدن آن به محل حادثه مراحل بعدی را بدقت دنبال کنید.

* هرچه سریع‌تر روی بخش‌هایی از بدن که اسید به آن ریخته، آب بریزید. اگر آب به دمای محیط رسیده و ولرم باشد بهتر است.

* اگر اسید به صورت پاشیده، چشم‌ها را نیز با آب بشویید. بهتر است پلک‌ها تمام مدت هر چند بسختی باز نگه داشته شوند.

* شستن با آب باید به گونه‌ای باشد که اسید به نواحی سالم و اسیدی‌نشده منتشر نشود. به عنوان مثال اگر اسید به صورت ریخته، صورتتان را رو به پایین و طوری نگه دارید که آب پس از تماس با نواحی صدمه دیده، اسید را شسته و بدون آنکه به کنار صورت یا نواحی دیگر بدن سرایت کند بر زمین بریزد.

*در اولین فرصت و هم‌زمان با شست‌وشو، در صورت امکان محلول نمکی خنثی یا مایع آلکالی هم به محل سوختگی با اسید بریزید.

* در حین شست و شو و ریختن آب، لباس، کفش، جواهرات، ساعت و هر شئ دیگری را که با پوست مصدوم در تماس است، تا حد امکان در بیاورید. برای پیگیری مراحل قضائی و حقوقی، این لباس‌ها و اشیای دیگر را به عنوان سند، در کیسه‌ای پلاستیکی نگه دارید.

* لباس‌های چسبیده به ناحیه سوختگی را در نیاورید. این کار باعث آسیب بیشتر به حادثه دیده می‌شود.

* از پارچه پرزدار، حوله، پتو و… استفاده نکنید.

* تاول‌های روی پوست را نترکانید.

* شست‌وشو با آب را تا زمان رسیدن نیروهای امدادی قطع نکنید.

* هرگز از یخ، روغن، پماد سوختگی، کرم و… مانند اینها استفاده نکنید و تا رسیدن نیروهای امدادی، نواحی اسیدی شده را فقط با آب بشویید.