angela-malik

اصلی ترین بخش های تغذیه؛ خرید و نگهداری مواد غذایی و پخت صحیح آنها می باشد. سبزیجات و میوه ها از مواد غذایی هستند که نیاز به نگهداری خاصی دارند ، تا از پوسیدگی و یا فاسد شدن در امان بمانند.

وقت و دقت در آشپزی بسیار مهم است. پخت‌وپز تنها طعم خوب غذا نیست بلکه غذای آماده شده باید برای سلامت بدن مفید باشد.

محققان آمریکایی چند نکته مهم درباره پخت‌ و پز برخی مواد غذایی ارایه دادند:

– تخم شربتی: باید قبل از مصرف خیسانده شود. تخم شربتی از بهترین مواد غذایی است و دو قاشق سوپخوری آن 117 کالری، چهار گرم پروتئین، هشت گرم فیبر وحاوی امگا3 است که برای سلامت قلب مفیداست. این دانه قابلیت جذب آب 27 برابر وزن خود را دارد و مصرف آن بدون اینکه خیسانده شود موجب ماندن در مری و افزایش حجم و حالت ژله مانند آن خواهد شد.

– کلم پیچ: باید به صورت پخته مصرف شود. کلم پیچ از خانواده کلم بروکلی و بروکسل است. بخارپز این سبزیجات باعث کاهش کلسترول می‌شود. این سبزی مانند دیگر سبزیجات نظیر خود حاوی آنتی اکسیدان، ضد گرفتگی قلب و عروق، ضد التهاب و ضد سرطان است، اما مصرف بیش از اندازه کلم خام موجب کم‌کاری تیروئید و در نتیجه کاهش متابولیسم، دردهای مفصلی، ناباروری و بیماری قلبی می‌شود.

– لوبیا قرمز: قبل از مصرف خیسانده شود. به طور طبیعی این لوبیا حاوی ماده سمی به نام لیکتین است بنابراین بهتر است این لوبیا قبل از مصرف حداقل پنج ساعت خیسانده شود.

– ریواس: قبل از پخت، برگ‌های آن جدا شود. اگر در باغچه منزل خود ریواس کاشته‌اید قبل از پخت حتما برگ‌های آن را جدا کنید. به دلیل اینکه برگ‌های آن سمی و حاوی گلیکوزیدهای غیرطبیعی و اسید اگزالیک است.