type-1-diabetes-ribbon-color

عوامل زیست محیطی سبب تخریبهای مولکولی می شود که قادر است به بیماریهایی مانند دیابت منجر گردد.

 این مطالعه  توسط موسسه ی ملی علوم سلامت زیست محیطی (NIEHS)انجام گردید. نتایج این تحقیق نشان میدهد ماشین بیولوژی ساخت DNAگاهی مولکولهایی را وارد این توالی میکند که بوسیله ی فاکتورهای زیستی تخریب شده اند.

 نتایج این تحقیق که درمجله ی Natareمنتشر گردید نشان می دهد  چگونه یک نوع  از تخریب DNAمی تواند به بیماریهایی نظیر دیابت، سرطان فشارخون بالا، بیماریهای قلبی عروقی، بیماری ریوی وآلزایمر منجر شود.

در این تحقیق از فن آوری time-lapse crystallographyاستفاده شد، این فن آوری تصویری لحظه ای  را از واکنشهای بیوشیمیایی درون  سلول ارائه  می دهد.

دکتر ساموئل ویلسون محقق ارشد  NIEHSدر این گروه تحقیقاتی میگوید: این تخریبها بوسیله ی تولید  مولکولهای رادیکال آزاد اکسیژن ایجاد می گردد. فاکتورهای زیست محیطی مانند  قرار گرفتن  درمعرض اشعه ی ماوراء بنفش، رژیم غذایی، ترکیبات شیمیایی موجود در رنگها، پلاستیکها و یا سایر محصولات بر تولید این مولکولهای مضر تأثیری می گذارند.

او می افزاید: هنگامیکه یکی از نوکلئوتیدهای اکسید شده در رشته ای از DNAوارد می شود نمی تواند با نوکلئوتید دیگر خود در رشته ی مقابل جفت شود، همین موضوع سبب ایجاد  یک فضای باز در DNAمی گردد. تا قبل از انتشار این مقاله ، هیچ کس واقعاً عملکرد  پلی مراز را عینا ندیده و متوجه تأثیرات پایین دستی این اتفاق نشده بود.

 محل نوکلئوتید آسیب دیده شبیه به یک تخته ی گمشده  در ریل قطار است هنگامیکه  قطار به آن  ناحیه می رسد قطار از روی آن پریده و تمام  واگن ها به هم برخورد می کنند. وجود تعداد زیادی از این نواحی یا قطعات از دست رفته منجر به مرگ  سلول و ابتلا به بیماری می شود. این اطلاعات می تواند برای محققینی که بروی تخریب سلولهای سرطانی تحقیق میکنند مفید وکاربردی باشد. کاهش تولید مولکولهای اکسیژن آزاد  (با کاهش تعامل با عوامل محیطی مشکل آفرین) می تواند به مهار بروز این بیماریها کمک کند.

منبع-diabetestma