diabetes-insomnia-450

کمبود خواب نیز از دیگر عوامل ابتلا به چاقی شکمی است، بدن افرادی که در طول روز کمتر از هشت ساعت می‌خوابند دچار استرس می‌شود و چربی را بهتر ذخیره می‌کند.

بر اساس مطالعات انجمن قلب امریکا، کاهش وزن در افراد مبتلا به چاقی یا اضافه وزن، به طور مستقیم کیفیت خواب آنها را بهبود می بخشد.

محققان دریافتند که کاهش وزن به ویژه در ناحیه شکم از طریق رژیم غذایی یا ورزش و یا هر دو این عوامل، موجب بهبود چشمگیر در کیفیت خواب افراد می شود. در حقیقت می توان گفت چاقی و بی خوابی ارتباط مستقیمی دارند.

این تحقیق به مدت 6 ماه و بر روی 77 فرد مبتلا به دیابت نوع دو انجام گرفت. همه شرکت کنندگان در این مطالعه چاق و یا دارای اضافه وزن بودند. این افراد تحت رژیم غذایی و تمرینات ورزشی منظم قرار گرفتند. میزان چربی شکمی، شاخص توده بدن (BMI) و همچنین کیفیت خواب آنها در ابتدا و انتهای مطالعه به دقت مورد بررسی قرار گرفت.

انواع اختلالات خواب از جمله آپنه در هنگام خواب (ایست تنفسی)، بی قراری در هنگام خواب، خواب زیاد، بی خوابی، خستگی روزانه و مصرف داروهای خواب آور خوراکی نیز مد نظر قرار گرفته شد.

در پایان مطالعه مشخص شد که کاهش وزن، کاهش شاخص توده بدن و از همه مهم تر کم شدن چربی دور شکم موجب رفع اختلالات خواب و بهبود کیفیت خواب می گردد.