iron-rich-foods
دانه های گیاهی و سبزیجات پربرگ از نوع سبز تیره بهترین منبع آهن هستند و در واحد کالری، بیش از گوشت، حاوی آهن هستند. جذب آهن با مصرف غذاهای حاوی آهن و ویتامین C به طور قابل توجهی افزایش می یابد.

محققان علوم تغذیه می گویند:گیاه خواران می توانند در رژیم غذایی خود از چند روش موثر برای تامین آهن استفاده کنند و از سبزیجاتی خاص بهره مند شوند تا آهن بهتر جذب بدن آنها شود.

آهن موجود در غذاهای گوشتی بهتر جذب بدن می شود تا آهنی که در سبزیجات و غذاهای گیاهی هست.

*** راهکارهای سودمند

آهن موجود در سبزیجات معمولا در بدن با کلسیم و فسفات ها ترکیب می شود و این ترکیبات نیز مانع از آن می شوند که آهن وارد جریان خون شود.

ویتامین C جلوی این روند را می گیرد و از این رو مصرف همزمان غذاها و مواد خوراکی که حاوی آهن و ویتامین C هستند، در جذب بهتر آهن به بدن مؤثر است.

نوشیدن شیر، چای سیاه و قهوه نیز اثری بازدارنده در جذب آهن دارند و بهتر است که همراه با غذا های پرآهن صرف نشوند.

*** تخم کدو

کدو از جمله مواد خوراکی است که آهن زیادی دارند. هر 100 گرم تخم کدو حاوی 12 و نیم میلی گرم آهن است. ویتامین های A ،B ، C ، E و همچنین اسیدهای چرب اشباع نشده از دیگر خواص مهم تخم کدو هستند که مصرف آن را سودمند و جذاب می سازند.

***کنجد

هر یکصد گرم کنجد حاوی 10 میلی گرم آهن است و از این رو می توان از آن به عنوان یکی از مواد سرشار آهن یاد کرد. منیزیم، کلسیم، ویتامین B، پروتئین و همچنین مقادیر زیادی از اسید های چرب اشباع نشده از دیگر خواص مهم کنجد هستند.

***عدس

عدس که انواع گوناگونی از آن وجود دارد از جمله خوراکی های گیاهی سرشار از آهن است. هر 100 گرم عدس حاوی 8 میلی گرم آهن است. عدس بسیار مغذی و پر از پروتئین است.

***پسته

پسته نیز از مواد خوارکی است که آهن زیادی دارد. در هر یکصد گرم پسته 3/7 میلی گرم آهن موجود است. به افرادی که فشار خون بالایی دارند، توصیه می شود که ازخوردن پسته های شور خودداری کنند و تنها پسته خام مصرف کنند.

***جوی دوسر کوبیده شده

در هر یکصدگرم جوی دوسر کوبیده شده 5/4 میلی گرم آهن وجود دارد. این ماده ی خوراکی علاوه بر آهن، حاوی ویتامین B و همچنین مواد معدنی چون روی و منگنز است.

تحقیقات علمی نشان می دهد که جوی دوسر کوبیده شد در کاهش کلسترول در بدن نیز موثر است.

*** اسفناج

مدت ها تصور بر این بود که اسفناج پر از آهن است. بنابر پژوهش های علمی هر یکصد گرم اسفناج حاوی 1/4 میلی گرم آهن است که مقدار کمی نیست، اما به مراتب کمتر از دیگر موادی است که پیشتر به آنها اشاره شد