1021
در کودکان مصرف خودسرانه داروهای ضد سرفه توصیه نمی‌شود، چون این امر می‌تواند برای کودک بسیار خطرناک باشد. از بین بردن مکانیسم سرفه به وسیله داروهای ضدسرفه در کودکان به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

 پس‌ازآنکه یک دارو‌نما نشانه‌های سرفه بچه‌ها را بهبود بخشید، پژوهشگران می‌گویند که پزشکان باید برای درمان سرفه کودکان، دارونماها را هم در نظر داشته باشند.
 پژوهشی تازه نشان می‌دهد که والدین کودکان مبتلا به سرفه، اعتقاد دارند که حتی وقتی از دارونما در درمان کودک خود استفاده می‌کنند، نشانه‌های بیماری بهبود می‌یابد؛ از همین رو این متخصصان به پزشکان توصیه می‌کنند که باید تجویز دارونما را هم در برخی موارد مدنظر قرار دهند.

به گزارش دیلی تلگراف، اغلب پزشکان به والدین می‌گویند که سرفه‌های معمولی خودبه‌خود و بدون درمان خوب می‌شوند، اما پژوهشگران تازه‌ترین تحقیق انجام‌گرفته در این مورد، اعتقاد دارند که شاید این باور درست نباشد و باید تجویز دارونما به کودک را مدنظر قرار داد.

پژوهشگران این تحقیق می‌خواستند آزمایش کنند که آیا عصاره گیاه آگاوا (شهد شیرین طبیعی یک گیاه آبدار مکزیکی) در درمان سرفه‌های رنج‌آور شبانه در کودکان مؤثر هست یا نه؟

اما آن‌ها دریافتند که هم این شربت و هم درمان دروغین با دارونما، منجر به بهبود قابل‌توجه علائم بیماری گزارش‌شده توسط والدین، می‌شود. نکته جالب‌توجه این بود که نتیجه برای شربت و دارونما یکسان بود.

به گفته کارشناسان، دلیل این امر شاید این باشد که والدین بعد از انجام درمانی که به اثرگذاری آن باور دارند، احساس بهتری در مورد حال کودک خود داشتند.

دکتر یان پل از دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی پن و همکارانش، درمان با شربت گیاه آگاوا، دارونما یا بدون درمان را روی سرفه‌های شبانه و همراه اختلال خواب در 119 کودک مقایسه کردند.

دارونما آب طعم‌دار شده با انگور بود که با کارامل رنگی شده بود. هم دارونما و هم شربت آگاوا رنگ و مزه مشابهی داشتند که تا نصف سرنگ توسط والدین پر می‌شد و قبل از خواب به کودکان داده می‌شد.

این پژوهش، دربرگیرنده کودکان 2 تا 47 ماهه بود که به مدت 7 روز یا کمتر، سرفه با دلیل نامشخص داشتند.

دکتر پل در ژورنال American Medical Association, Neurology چنین گزارش داده است: «به‌رغم این‌که تا حدی نومیدکننده است که شربت آگاوا مزیت خاصی به نسبت دارونما ندارد، اما این یافته‌ها نشان می‌دهند که توصیه بالینی همیشگی “انتظار هوشیارانه بدون درمان” بهترین توصیه برای والدینی است که کودکانشان از سرفه و اختلال خواب ناشی از آن رنج می‌برند. هم پزشکان و هم والدین، تمایل به تخفیف نشانه‌های این بیماری‌های شایع و آزارنده دارند. اثر چشمگیر دارونماها که در این تحقیق یافت شده، باید در نظر گرفته شود، چراکه تأمین‌کنندگان خدمات بهداشتی و والدین خود تعیین می‌کنند که بهترین کار برای کنترل علائم آزاردهنده بیماری که در عفونت‌های بخش بالایی دستگاه تنفسی در کودکان رخ می‌دهند، کدام است. دارونماها می‌توانند مفید باشند، چراکه هرچند هزینه اقتصادی در بر دارند، اما مانع از مصرف غیرضروری آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شوند».

امید می‌رفت که شاید شربت آگاوا جایگزین مناسبی برای درمان‌هایی چون شربت عسل باشد که اثر مثبت آن در درمان سرفه کودکان ثابت شده است؛ اما مشکل اینجا است که به کودکان زیر یک سال نمی‌توان عسل داد، زیرا خطر بوتولیسم را به همراه دارد.

دکتر جیمز تیلور و دکتر داگلاس اپل از دانشگاه واشنگتن در سیاتل در توضیحی بر این مقاله نوشتند: «هرچند این تحقیق نشان از هیچ برتری درمان دارویی برای درمان سرفه در مقابل دارونما ندارد، اما هر دو درمان ازلحاظ آماری نسبت به حالت بدون درمان، برترند. ادعای پژوهشگران، اثرگذاری درمان با دارونما است؛ اما در حقیقت آنچه پژوهشگران در این تحقیق در حال مشاهده آن هستند، اثر استفاده از دارونما بر والدینی است که خروجی درمان را با استفاده از یک پرسشنامه علائم سرفه، ارزیابی کرده بودند».

پس‌ازآنکه در سال 2008 / 1387، پنج کودک در اثر اووردوز ناشی از مصرف زیاد داروی سرفه جان باختند، ده‌ها نوع داروی ضد سرفه کودکان کاملا از بازار انگلیس برچیده شد. مسئولین پزشکی اعلام کردند که به کودکان زیر دو سال نباید داروی ضد سرفه داده شود، چراکه اثرگذار نیستند و برای سلامت نوزادان نیز خطرناک هستند.

افراد متصدی در بخش دارو می‌گویند که کودکان زیر 2 سال نباید داروهای ضد سرفه تجاری داده شود زیرا این داروها برای کودکان کم سن و سال خطرناک است.