mother-baby-milk

تمام مادران می‌توانند شیر کافی برای شیرخواران تولید کنند که با مکیدن مؤثر شیرخوار، تغذیه مکرر بر حسب میل و تقاضای او و نیز مصرف مواد غذایی پرکالری و مغذی تأمین می­شود پس با شیر مادر وزن گیری نوزاد به جا و روتین و منظم خواهد بود

غلامرضا خاتمی در کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان اظهار داشت: چاقی در کشور رو به افزایش است و با وجود اینکه ژنتیک در چاقی نقش مؤثری دارد، اما ثابت شده است که عوامل محیطی نقش مؤثرتری دارند.

وی افزود: چاقی پیش‌رونده است و در دوران بلوغ نیز ادامه دارد، همچنین این اختلال از نظر هیجانی و روانی فرد را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و کودک چاق در دوران بلوغ مورد تمسخر همسالان خود قرار می‌گیرد، معمولاً این کودکان را به بازی‌ها راه نمی‌دهند و در آینده نیز برای پیدا کردن شغل دچار مشکل می‌شوند.

رئیس انجمن گوارش و کبد کودکان ایران گفت: دیابت، فشار خون و مشکلات ارتوپدی نتیجه چاقی است. برای ارزیابی کودکان 2تا 18 ساله مبتلا به افزایش وزن باید شاخص توده بدنی سالانه اندازه‌گیری شود و با پرسش از والدین درباره اینکه کودک در هفته چند بار با خانواده غذا می‌خورد، چند نوبت با همکلاسی‌هایش غذا صرف کرده و چندبار به رستوران می‌رود، از عادات غذایی کودک مطلع شد. همچنین باید درباره میزان تحرک کودک سؤال شود.

وی افزود: کودکانی که در آپارتمان زندگی می‌کنند برای تحرک می‌توانند از طناب‌بازی یا بالا و پایین رفتن از پله‌ها استفاده کنند.

رئیس انجمن گوارش و کبد کودکان ایران اذعان داشت: کودکانی که به تلویزیون وابسته هستند و در حال تماشای تلویزیون غذا می‌خورند، شانس بیشتری برای ابتلا به افزایش وزن دارند، بنابراین محدود کردن کودک به تماشای تلویزیون یا بازی‌های رایانه‌ای به مدت دو ساعت می‌تواند موجب کاهش وزن آنها شود.

وی ادامه داد: ارزیابی وزن در کودکان را باید از زمان بارداری مادر بررسی کنیم، چاقی مادر چه قبل از بارداری و چه در دوران حاملگی در افزایش وزن کودک مؤثر است. از طرفی، سوءتغذیه مادر موجب می‌شود کودک موقع تولد با وزن کم به دنیا آمده اما زمینه افزایش وزن در آینده را داشته باشد.

رئیس انجمن گوارش و کبد کودکان ایران گفت: وزن کودک موقع تولد نقش زیادی در ابتلا او به چاقی دارد. کودکانی که با وزن بالا یا کمتر از حد معمول به دنیا می‌آیند زمینه ابتلا به چاقی را در آینده دارند.

وی افزود: کودکانی که در دو سال اول از شیر مادر استفاده می‌کنند کمتر چاق می‌شوند، همچنین مادرانی که فاصله شیردهی را بیشتر می‌کنند می‌توانند از افزایش وزن کودک خود جلوگیری کنند.

وزن کودک موقع تولد نقش زیادی در ابتلا او به چاقی دارد. کودکانی که با وزن بالا یا کمتر از حد معمول به

رئیس انجمن گوارش و کبد کودکان ایران تأکید کرد: برای کاهش وزن کودک باید از غذاهای تکمیلی که شیرینی کمتری دارد، استفاده کنیم تا آنها را به غذاهای شیرین عادت ندهیم، چرا که افزایش وزن در دوران کودکی و بلوغ، مشکلات جسمانی، روانی و اجتماعی را همراه دارد.

وی ادامه داد: کودکان مبتلا به چاقی، آپنه خواب دارند و در ارزیابی کودکان مبتلا به چاقی باید تغذیه و تحرک مناسب را بررسی کرد. همچنین نوع ورزش و شرکت آنها در ورزش‌های دسته‌جمعی، نوع غذا و محلی که در آن غذا می‌خورند، نقش مؤثری در ابتلا آنها به چاقی دارد. بر این اساس توصیه می‌شود کودکان حداقل پنج بار در هفته با خانواده غذا بخورند و از صرف غذا بیرون از منزل بپرهیزند.

خاتمی گفت: غذا خوردن والدین بیرون از منزل موجب بروز این عادت در کودکان می‌شود، همچنین سواد مادر در تغذیه کودک نقش بسزایی دارد.

وی خاطرنشان کرد: در معاینه فیزیکی کودک باید فشار خون، ته چشم، پوست و کبد کودکان مبتلا به چاقی را بررسی کنیم، همچنین چاقی می‌تواند علت بروز سردردهای شدید و مکرر در کودکان باشد. شکم‌درد، سنگ کیسه صفرا و پادرد، دیگر عوارض چاقی در کودکان است.

نقی دارا نیز در این کنگره گفت: چاقی از 20 سال گذشته سه برابر افزایش یافته است، دیابت، اختلالات رشد و غدد نتیجه ابتلا به چاقی است و افرادی که به این اختلال مبتلا هستند مستعد افزایش ذخیره چربی در کبد، سنگ کیسه صفرا، درد شکم، رفلاکس و انسداد تنفسی خواهند بود.

وی افزود: دردهای عضلاتی و استخوانی، داخل‌زدگی استخوان زانو، سردردهای مزمن، تهوع و استفراغ نتیجه ابتلا به چاقی است.

دارا خاطرنشان کرد: افت بینایی، تصویر بدنی نامناسب، اضطراب و افسردگی از علائم افراد مبتلا به چاقی است، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که ابتلا به چاقی مشکلات جسمانی، روانی و اجتماعی را در پی دارد.