خوشبختانه ایران در دهه اخیر پیشرفت های چشمگیری در این زمینه داشته است و و در حوزه بیوتکنولوژی حداقل 4 داروی بیوتکنولوژی ساخته است، در حالیکه کل داروهای بیوتکنولوژی در دنیا 35 تا 40 مورد بیشتر نیست.
دکتر سید محسن نایب پور در گقتگو با دکتر سلام در خصوص تأثیر فناوریهای نوین در عرصه سلامت اضافه کرد: خوشبختانه علوم جدید در کشور ما پیشرفت زیادی داشته است اما هنوز در آغاز راه قرار داریم، البته چندان عقب نیستیم زیرا این علوم به عنوان علوم جدید در دنیا مطرح هستند و می توان با برنامه ریزی منسجم حداقل در دهه آینده اختلاف زمانی خود را با دنیا کم کنیم.

مجری طرح تولید فرآورده های دارویی بیوتکنولوژی مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران یاد آور شد: کشور ما در زمینه بیوتکنولوژی اقدامات بسیار خوبی انجام داده و با استفاده از علوم مهندسی ژنتیک در تهیه داروهای بسیار پیشرفته، حرکت مثبت و رو به جلویی داشته است. کاربرد این داروها در زمینه درمان انواع سرطان ها و بیماری هایی که کمبود برخی هورمون ها در آن نقش دارند و چاره ای جز تهیه داروهای بیوتکنولوژی در آن وجود ندارد، است.

وی افزود: هم اکنون استفاده از بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک برای ساخت داروهای موثر و تخصصی در اختیار چند کشور از جمله آمریکا، چند کشور اروپایی و ژاپن است و این امر نشان می دهد که این کشورها این علم را به عنوان یک حربه در اختیار دارند و اگر کشورهای دیگر به این دانش دست پیدا نکنند در آینده به آنها وابسته می شوند. کشورهایی نظیر ما که نفت خیز هستند هم مجبور می شوند که ثروت خود را برای خریداری این فرآورده های بیوتکنولوژی از دست بدهند.

نایب پور خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 700 تا 800 میلیارد دلار صرف درمان دارویی و از آن میان 70 تا 100 میلیارد دلار صرف روش های جدید دارویی می شود. به این عدد هر سال به مقدار 25 تا 30 درصد اضافه می شود و در واقع در 5 سال آینده 200 تا 300 میلیارد دلار هزینه خرید داروهای بیوتکنولوژی می شود.

وی تأکید کرد: در حالی که داروهای بیوتکنولوژی برای درمان بیماری های صعب العلاج مفید است، کشور ما مجبور است که این روش ها را بکار گیرد.

نایب پور افزود: هم اکنون در کشور ما بیماران و پزشکان داروهایی که با دانش بومی ایرانی ساخته شده را مصرف و تجویز می کنند و این نشان دهنده مورد اطمینان بودن این داروها است.