fatigue_600x450

یک تحقیق جدید اثبات کرده  است که استفاده داروهای ضد اسید معده سبب تغییر در نوع باکتری های مفید می شود که بطور نرمال در روده انسان هستند و این قادر است بالقوه سبب  بوجود آمدن مشکلاتی شود. پژوهشگران میگویند این کشفیات به این معنا نیست که این تفاوتها سبب بیماری میشود و یا اینکه باید این داروها را کنار گذاشت. بلکه  می گویند  استفاده آنها به  مقداری که بیمار بهبود پیدا کرد کافی است و نباید این داروها را مدام استفاده کرد

همه ساله مردم مقادیر فراوانی از داروهای ضد اسید را برای درمان سوزش سر دل، رفلاکس، زخم معده یا اثنی عشر مصرف میکنند و داروهای ساده ای مانند شربت های سفید معده با داروهای بسیار قوی تری مانند امپرازول و پنتوپرازول جایگزین شده اند و در سال های اخیر مدارک زیادی در حال جمع آوری است که نشان میدهد مصرف طولانی مدت این داروها میتواند زیانبخش باشد.

بطور مثال استفاده طولانی مدت از این داروها میتواند موجب بروز عفونت با میکروبی به نام Clostridium difficile و بروز اسهال شود. همچنین ارتباط مصرف این داروها با کمبود ویتامین، شکستگی های استخوان و ذات الریه مشخص شده است.

حال در یک مطالعه جدید که نتایج آن در مجله Microbiome به چاپ رسیده است محققان به ده فرد داوطلب با سن 57-18 سال به مدت یک ماه داروی امپرازول omeprazole دادند و سپس میزان و توزیع باکتری های روده این افراد را مطالعه کردند. این باکتری ها بطور طبیعی در روده زندگی کرده و نقش مهمی در سلامت ما ایفا میکنند. مطالعه نشان داد که جمعیت این باکتری ها با مصرف دارو تغییر کرده است.

محققان میگویند کسانی که از سوزش معده ناراحت هستند قبل از مصرف طولانی مدت داروهای ضد اسید باید به این نکته توجه داشته باشند و بدانند که با کمک تعدادی دستورالعمل غیر دارویی مانند کمتر خوردن در هر وعده غذایی، کم کردن وزن، دراز نکشیدن بعد از غذا خوردن و کاهش مصرف سیگار و الکل هم میتوان بسیاری از این علائم را از بین برد.