blood-sugar_600x450

پژوهشهای انجام یافته در دانشگاه  وراکروز (uv)درشرق سواحل مکزیک  تحت عنوان “شیوه زندگی  وتغدیه  دانشجویان وخطر ابتلا به  دیابت  نوع 2” بیانگر این است  که شبک زندگی  افراد جوان 17 تا 24 ساله  مثل فقدان فعالیت  فیزیکی ، استرس روانی  خفیف و نخوردن صبحانه  ریسک ابتلا به  امراضی نظیر دیابت  بامزه را افزایش داده است.

 استرس  خفیف روانی  به دلیل  عادات بد درهنگام خواب و شرایط تنش زا در زندگی  این افراد  شیوه ی  زندگی آنها را به شیوه ای بد تغییرداده است، علاوه براین  حذف صبحانه  موجب ایجاد استرس متابولیک  دراین  افراد شده است . به گفته ی یکی از متخصصان فدراسیون دیابت مکزیک این شرایط سبب  می شود  بدن تصور کند در کوتاه مدت درمحدودیت غذایی قرار می گیرد و خود را با ذخیره ی انرژی تطبیق  می دهد  و بنابراین  سبب افزایش وزن و چاقی میگردد.

یکی از کارشناسان این تحقیق می گوید: دراین مطالعه مشخص گردید که37 درصد از جمعیت  دانشجویان این دانشگاه چاق یا دارای وزن می باشند، ویژگی هایی که  نشان میدهد  توزیع چربی در ناحیه ی  کمر این  افراد  بیشتر است و این موضوع با خطرات  قلبی عروقی  مرتبط می باشد.

متخصصان دانشگاه وراکروز به مدت  25 سال شاهد افزایش روز افزون چاقی و اضافه  وزن در میان دانشجویان این دانشگاه بوده و برنامه هایی برای اجرای مداخلات  تغذیه ای برای  آنها اجرا نمودند. به گفته ی مدیر مرکز تحقیقات و خدمات بهداشتی دانشگاه  این مداخلات  و تلاشها  به اندازه ی کافی موثر نبوده است.

 او می گوید: استراتژیهایی که توسط دانشگاه  برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای دژنراتیو مزمن  اتخاذ شده است، کافی نیست و از آنجائیکه  بیماری دیابت، یک بیماری پیچیده و مزمن است ما تصمیم گرفته ایم موضوعات درسی مانند زبان انگلیسی یا  تربیت بدنی  را در تمام  سطوح  بگنجانیم و در آن مطالبی  مرتبط  با آموزش اطلاعات تغذیه ای  به منظور  کاهش  خطرات  بیماریهای مزمن دژنراتیو مانند دیابت را تدریس کنیم.

او می افزاید: اگر چه برخی از افراد از نظر ژنتیکی مستعد بیماریهایی نظیر دیابت هستند اما بهبود  فرهنگ غذایی و عادات زندگی  دانشجویان می تواند به توقف ابتلا به این بیماری در میان آنها  کمک کند. او می گوید: جلوگیری از ابتلا به دیابت در میان دانشجویان تنها از طریق اصلاح عادات  تغذیه ای  کافی نیست باید شیوه ی زندگی این  گروه از جوانان اصلاح  شود.

منبع-diabetestma