Melancholy_2افراد کارگر در خانه و درمقابل همسر و فرزندان و در اکثر اوقات با کمبود مالی مواجهند که درموارد حاد این امر منجر به افسردگی آنان می شود روحیه آنان با سختی کار و نبود درآمد کافی و انتظارات خانواده تضعیف خواهد شد.

عباس محمدی اظهار کرد: شرایط نامساعد آب و هوایی، وجود گاز هیدروژن در ارتفاعات، حمل بار سنگین و در پی آن‏ ایجاد بیماری‌های اسکلتی و عضلانی از جمله مشکلاتی است که کارگران صنایع با آنها مواجه می‌شوند. علاوه بر این، وجود سر و صدا در صنایع و محیط‌های شلوغ از مهمترین مشکلاتی است که کارگران با آن سر و کار دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه توصیه‌های ایمنی بستگی به نوع خطر موجود در کارگاه‌های صنعتی دارد، ادامه داد: جایگزین کردن مواد مضر با موادی که ضرر کمتری دارند، استفاده کمتر از ابزار کار زیان‌آور، استفاده از وسایل صدا خفه‌کن در اطراف محیط‌های پر سر و صدا و حذف سر و صدای اضافی از اطراف محیط کارگران ضروری است. این اقدامات باید توسط مدیران و پیمانکاران صنایع در جهت حفظ سلامت و بهداشت محیط کار کارگران انجام دهند.

این متخصص طب کار افزود: یک کارگر نباید به طور دائم از یک وسیله و ابزار در محیط کار استفاده کند بلکه کارگران در هنگام استفاده از وسایل باید تغییر کنند تا دچار سردرد و عدم تمرکز حین کار نشوند.

وی بیان کرد: حفاظت فردی از دیگر اقدامات لازمی است که کارگران صنایع باید هنگام فعالیت لحاظ کنند. لازم است کارگران به طور دائم وسایل حفاظتی مانند کلاه ایمنی‏ عینک و دستکش را به همراه داشته باشند.

محمدی گفت: کارگران باید بعد از کار با آلاینده‌های مضر تنفسی، بلافاصله حمام کنند تا غبار و ذرات سمی موجب عارضه‌های تنفسی نشوند.

وی تصریح کرد: انجام معاینات پزشکی ماهانه، معاینات بعد از استخدام، معاینات برگشت به کار و ارزیابی سلامت کارگران از جمله معاینات ضروری برای پیشگیری از ابتلای کارگران به بیماری‌ها است و لازم است کارفرما انجام این معاینات را در دستور کار خود قرار دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: افسردگی و بیماری‌های روانی مانند کم‌حرفی و گوشه‌گیری به علت استرس‌های شغلی، بیشتر در بین کارگران شایع است. بروز این بیماری‌ها در میان کارگران صنایع علت‌های مختلفی دارد، از جمله محول شدن کارهایی سنگین به کارگری که نمی‌تواند از عهده مسئولیت سنگین آن برآید.

این متخصص طب کار ادامه داد: عدم رضایت کارگر از درآمد شغل، دوری از خانواده و مشکلات خانوادگی از عوامل بروز مشکلات روحی روانی است که برای جلوگیری از آن باید پیمانکار در کنار کار، ورزش و سرگرمی و تفریح را در برنامه کاری کارگران اضافه کند تا کمتر دچار استرس و مشکلات روحی شوند.

محمدی توصیه کرد، کارگران به هنگام کار توجه داشته باشند که صحت و سلامت بر کار اولویت دارد، پس تا می‌توانند در حفظ سلامت خود دقت کنند زیرا کار زیاد موجب بروز حوادث خطرناک و غیرقابل جبران خواهد شد. کارفرماها نیز لازم است که به طور جدی توصیه‌های پزشکی را اجرا کرده و فضای روحی- روانی سالمی در محیط کار ایجاد کنند.