1024px-Two_kinds_of_tarhana
برای درست کردن ترخينه بايد به هر مقداری كه گندم بکار می برید چهار برابرش دوغ اضافه کنید البته مقدار دوغ را با توجه به سفتی و آبکی بودن تغییر دهید


يك كيلو گندم رو از شب قبل خيس كنيد .
بعد چهار كيلو دوغ رو به اون اضافه كنيد و بگذاريد حسابی بجوشه تا گندم كاملا پخته بشه .
نكته ی مهم اينه كه بايد مدام همش بزنيد تا ته نگيره ( می شه زيرش شعله پخش كن گذاشت و حرارت رو كم كرد ولی احتمال ته گرفتن بازم هست ) .
بعد كه كاملا دوغ تمام شد و گندم پخت بهش زرد چوبه در صورت تمايل اضافه كنيد.
می شه ترخينه رو توی سينی ريخت و روش رو با تنزیف پوشوند تا در هوای آزاد خشك بشه ، اما اين كار مستلزم اينه كه مدام اون رو زير و رو كنين تا كپك نزنه .
روش بهترش بسته بندی كردن و نگهداری اون در فريزره .

 

برای تهيه ی آش ترخينه هم بايد بعد از اين كه نخود ، لوبيا چيتی و عدس رو پختيد ترخينه ، اسفناج ، پياز داغ ( در صورت تمايل ) و نعناع داغ رو بهش اضافه كنيد و بگذارید بپزه و جا بیفته .